0Yorum

Sağlam Adımlarla İlerleyenler

Aslı ile Kerem, Ferhat ile Şirin, Tahir ile Zühre gibi birbirlerini çok seven genç bir kız ve delikanlı sonunda evlenmeye karar vermişler. Ancak delikanlının askerliğini yapması gerekiyormuş. Bir yüzük alıp sevdiği kızın parmağına takmış ve birbirlerine söz vermişler.

Delikanlı, kıza; “Görevimi yapıp geleceğim ve geldiğimde parmağında bu yüzüğü gördüğüm anda, biliyorum ki beni hiç unutmadın ve gerçekten çok seviyorsun. Hemen evleneceğiz ve birlikteliğimiz bir ömür boyu sürecek,” demiş. Sevdiği kız yüzüğü parmağına büyük bir sevinçle takmış.

Genç delikanlının askere gitme vakti gelmiş. Rıhtıma gelmişler. Her ikisi de ağlamaklı, birbirlerine doyasıya sarılmışlar. Çocuk gemiye binmiş ve el sallaya sallaya uzaklaşmış. Aradan uzun bir zaman geçmiş. Delikanlının dönme vakti yaklaştıkça, her ikisinin de içi içine sığmıyormuş. Ve artık beklenen gün gelmiş. Kız rıhtımda geminin gelmesini beklemeye başlamış. Buraya gelirken dengesini kaybedip yere düştüğünden üstü çamurlanmış. Ellerini yıkamak üzere tuvalete girmiş. Ellerini yıkarken sabun parçaları yüzüğünün alt kısmına girmiş. Yüzüğü çıkarıp bu bölümdeki sabunları temizlerken birden yüzüğü lavabonun içine düşürmüş. Yakalamaya çalıştıysa da başarılı olamamış. Ve yüzük çoktan denize ulaşmış. “Ama olsun” demiş genç kız, “Nasılsa ben buradayım ve onu çok seviyorum, birlikte bir ömür geçireceğiz ve mutlu olacağız” diye düşünmüş. Gemi karşıdan göründüğünde kalbi bir an yerinden çıkacak gibi olmuş. Heyecandan bir anda sendelemiş, neredeyse bayılacakmış. Çocuk da aynı heyecanla gemiden inmiş. Koşup birbirlerine sarılmışlar. Her ikisi de birbirini o kadar özlemiş ki…

Ama delikanlının gözü birden kızın parmağına takılmış ve olanlar olmuş. Çocuk bir anda büyük bir yıkıma uğramış. Kız anlatmaya başlamışsa da çocuk dinlememiş. “Her şey bitti, giderken ben sana söylemiştim,” demiş. Kız yalvarmış ama nafile. Ayrılmışlar ama her ikisi de birbirlerini hiç unutamamış. Hayatlarının her anında birbirlerini düşünmüşler. Yaklaşık iki yıl sonra, kız işten çıkmış, “Bir şeyler atıştırıp eve öyle gideyim” diye düşünmüş. Evlerinin bulunduğu sokağın köşesinde, küçük bir balık lokantası varmış. Lokantaya girmiş. Tam masaya doğru yöneldiği sırada en köşede oturan genç gözüne tanıdık gelmiş. Evet O’ymuş. Heyecandan kalbi öyle hızlı atmaya başlamış ki… “Ne olursa olsun, yanına gidip her şeyi baştan sona anlatmalıyım” diye düşünmüş.  Yerinden kalkmış, çocuğun karşısına oturmuş. Delikanlı kaskatı kesilmiş. Ne diyeceğini bilememiş. Kız anlatmaya başlamış. Çocuğun yüzündeki gerginlik gitmiş, onun yerini sevgi dolu ve şefkatli bir bakış almış. Çünkü o da kızı hala seviyormuş. Yumuşamış, bu arada kıza da yemek olarak balık söylemişler. Delikanlı, sevdiği kız olmadan geçirdiği günlere pişman olmuş, “Keşke aceleci davranmasaydım, onu dinleseydim” diye düşünmüş. Kızın balığı gelmiş, yemeklerini yemeye başlamışlar. Kız balığı ortadan ikiye ayırınca, içinden çıkan şeye her ikisi de bakakalmışlar.

Yavuz Işık, Ankara’nın yetiştirdiği, dünyaca tanınan çok değerli bir iş adamıdır. Vakur, itidal sahibi, sakin ve hiç aceleci olmayan tavırları ile insanları son sözcüğüne kadar dinleyen çok özel bir insandır Yavuz Bey.

