0Yorum

Sabırla Zirveye Tırmananlar

Çinlilerin bambu ağacı ile ilgili çalışmalarını bilir misiniz? Çinliler bambu ağacını yetiştirmek için önce ağacın tohumunu eker, sular ve gübreler. Birinci yıl tohumda herhangi bir değişiklik olmaz.

Tohum yeniden sulanıp gübrelenir. Bambu ağacı ikinci yılda da toprağın dışına filiz vermez.

Üçüncü ve dördüncü yıllarda her yıl yapılan işlem tekrar edilerek bambu tohumu sulanır ve gübrelenir. Fakat inatçı tohum bu yılda da filiz vermez. Çinliler büyük bir sabırla beşinci yılda da bambuya su ve gübre vermeye devam ederler.

Nihayet beşinci yılın sonlarına doğru bambu yeşermeye başlar ve altı hafta gibi kısa sürede yaklaşık 27 metre boyuna ulaşır.

Akla ilk gelen soru şudur: Çin bambu ağacı 27 metre boyuna altı haftada mı yoksa beş yılda mı ulaşmıştır? Kuşkusuz ki beş yılda ulaşmıştır. Büyük bir sabırla ve ısrarla beş yıl süresince, tohum sulanıp gübrelenmeseydi ağacın büyümesinden, hatta var olmasından söz edilebilir miydi?

1968 yılından bu yana uzun soluklu bir yolda sabırla yürüyen Mehmet Alptekin, yaptığı kaliteli işlerde ismini çağrıştıran bir anlayış içerisindedir. “Rekabet ortamında hayatta kalmak, yüksek kalite ve yüksek verimlilikle mümkündür” ifadesini kendisine ilke edinen firma, hizmette kaliteye son derece önem vermektedir. Çağa ayak uyduran, son teknolojik ürünleri kullanarak en kıymetli araç olan zamanı değerlendirmenin önemini kavrayan Alptekin İnşaat, 1995 yılında Mehmet Alptekin ve Aydın Alptekin ile birlikte kurulmuştur.

KALİTELİ İŞLERİN FİRMASI

Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü ve bağlı müdürlükleri, EÜAŞ Genel Müdürlüğü, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı, Bayındırlık ve İskan Bakanlığı, Yapı İşleri Genel Müdürlüğü, Karayolları Genel Müdürlüğü gibi resmi kurumların işlerini yapmaktadır. Türkiye’nin dört bir yerinde çok kaliteli işler yaparak ünlenen Alptekin İnşaat, büyük bir makine parkına sahiptir.

Meriç Nehri Sedde ve Drenaj kanalları inşaatından, Bolu-Gerede OSB altyapı inşaatına kadar pek çok özellikli işlere imzasını atan firmanın merkezi Ankara’dadır.

AYNI HEYECAN

Mehmet Bey, uzun yıllardır tanıdığım, son derece efendi, kibar, çok özel bir iş adamıdır. Ciddi, disiplinli, güvenli ve güvenilir çalışmayı prensip edinmiştir. Ekip çalışmasına ve iç iletişime çok önem verir. Onu farklı kılan pek çok özelliği vardır. Alçak gönüllüdür, çalışkandır, insanlara yardım etmekten büyük mutluluk duyar. Çalışmalarına yıllardır aynı heyecanla devam etmektedir.

İki kolunuzu açarak kucaklayamayacağınız ağaç, saç kadar ince bir kökten oluşmuştur. Dev kuleler toprak yığını üzerinde yükselir, uzun başarı yolculukları hep bir adımla başlar.

Yorum Yazın