0Yorum

İş Dünyasının Cesur ve Güçlü Kadınları

Ok atıcılığı konusundaki gelişmelerini ustasına sergilemek isteyen genç, dirseğine su dolusu testiyi koymuş. Yayı gerip oku hedefe fırlatmış. Hiç beklemeden hemen ikinci ve üçüncü oku da hedefe atıp tutturmuş.

Öğrencisinin başarılı ok atışını izleyen usta sormuş:

“Şu uçurumun ucunda asılı olan taşın üzerinde durarak aynı şekilde ok atabilir miydin?”

Usta bunu söyledikten sonra gidip uçurumun ucundaki taşın üzerine çıkmış ve öğrencisini yanına çağırmış. Genç adam elleriyle gözlerini kapatmış ve korkudan olduğu yere çökmüş.

Öğrencisinin korktuğunu gören usta şöyle demiş:

“Üstün insanın ruhu korku nedir bilmez. Üstün insan göklere doğru yükselse ya da dipsizliğe doğru düşse bile her zaman sakindir. Oysa sen korkudan gözlerini kapatıyorsun. Bu halinle ok atmadaki ustalığın beş para etmez.”

Ebru Özdemir’i Trilye’yi ilk devraldığım günlerden beri tanırım. Cesareti ve bulunabilecek en üstün insan ruhu ile ülkemizin önemli değerlerinden biri olma konumundadır. Babası Nihat Özdemir’in ortağı ve yakın arkadaşı Sezai Bacaksız ile birlikte büyük emeklerle kurduğu şirkette göreve başlamış, tırnaklarıyla kazıyarak, her şeyi hazmederek başarıdan başarıya koşmuş ama sade yaşam tarzından ve mütevazılığından hiçbir şey kaybetmemiştir.

İŞİNİ ÇOK SEVİYOR

Hafta Sokak’taki şirket merkezinde komşum oldukları için hem Limak Holding’in hem de ikinci kuşak temsilcisi Ebru Hanım’ın yükselen başarı grafiğini yıllarca yakinen izledim. Hayatta kimse tesadüfen bir yerlere gelmiyor. Emek ve çalışmak, çok çalışmak gerekiyor. Bir baba için en mutlu olacağı konu babasının işini başarı ile yürütmek isteyen çocuklarının varlığıdır. Baba için en büyük sermaye budur.

Türkiye’de konuta ve altyapıya olan ihtiyacın çok fazla olduğunu yıllar önceden gören Ebru Özdemir müteahhitlik işini çok sevdi. Sevgiyle yürütülen işlerde başarı kaçınılmaz. Restorana iş yemeklerinde konuk ettiği yabancılarla yaptığı görüşmelerde bu sevgisi, iş aşkı, heyecanı gözlerinden belli oluyor.

MÜCADELECİ RUH

Ankara TED Koleji’nin ardından Boğaziçi Üniversitesi’nden mezun olup New York’ta işletme masterı yapan Ebru Özdemir, okumayı çok sever, sürekli kendini geliştirir, yenilikleri yakından takip eder.

Projelere çok iyi hazırlanan Özdemir, büyük ihalelerde ekran karşısında gösterdiği performanslarda Anadolu kadınına seslenir gibi “Bu işlerde artık kadınlar da var, kadınlar her yerde başarı sağlayabiliyor” mesajını veriyor.

İhale teklifinin hazırlanmasında, finansman sözleşmelerinin yapılmasında hep işinin başında Ebru Hanım.

ÜLKEYE DÖVİZ KAZANDIRIYOR

İki ay önce Senegal’e yaptığım yolculukta Dakar Havaalanının ne kadar kifayetsiz olduğunu gördüm ancak hemen akabinde Limak’ın buraya müthiş bir havaalanı yaptığını büyük bir gururla işittim. Sabiha Gökçen ihalesi ile girdikleri yeni sektörde de tüm dünyaya örnek olacak eserler yapmaktadır Limak. Yüzden fazla ihaleye girip beş kıtada ülkeye döviz kazandırmak için canla başla çalışan Ebru Özdemir, kardeşi Batuhan Özdemir ile yönetimde ikinci kuşak olarak iki hamle sonrasına hazırlık yapmaktadırlar.