İNANDIĞINA ÇABA SARF EDER

Muş’un Bulanık İlçesi’nde doğduktan sonra ilkokul, ortaokul ve lise öğrenimini Ankara’da tamamlayan Yavuz Işık Almanya’da Siegen Üniversitesi’nde ve Gazi Üniversitesi’nde Mühendislik Fakültesi’nde Makine Mühendisliği eğitimi aldı.

1985 yılında iş hayatına başlayan Işık, hazır beton, agrega madencilik ve nakliye şirketleri kurdu. Son derece idealist bir iş adamı olan Işık, çeyrek asırdır Türkiye’de standartlara uygun beton üretilmesi ve inşaatlarda doğru beton uygulamalarının sağlanması için uğraş veriyor.

SEKTÖRÜN DUAYENİ

Yiğit Hazır Beton Yönetim Kurulu Başkanı olan Işık, markasıyla Türkiye’de kaliteli işlerin öncüsü olmuştur. Yasal gerekliliklere ve uluslararası anlaşmalara uygun şekilde faaliyetlerini sürdüren Yiğit Hazır Beton, iki adet hazır beton tesisi, bir adet hazır sıva tesisi, bir adet bej mermer ocağı, üç adet taş ocağı, bir adet kırma eleme tesisi, bir adet asfalt plenti tesisi, bir adet beton parke tesisi ve serpantin ocağını bünyesine dahil etmiştir. Hafriyat işleri, altyapı-kanalizasyon işleri, köprü, tünel, yol ve sanat yapıları, çeşitli taahhüt işleri, mimari ve mühendislik hizmetleri konularında kaliteli işlerin güvencesi olarak görünmektedir.

ÇEVRECİ TUTUM

Yavuz Bey yaptığı her işi, dünyanın gelecek nesillerden ödünç alındığını unutmadan doğaya saygılı bir biçimde yapmaktadır. Modern, çağın gereksinimlerine uygun olarak bilgisayar kontrollü sistemlerle hazır beton işlemlerini yerine getiren Yiğit Hazır Beton, konusunda uzman ekibiyle koşulsuz müşteri memnuniyeti sağlamak için çaba sarf etmektedir.  

Son derece kibar bir beyefendi olan Yavuz Işık ile rahmetli iş adamı dostum Ali Rıza Onat sayesinde tanıştım. Öğlenleri balık yemeye gelirler ve uzun süre Türkiye’nin gelecekte nasıl kalkınacağı gibi işler konuşurlardı. İkimizi de derin acıya boğan ölümü bizi çok üzdü.

AVRUPA’DA İSİM YAPTI

Uzun yıllardır Türkiye Hazır Beton Birliği Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürüten Yavuz Işık, bu yıl Avrupa Hazır Beton Birliği Başkanı oldu. 70 delegenin oyları, Fransa, Almanya ve Türkiye’den temsilcilerin oluşturduğu Başkanlık Divanı’nın kararıyla ERMCO Başkanlığı’na getirilen Işık, Türkiye’de güvenli ve dayanıklı yapıların inşası için gerekli olan kaliteli, çevreye duyarlı ve sürdürülebilir beton üretiminin ve kullanımının yaygınlaşmasına büyük özveri ile çalışmaktadır. Dünyanın en büyük üçüncü hazır beton üreticisi Türkiye, Avrupa’da da birinci durumdadır.

Yavuz Bey, hem Avrupa’da hem de Türkiye’de beton sektörünün gelişimi için cansiperane çalışmaktadır.

Ailesinin en büyük destekçisi olduğunu sık sık dile getiren Yavuz Bey son derece mütevazı ve sade bir yaşam tarzıyla başarıdan başarıya koşmaktadır.

Balık ve deniz ürünlerine oldukça meraklı olan Yavuz Bey’e Avrupa’da elde ettiği başarısının devamı için bol şans ve sağlık diliyorum.

Amacınız olanaksızı olanaklı, olanaklıyı kolay, kolayı da zarif ve zevkli yapmanın yollarını bulmak ise Yavuz Bey’i izlemeye devam edin. İyi pazarlar.

Not: Bugünden itibaren her pazar günü saat 13:00’de Fox Tv’de “Benden Söylemesi” programında birlikte olacağız.

Yorum Yazın