0Yorum

New York’taki Tanıtım Elçimiz

 

1968 yılında Meksika Olimpiyat Oyunları’na kadar bütün yüksek atlamacılar, yüzleri öne doğru dönük olarak yüksek atlama yaparlardı. Dünya rekoru 1.73 cm idi.
Ama ismi hiç duyulmamış bir atlet 2.23 cm atlayarak yeni bir dünya rekoru kırdı. Daha önce hiç kimsenin yapmadığını yaptı; çıtaya yüzünü değil sırtını döndü ve sırt üstü atladı. Bu atletin adı Dick Fosbury idi. Tarihte en yüksek sıçrayan tek adamdı. Herkesin aksini düşünerek.
Christian Karavolas, ABD’nin New York kentinde yaşayan, uzaklardan ülkesinin kıymetini çok iyi bilen, herkesin yapmadığı yeni fikirlerin öncüsü olan çok özel bir dostumdur.
Ankara’ya her geldiğinde Trilye’ye uğrayan, özel hayatındaki her şeyde seçici olan Chris, 1967-1973 yılları arasında İstanbul’da Rum İlkokulunu bitirdikten sonra 1973-1977 yılları arasında Atina’da ortaokul öğrenimini tamamladı. 1977-1980 yılları arasında İngiltere’de lise öğrenimi gördü ve üniversiteye hazırlık çalışmalarına başladı.

NEW YORK’TA SAYGIN BİRİSİ

1981-1984 yılları arasında New York BBA, 1984-1985 University of Southern California’da MBA öğrenimi gördükten sonra iş hayatına başarılı bir giriş yaptı ve bu zor ülkede tırnaklarıyla kazıyarak kısa sürede saygın bir iş adamı konumuna geldi.
TRT Türk’te yayınlanan “Dünyanın Türk Şefleri” programında kendisiyle de New York sokaklarında lezzet avcılığına çıktığımız Chris’in yemeğe ilgisi annesinden kaynaklanmaktadır. 10 yaşından beri güzel yemeğe karşı hassas olan damaklara sahiptir. Tanıdığım en önemli gurmelerden biridir. Bir öğle yemeği için New York’tan Japonya’nın başkenti Tokyo’ya gidip aynı gün geri dönmektedir. Joel Robuchon, Alain Ducasse gibi dünyanın ünlü şefleri ile dostluk ilişkileri vardır.

EŞİ DE GURME

Chris’in güzel ve zarif eşi Ulya da uzun yıllar Ankara’da yaşamış, başkente tutkulu bir hanımefendidir. Ünlü şarkıcı Sibel Bilgiç’in ablası olan Ulya Hanım’la dünyaca ünlü Green Market’te doğal ürünlerle ilgili bir program yaptım. Union Square’de bulunan markete sabahın erken saatlerinden itibaren ünlü şefler alışverişe gelmektedir.
Her ürünün yöreselliği, yararları, tatları ile ilgili de bilgi sahibi olan Ulya Hanım, eşini her konuda tamamlamakta ve derin bir uyum sağlamaktadır.

ÜNLÜLERİN UĞRAK YERİ

New York eyaleti Laser Hair Removal Association’ın başkanlığını yürüten Chris, Amerika’nın sınırları dışında da tanınan dünyaca ünlü Laser Hair Removal Spa’nın sahibidir. Dünyanın her yerinden sosyetenin akın ettiği bu mekanı büyük bir titizlikle çalıştıran Chris, son yedi yıldır arka arkaya New York’un en iyi Laser Hair Removal Spa’sı seçilen bir mekanın sahibi olmanın haklı gururunu yaşamaktadır.
Manhattan’da 57. Cadde’de dev Louis Vuitton mağazasının yanında Romeo & Juliet pek çok ünlünün akınına uğramaktadır. İş yerine gelen ünlülerin isimlerini sır olarak saklayan Chris, çok ciddi bir iş adamıdır.
Türkiye’den gidenlere kucak açıp her konuda yardımcı olan Chris, çok geniş bir çevreye sahiptir ve çevresindekiler tarafından inanılmaz bir sevgi çemberine alınmıştır.
Türk lokantalarına, şeflerine verdiği destek, yürekten sevgi gözlerimi doldurup duygusal anlar yaşamama neden olmuştur.
Chris, Türkiye’de zaman zaman lazer konulu seminerler vermektedir. Ayrıca madencilikte yedek parça ve makine temininde lider olan bir firmanın sahibi olan Chris en çok anneannesinin yemeklerini özlüyor. O nedenle de Türk lokantalarına sahip çıkıyor, onların çok daha iyi olması için çok büyük çaba sarf ediyor.
American Express Centurion Card Advisory Board üyesi olup, American Express’in programlarının geliştirilmesinde katkıda bulunmaktadır. Türkiye’deki pek çok şirketi başarılı işleri, görünmez bir el olarak medyadaki önemli dostları kanalıyla desteklemektedir. Sevgili dostum Bahadır Biliyol’un yıllar önce tanıştırdığı Chris, New York’taki dürüstlük abidesidir ve başarı merdivenlerinin ağır ağır ama çok emin adımlarla çıkmaktadır.
Başardığımız her iş bizi köleleştirir çünkü daha iyisini yapmaya zorlar. Ama başarının bir de zor tarafı vardır ki her zaman başarılı olmak zorundasınız.

Yorum Yazın