SANATA OLAN TUTKUSU

Resim merakını yıllar önce öğrendiğim Ebru Hanım, sanatsal aktivitelere o kadar yoğun iş temposundan arta kalan zamanlarında katılır. Konserlere, film festivallerine, sanat galerilerine sessiz sedasız sponsor olur. Hava atmayı hiç sevmediği gibi isminin geçmesini de istemez. Çünkü o reklam yapmak için değil, yürekten inandığı konulara katkı sağlamak istediği için kendisindeki sosyal sorumluk bilinciyle hareket eder.

Müteahhitliğin kadın mesleği olabileceğini herkese kanıtlayan Ebru Hanım’ın yaşam gustosunu, sanata düşkünlüğünü, kibarlığını, kadir kıymet bilip vefakar bir insan oluşunu, temiz yüreğini hep takdir etmişimdir.

Kadının çalışma hayatındaki rolünün artmasında sadece kamu politikalarından bir şey beklememek gerektiğini sıkça dile getiren Ebru Hanım, iş dünyasına da büyük sorumluluklar düştüğünü anlatmaktadır. Kadını cesaretlendirmek ve etkin bir ağ içerinde yer almasını sağlamak gerektiğini belirten Özdemir, kadınların desteklenmesinde dernekler ve sivil toplum örgütlerinin çalışmalarının çok önemli olduğunu belirtmektedir.

Limak Yatırım Yönetim Kurulu Başkanı olan Ebru Hanım, proje finansmanı, stratejik planlama ve iş geliştirme konularında üniversite öğrencilerine anlatılacak örnek bir başarı hikayesidir.

“Yılın İş Kadını” ödülünden, Kosova’da yarattığı fırsat eşitliğiyle büyük ses getiren, fikir sahibi olduğu LimakASI projesinden alınan ödüllere kadar saymakla bitiremeyeceğim bu genç yaşa sığan pek çok başarı Ebru Hanım’ın farklılığını ortaya koymaktadır.

Kadının ekonomik hayattaki rolünün güçlendirilmesine dikkat çeken Ebru Hanım, yine bir öncülük yapmış, “Türkiye’nin Mühendis Kızları” isimli projesiyle kadın mühendis sayısını artırmak için bir hareket başlatmıştır. Limak Grubu’nun hedefi Türkiye’nin gelişmesine, modernliğine, bilimle değer katan kadın mühendisler yetişmesine destek olmaktır. Bu konuda Türkiye genelinde öğrencilere burs sağlama yoluna giden projede Ebru Hanım, babasının sosyal sorumluluk projelerindeki duyarlılığına paralel olarak hareket etmektedir.

“Türkiye’nin En Güçlü İş Kadınları” listesine de girmeyi başaran Ebru Özdemir, dünyaca tanınan önemli yayın kuruluşlarının ilgisini çekmektedir.

Türkiye ekonomisinde istihdam yaratma, havalimanından liman işletmeciliğine, enerji sektörüne kadar pek çok alanda göğsümüzü kabartan Limak Yatırım’ın genç patronu ile ne kadar gurur duysak azdır. İdealleri doğrultusunda özveri ile çalışan, sabahları spor yaparken yolumun üzerinde erkenden çocuğunu okula götüren anne olarak da karşılaştığım Özdemir, birden fazla karpuzu koltukları altında taşıyabilme gücündedir. O kadının gücünün neler yapabileceğinin bir kanıtıdır adeta.

Deniz ürünlerine de oldukça ilgili olan Ebru Hanım fırsat buldukça Trilye’ye gelir. İş yemeklerinde balık ve deniz ürünleri yemeyi tercih eder.

Devler ligindeki Ankaralı genç hanımefendi Özdemir’in daha çok büyük başarılara imza atacağına yürekten inanıyorum.  Onun başarısı hepimizin, ülkemizin başarısıdır. Geçtiğimiz hafta yine önemli yabancı ülkelerle yapmış oldukları ataklar ve almış oldukları ihaleler zor günler geçirdiğimiz şu günlerde, sıcak yaz aylarında içimizi serinletiyor. Ben de bu başarıların komşuluk ilişkilerinden dolayı en yakın tanığı olmanın mutluluğunu yaşıyorum. Yolunuz hep açık olsun.

Öngörülerinizin ve hayallerinizin üzerine titreyin, çünkü onlar ruhunuzun çocukları, sonuçta elde edeceğiniz başarıların planlarıdır. İyi pazarlar.

Yorum Yazın