3Yorum

Hayırsever İnsanlar

          Yaşlı adam, başucundaki doktora;

         “Allah senden razı olsun evladım” dedi. “Benim için başka bir ülkeden gelmeni, yaşadığım sürece unutmam.”

         Yatakta yatan kişi, büyük bir hastanenin başhekimiydi. Tedavisi ancak yurt dışında mümkün görülen hastalığı aniden arttığında doktor arkadaşları onun böyle bir yolculuğa dayanamayacağını anlamış ve yaşama şansının düşüklüğüne rağmen ameliyatı üstlenmeye karar vermişlerdi. Fakat o konuda dünyanın sayılı uzmanlarından kabul edilen bu delikanlı, nerden duymuşsa duymuş, Hızır gibi yetişip onu kurtarmıştı.

         Yaşlı adam, dünyaya sanki yeniden gelmişti. Genç doktorun o usta ellerini, bir baba şefkatiyle kavrarken:

         “Ameliyat için beni bayılttığınızda her nedense gençlik yıllarıma döndüm” dedi.

         “Henüz bir asistanken, anne karnındaki bir bebeğin ayaklarından sakat olduğunu anlamış ve onu bu şekilde yaşatmaktansa basit bir işlemle öldürmek istemiştim. Böylelikle sözde onu kurtaracaktım. Biraz sonra kalp atışlarını duyunca bu cinayetten vazgeçip Allah’tan af diledim. ‘Planlama’ bahanesiyle sapasağlam yavruları bile katleden canavarlara inat, o yavrunun yaşamasını istediğim için, Allah seni imdadıma koşturmuştur herhalde.”

         Genç doktorun gözleri yaşarmıştı. Buna rağmen sakin bir hali vardı. Oturduğu yerden geri çekildi ve dizlerinden aşağısı protez bacaklarını göstererek:

         “Allah hiçbir iyiliği unutmaz” dedi. “Kurtardığınız o çocuk bendim.”

         Adnan Beker, Ankara’nın tanınmış hayırsever iş adamlarındandır. Her yıl Ramazan ayı geldiğinde yapmış olduğu hayırlı hizmetlerle çok fazla anılır.

         Esenboğa Havalimanı yakınındaki Büyük Anadolu Oteli’nin açılış zamanı yaklaşırken havaalanı yolunu çok kullanırdım. Ramazan ayına denk gelen günlerde bir akaryakıt istasyonunun önünde sürekli asılı duran “Adnan Beker Sofrası” yazılı pankart hep dikkatimi çekerdi. Halil İbrahim Sofrasını duymuştum ama karşıma son zamanlarda sık çıkan Adnan Beker Sofrasını hiç duymamıştım. Merak ettim ve inceledim.

         Adnan Bey, Ankara ve İstanbul’daki akaryakıt istasyonlarında Ramazan ayı boyunca yaptırdığı özel yemek salonlarında bütün vatandaşlara bedava yemek veriyor. Adnan Beker sofraları herkese açık. Sadece yemek ile sınırlı kalmayan Adnan Bey’in yardımseverliği diğer alanlarda da kendini gösteriyor. Yozgat’ta doğduğu beldeye okul yaptıran Beker, sahibi olduğu kömür şirketinden de durumu iyi olmayanlara yıllardır yakacak kömür yardımı yapıyor.

         Pursaklar’da oldukça sevilen Beker, halkın arzusu doğrultusunda belediye başkanı adayı olmuştur. İşlerinin yoğunluğu nedeniyle siyaset sahnesinde fazla kalmak istemeyen Adnan Bey, insanlara istihdam sağlamak için sürekli yatırım yaparak kontrollü bir şekilde büyümektedir.

         Beker Şirketler Grubu’nun sahibi olan Adnan Bey’in başarılı işlerindeki en büyük yardımcıları eşi Selma Hanım, çocukları Huriye, Mehtap, Oğuzhan ve Gökhan’dır. 10 köye sürekli yardım yapan, okullara yiyecek gönderen, pek çok öğrenciye okuma imkanı sunan Adnan Bey, İstanbul Bağdat Caddesi’nde de örnek gösterilecek bir akaryakıt istasyonu işletmektedir.

         Tırnaklarını kazıyarak başarılı işlere imza atmış Adnan Bey, mütevazı bir yaşam sürdürmektedir.

         Şunu unutmamak gerekir ki iyilik insanın emniyet kemeridir.

         Çok para kazanmış olsanız bile, birine size geri ödeyemeyeceği bir şey yapmadıkça iyi bir gün geçirmiş sayılmazsınız. İyi pazarlar.

Yorum Yazın