0Yorum

Sınırları Aşan Başarılar

Padişahın eline ganimet mallarından çok güzel ve tarif edilemez bir kumaş geçer. Sarayın baş terzisini çağırıp o kumaşı eline tutuşturur. Terzi kumaşı görünce aklı başından gider, hasta olur kumaşa. Padişaha kaftan kesmek için yaklaşıp evvela tahmin için eline arşın alır:
“Sultanım, üstatlar ‘bin ölç, bir kes, ölçmeden kumaşa el vurmasın hiç kimse’ demişler” der.
“Sultanım, bu kumaş kaftan olmaya el vermez” diye söyler. “Dörtte bir, çeyrek daha gerekir ki hazret-i sultana layık bir kaftan olsun.”
Padişah çaresiz:
“Biraz dursun” der ve “Buna uygun parça bulunması için şehir ve vilayet aransın” diye emreder. Her ne kadar şehir baştanbaşa aranır ve memleket boydan boya taranırsa da ona münasip kumaş ve o beze uyar bir yoldaş bulunamaz. Padişah çaresiz kalıp bir başka terziyi davet eder:
“Şu güzel kumaştan bana iyi bir elbise yapıver” diye söyler.
Usta terzi de “Bismillah” deyip iki dizi üstüne gelir. Kumaşı şöyle bir tahmin edip sındısını eline alır. Padişahın nasıl gönlünden geçerse işte tam öyle, mükemmel bir elbise biçer. Padişahtan övgüler aldıktan sonra elbiseyi dikmeye gider.
Nice zaman sonra bir gün padişah gezmeye çıkar. Şehri dolaşırken bir oğlan çocuğunu o eşsiz kumaştan bir elbise ile görür. Padişah hayret ederek elbisenin aslını araştırma talimatı verir. Çocuğun o elbisesini diken terzinin oğlu olduğunu öğrenir. Terziyi getirtip:
“Usta, bu elbisenin parçasını nereden buldun?”
Terzi:
“Sultanım size dikilen elbisenin artan parçasıdır.”
Padişah:
“Ya bizim baş terzi ‘Bu kumaştan bir kaftan çıkmaz’ derdi. Sen hem çıkardın hem de oğluna kaftan yaptın, nasıl oldu?” der.
Terzi:
“Sultanım onun oğlu büyüktü, kaftan çıkmaz demesi onun içindi” der.
Bengiz Alptekin, dürüstlüğüyle, yaptığı sıra dışı işler nedeniyle kısa sürede namı sınırları aşan çok değerli bir iş adamıdır.
Bengiz Uniforms firması kurulalı 21 yıl oldu. Ama bu kadar süre içinde sessiz sedasız önemli yerlere geldi. Aranan bir firma oldu. Ankara’nın önemli şirketlerinden Aydenizler, Maldivler’de turizm işine girip görkemli bir otel açtı. Otelin tüm üniformalarını Bengiz Bey yaptı. Zaten hangi ülkede bir iş yapsa arkasından patır patır siparişler yağıyor. Çünkü işini o kadar titiz yapıyor ki herkes gıpta ediyor. İngiltere, İzlanda, Rusya, Yunanistan, ABD, Güney Afrika, Sırbistan, Moldova gibi ülkelerde önemli tesislerin personelini hep Bengiz Uniforms giydiriyor. Ankara’nın bağrından çıkmış bir firma Türk tekstili ile dünyanın önemli tesislerinde imza atıyor adeta.

İNGİLTERE ÇIKARMASI

Birmingham’dan Dubai’ye kadar sektörle ilgili yapılan fuarları hiç kaçırmıyor Bengiz Bey ve dünyadaki tüm yenilikleri yakından takip ediyor. AB ülkelerinde yüzde yüz pamuk kullanımının şart olduğunu söyleyen Bengiz Bey, Türkiye’de çoğunluğun hep polyester kullandığını ama kendi atölyelerinde pamuk oranı yüksek, polyester oranı düşük kumaşları kullandığını sık sık vurgulamaktadır.
Nisan ayı içerisinde İngiltere’nin başkenti Londra’da yeni bir fuara hazırlanan Bengiz Bey’in heyecanını görmek lazım. Çok iddialı bir şekilde İngiltere’deki rakiplerini geride bırakacağa benziyor. Çok özel yaptırdığı kaliteli kumaşlar ve tasarım harikası kıyafetler beni de büyüledi.

ÜNİFORMAYA TANIMLAMA

Bengiz Alptekin, 9 Eylül Üniversitesi’nden Makine Mühendisi olarak mezun olduktan sonra “Yapacağın işin en iyisini yap” felsefesiyle çalışmıştır.

İlk kez üniformanın asaletli bir giysi olduğunu, işçilerin giyeceği kıyafetin dışında tanımlanması gerektiğini ifade etmiştir. İş elbisesi ile üniformanın farklı şeyler olduğunu dile getiren ilk şirkettir Bengiz Uniforms.
Hayata ilk atıldığı günlerden beri hem özel hem de çalışma hayatında kaliteye çok dikkat eden Bengiz Bey, Türkiye’de fiyat skalasıyla mal karşılaştırılmasının yaygınlığından oldukça şikâyetçi. Sıradan bir ürünle kaliteli bir ürünün arasında elbette fiyat farkı olacağını sık sık dile getiriyor. Piyasanın en kaliteli malzemelerini kullandığı herkes tarafından biliniyor. Çünkü kaliteli iş yaptırmak isteyen herkes sonunda onu buluyor. O yılki trendleri yakından takip eden Bengiz Bey sürekli yeni koleksiyonları oluşturuyor.

DENİZLERE YELKEN AÇIYOR

Marina grubuyla da tüm özel yatlarda çalışan denizcileri manken gibi giydiren Alptekin’i daha önce ABD’den bir şef arayıp Amerika’da üzerine uyan kaliteli bir aşçı kıyafeti bulamadığını ve ölçülerini gönderip sipariş vermek istediğini söyleyince inanılmaz mutlu olmuş.
Bir otele, tesise veya restorana girince, girişten itibaren üniformanın önemini kavrıyorsunuz, zaten işletmesinin aynası oluyor.
Bengiz Bey çalışanlarına özel önem gösteriyor. Uzun yıllar birlikte çalıştığı ustalarını vergi mükellefi yapmış. Haftada bir gün dışarıdan iş alıp kendilerine çalışmalarını temin ediyor. Yani paylaşmasını çok iyi biliyor.
Çok yönlü bir kişiliği olan Bengiz Bey aynı zamanda kaptandır. Yaz aylarında bozkırın yelkencisi olarak denizlerde teknesiyle dolaşır, yoğun geçen kış aylarına enerji depolar. Yemeğe çok meraklıdır. Chaine des Rotisseurs üyesidir. Ankara’da ve diğer yerlerde yapılan yemek etkinliklerine şövalye madalyonunu takarak katılır. Tanıdığım günden beri heyecanını hiç yitirmez. Geçtiğimiz yıllarda televizyonda yayınlanan “Şeflerin Düellosu” programının da sponsorlarından biri olan Bengiz Uniforms yeme içme sektörüne de önemli bir katkı sağlamaktadır.
Heyecan satmak ürün satmaktan daha önemlidir. Heyecanın hiç eksilmesin Bengiz Bey.

Yorum Yazın