0Yorum

Süreyya Üzmez

Emekli bir subay olan Süreyya Üzmez, gastronomiye uzun yıllardır ilgi duymaktadır. Genelkurmay Sosyal Hizmetler Başkanı olarak 10 yıl çalıştıktan sonra açmış olduğu Trilye Restoran ile ismini Türkiye’ye ve dünyaya duyuran Süreyya Üzmez, dünyadaki gastronomi alanındaki gelişmeleri yakından izlemek için sık sık seyahat etmekte ve yenilikleri takip etmektedir.

Trilye Restoran’ın bir deniz ürünleri lokantası olarak kısa sürede ülkemizde ve dünyada ilgi görmesi üzerine, bilgi ve deneyimini yazılarıyla ve yayınlarıyla da toplumla paylaşmaya yönelmiştir. Bu doğrultuda, üç aylık gusto dergisi Trilye’yi çıkarmaktadır. Gurme-yazar Süreyya Üzmez, Milliyet Gazetesi Cadde ekinde pazartesi günleri “Lezzetin Rotası” adlı köşesinde yazılar kaleme almaktadır.

2011-2012 yayın döneminde TRT HD’de “Balık Ankara’da Yenir” adlı programı, 2013 – 2014 yayın döneminde ise TRT Türk’te “Dünyanın Türk Şefleri” adlı programı hazırlayıp sunmuştur. 
2016 yayın döneminden itibaren FOX TV'de her pazar günü yayınlanan "Merve Yıldırım ile Benden Söylemesi" programında mevsim balıkları hakkında bilgiler ile birlikte pratik tarifler paylaşmaktadır. 

Türkiye Mutfak Profesyonelleri Derneği, Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği, Chaine des Rotisseurs ve TÜRYAK üyesi olan Süreyya Üzmez’in Trilye’nin Balık Sevdası, Trilye’nin Meze Yolculuğu, Trilye'nin Oltasına Takılanlar ve Lezzetin Rotası adlı dört kitabı bulunmaktadır. 
Süreyya Üzmez, ülkemizde zamansız ve usulsüz avlanmanın önüne geçmek ve en kaliteli hayvansal protein olan balık tüketimini arttırmak için 'Mavi Vatan' adlı kampanyasının çalışmalarına devam etmektedir.