1Yorum

Marka Yaratan Ankaralılar

 

         Damaklarımın her zaman fikir sahibi olduğuna inanırım. Yemek esnasında damaklarım dile gelir ve beğenmediği yiyecekleri hemen kulağıma fısıldar! Bu nedenle işimin uzun yıllardır çok zor olduğuna inanırım. Bir defa damaklarımın çıtası yükseldi, her şeyin en kalitelisini arıyorlar. Ankara’da yaşadığım için İstanbul’un eskimeyen tatlarının bu şehirde de hep özlemini çektim. Mesela su muhallebisi, tavuk göğsü, kazan dibi gibi. Maalesef hiçbir mekan aradığım tatları bana veremiyordu. Onun için oturur kendim yapardım. Kıvamı yakalamak oldukça zordur. Tavuk göğsü yapacaksan özel göğüslük köy tavuğu bulacaksın. İki misli pahaladır çiftlik tavuğundan. Et kokusu gitsin diye gül suyuna yatıracaksın. Tavuğun canlı ısısını korumak şart. Göğsünü tel tel ayırmak bir sanat. Pişirimi de ayrı bir sanat. İyi bir netice almak için 3 saatinizi harcamanız gerekir. Hiç üşenmez köy tavuğu buldurtur, aradığım lezzeti yakalardım.

BİRTAT ve ZEYNEL

         Tavuk suyuna çorba, pilav üstü tavuk, katkısız vişneli dondurma ve hakiki tavuk göğsü menüsüyle Zeynel’i Ankara’ya taşıyan tanınmış işadamı Nizamettin İren bu kaliteye bir de Çilli markasını ekledi. Tunus Caddesi’ndeki mekanda bizi özlediğimiz lezzetlere kavuşturdu.

         Uzun yıllar yemek sektöründe iştigal ettiğim için hiç hata yapmayan, ciddi çalışan gıda firmalarının kurtarıcı olduğunu hep anlatırım. Büyük kitlelere hizmet ettiğiniz zaman karşınızdaki tüketicilerin sağlığıyla birebir ilgilisinizdir. Tedarikçi firmalarınızın sizin başınızı hep dik tutması gerekir. Benim başımın hep dik olmasını sağlayan firmalardan birisi Nizamettin İren’in yarattığı Birtat firmasıydı. Çok riskli bir grupta olan ancak yemek menülerinin vazgeçilmezi, protein içeren süt ürünleri, her zaman dikkat edilmesi gerekenler arasındadır. Tedarik edilen sütün hastalıksız hayvanlardan, hijyenik koşullarda alınması, pastörize edilmesi ve işlenmesi gerekir. Bu zincir çok önemlidir. Günde 3 bin kişiye yakın personele yemek hazırladığım bir tesiste hiç şikayet almadığım, üstelik lezzet ve fiyatı nedeniyle hep övgü aldığım yegane ürünlerden birisi Ankara’da yaratılan Birtat markasıydı. Zirvede olduğu bir dönemde, Sabancı Grubu Birtat’ı bünyesine kattı.

İYİ BİR SATRANÇ USTASI

         Birtat yoğurtlarının eski sahibi Nizamettin Bey, çok iyi bir satranç ustasıdır. Spora katkısı oldukça fazla olan İren, Türkiye Tenis Federasyonu Danışma Kurulu Üyesidir. 2001-2005 yılları arasında Ankara Tenis Klubü Başkanlığı yapmıştır. Beyefendiliği ile herkesin gıpta ettiği Nizamettin Bey çok sevilen bir kişiliktir. Sık sık zarif eşi Canan Hanım ile birlikte Trilye’ye gelirler. Nurettin ve Nizamettin İren’in Ankara’da yarattığı Birtat markası, unutulmayanlar listesine girmiştir. Başarılı gençlerin elinden tutan Nizamettin İren, sosyal sorumluluk anlayışını her safhalarında yaşama katmıştır. Kişiliği, kibarlığı ile herkese örnek olan Nizamettin İren, Ankara’nın gurur kaynağı olan çok değerli bir işadamıdır.

İnsanlar, fırsatı nadiren tanırlar. Çünkü o çoğu zaman zorlu bir iş kılığında gelir. İyi bir oyunun son söze ihtiyacı yoktur. İyi bayramlar.

Yorum Yazın