0Yorum

Yeni Nesil Teknoloji Çılgını

         Ankaralılar geçmiş yıllarda çok fazla rastladıkları kar manzaralarına olan özlemlerini sık sık dile getirirler. “Ah! Şöyle birkaç gün kar yağsa da karlı bir manzarada kış bahçesinde bir balık yesek”. Ama kar yağınca da araçlarının kaza yapacağı veya eve dönemeyecekleri korkusundan maalesef pek dışarıya çıkmazlar. Niçin jeep alıp, kar lastiklerine para verirler anlamış değilim.

         İşte karların yağdığı ilk saatlerde ailesini arabasına bindirip gününü dışarda değerlendiren Alper Köstem ile altı yıl önce karlı bir havada Trilye’de tanıştım. Ailesine son derece bağlılığı ile tanınan Köstem, çoluk çocuk doluşmuştu restorana ve büyük bir lahozu bitirmişlerdi.

         İyi bir gurme olan ama yemeğin lezzetini alırken diğer taraftan da 3*3 matrixi kafasında çözebilen bir zekaya sahip olan Köstem son yıllarda devlet birimlerinin ileri teknolojiyle tanışmasında büyük bir paya sahiptir. Türkiye’nin en büyük sistem bütünleştirici şirketi olan Meteksan’ın sahibi Alper Bey örnek bir kuruluş yaratmıştır. Şirkette faaliyette bulunduğu andan itibaren “İşte uzmanlaşarak büyüme böyle olur” diyen, Türkiye’deki ve bazı Avrupa ülkelerindeki eğitim ve sağlık alanındaki projeler içinde yer alan Meteksan 1994 yılında kurulmuş çok kısa zamanda başkentin ve ülkenin gurur kaynağı olmuştur.

ZAMAN ÖNEMLİ KAVRAMDIR

         Ankara’nın Saint Petersburg gibi bir yanında Baltık Denizi, diğer yanında Lena Nehri yok. Ya da önemli bir göle sahip değil. Yanı başında bir doğa harikası da yok. Böyle bir başkente yatırım ve sermaye ancak geleceğin teknolojilerine yönelmekle elde edilebilir. Bunu önceden gözüyle değil beyniyle gören Köstem dev eserleriyle ne kadar övünse azdır. Göz sadece olanı, beyin her zaman olacağı görür.

         İstanbul trafiğine yakalanan yurt dışında önemli bir ihaleye katılacak iş adamının bir dakika farkla uçağı kaçırmasından sonra bir dakikanın ne kadar büyük ve önemli bir zaman dilimi haline geldiğini düşünebiliyor musunuz? Vergi dairelerinde, bankalarda aslında çok kısa süren işlemler için birkaç yıl öncesine kadar ömrümüzü tükettiğimizi hatırlayın. Alper Beyin, kafasını yıllarca meşgul eden bu sorunların Türkiye’de çözülmesinde çok büyük rolü vardır ki bu nedenle onu tanıyan herkes kendisinden Türkiye’nin BILL GATES’i diye övgüyle bahsetmektedir.

         Burcu Hanımın eşinin başarısında bir hayli emeği vardır. Zaman zaman alışveriş merkezlerinde karşılaştığımızda Alper Beye doğum günü, evlilik yıldönümleri gibi özel günlerinde bol bol kravat aldığını gözlemlemişimdir. Burcu Hanım son derece sosyal ve Ankara’nın tanıtımına emeği geçen bir hanımefendidir.

         Ülkesini düşünen insanlar çalışmalarına devam ettiği sürece daima başarının yolu bulunuyor ama bir şeyler yapmak istemeyenler de hep mazaret buluyor. Hazır bir reçeteyi sadece hasta olan insanlara doktorlar yazar. Oysa bir yaşamdaki güçlükler başarının değerini artıran süslerdir. İyi pazarlar.

Yorum Yazın