0Yorum

Zoru ve İlkleri Başaranlar

Yoğun ve taptaze dalları etrafa gölge salan, yaprakları neşe ile cıvıldaşan bir ağaç… Otuz metreye yaklaşan boyu var. Muntazam bir daire şeklindeki gövdesi zümrüt yeşili çimene ölçü ile dikilmiş bir anıt. Üç kişinin el ele verip ancak kucaklayabileceği bu gövde enine uygun yüksekliği ile ne kadar zarif görünüyor. Öyle bir vakar ve emniyetli oturmuş ki fırtınalara, kasırgalara meydan okuyor sanırsınız.
“Nasıl bu kadar boy attın; yıkılmaktan korkmuyor musun?” diye sorulduğunda:
“Ben bu toprakta tutunacağım yerleri, oradan alacağım gıda ve kudreti sağlamadan bir santim bile yükselmedim ki. İçten gelen, kökten gelen kuvvete dayanıp yükseldim. Onlar toprak altındadır, görünmez. Fakat asıl kuvvet oradadır. Ben kuruyuncaya kadar böyle dimdik ayaktayım. Çevreme gölge, neşe ve saadetten başka bir şey vermiyorum ki. O kadar ölçülü ve ahenkli büyüdüm ki değme fırtına bile beni toprağımdan bölüp alamaz.”
Genelkurmay Başkanlığı’nda görevli olduğum subaylık yıllarında yaptığı işlerin kaliteli, sağlam ve kalıcılığıyla, ayakları yere çok sağlam basan sadece işini konuşturan bir Nato müteahhidinden bahsedilirdi. Herkes onun adı geçince saygı ile düğmelerini ilikliyordu. Hiç yıpranmamış bir isimdi: Sadece kalıcı, kaliteli, düzgün işlere adamıştı ömrünü Öner Aktürk.
Öner Aktürk ismi sadece Nato’nun işlerinde değil tüm Türkiye’de zor ve kritik işlerin çözüm adresiydi.

HEP MARATON KOŞAR

Yaşadığı sürece yaptığı işlerden şikâyet gelmemesi için çok titiz çalışan Öner Aktürk, Aktürk Yapı Endüstrisi ve Ticaret A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı’dır. Yüksek mimar olan Öner Bey, her faaliyette uzun vadeli düşünür. Deprem kuşağında riskli bir bölgede olan ülkemizde ahşap evlere gereken önemin vurgulanmasına çaba gösteren Öner Bey, ahşap fabrikasını bu amaçla kurdu. Depreme dayanıklı ahşap konutlar konusunda da bir hayli mesafe aldırdı ülkemizde inşaat sektörüne. İleri ahşap teknolojisini getirdi Türkiye’ye.

ANKARA’DA İLKLERİ YAPTI

Ankara’da ilk katlı otopark, Dikmen’deki ilk kentsel dönüşüm projesi, ilk alt geçidi ve Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin alt yapı projelerini Aktürk Yapı Endüstrisi yaptı.
Nato’nun zor beğenen komutanlarına en önemli projelerde inşaatları teslim ederken sadece bir tek söz söylenmesine fırsat verdi; kutlama ve teşekkür etmek. Aynı zamanda belediyeler ve kamunun da hassas, titiz yöneticilerinin hep iltifatlarına maruz kaldı. Varlıklı olmaktan ziyade önce var olmayı düşündü ve hep var olmaya çalıştı. Nasılsa var olduktan sonra maddi imkânların beraberinde geleceğini biliyordu.

ÖZGÜN PROJELERİN MİMARI

Taahhüt sektörü ile de ilgilenen Aktürk Yapı öncelikli olarak kendi özgün projelerini geliştirmekte. Ankara metrosu, İncek villaları, Park Oran evleri, İstanbul’da Rapsodi evleri, Cumhurbaşkanlığı Camlı Köşk, Yabancı Devlet Adamları Konutu, Kuveyt Büyükelçilik Kompleksi, Ankara Büyükşehir Belediyesi İmar Müdürlüğü Binası, Yamadağ Hava Savunma Radarı, Gölcük Terra 1 gibi başarılı eserleri saymakla bitmez.
Deniz ürünlerine oldukça meraklı olan Öner Aktürk sık sık Trilye’ye gelir, konuklarını ağırladığı gibi yakın dostlarıyla özel vakit geçirir. Her şeyin en iyisini yapmaya çalışan Öner Bey, her konuda titiz ve seçicidir. Türkiye’nin alanındaki en değerli hocaları Prof. Dr. Ahmet Görgül ve Prof. Dr. Erhan Onuk ile deniz, doğa ve balık üzerine saatlerce dinlendirici sohbetler eden Aktürk, vizyonuyla ve dostluğuyla çevresindeki herkesi büyülemektedir.

ZORLU CENTER

Zorlu Center’ın yapımını üstelenen Aktürk Yapı, çok güzel bir esere daha imza attı. Avrupa’da bile eşine az rastlanan bu binayı büyük bir titizlik içinde bitiren Öner Bey ve Aktürk Yapı ile bir kez daha gurur duyduk.
Hiç kimse başarı merdivenine elleri cebinde tırmanmamıştır. Israrla başarıyı istemek ve ilgiyi geleceğe yöneltmek çok önemli bir duruştur. Çünkü hayatımızın geri kalan kısmını orada geçireceğiz.

Yorum Yazın