0Yorum

İlkelerine Bağlı Olanlar

          Seattle Olimpiyatları’nın üzerinden bir hayli zaman geçti. Seattle Özel Olimpiyatları’nda, tümü fiziksel ve zihinsel özürlü olan dokuz yarışmacı, 100 metre koşusu için, başlama çizgisinde toplandılar. Başlama işareti verilince, hepsi birlikte harekete geçti. Bir hamlede başlayamadılar belki ama en az yarısı, bitirmek ve kazanmak için istekliydi.

         Yarışın başladığı anda, içlerinden bir delikanlı, tökezleyip yere düştü ve ağlamaya başladı. Diğer sekiz kişi, delikanlının ağlamasını duymuşlardı.

         Yavaşladılar ve geriye baktılar. Hepsi yönlerini değiştirdi ve geriye dönerek onun yanına geldiler. İçlerinden down sendromlu bir kız eğilip ağlayan çocuğu öptü: “Bu onun daha iyi olmasını sağlar” dedi.

         Sonra dokuzu birden kol kola girdiler ve bitiş çizgisine doğru hep birlikte yürüdüler. Stadyumdaki herkes ayağa kalkıp dakikalarca onları alkışladı.

         Hayatta kendimiz için kazanmaktan çok daha ötede olan şeyler var, yavaşlamak ve rotanızı değiştirmek anlamına gelse bile, diğerlerinin kazanması için yardım etmek gibi.

         Mustafa Güngör genç ve idealist bir mühendis olarak 20’li yaşlarda şu anda Türkiye’nin parmakla gösterilen marka şirketi olan Güngör Elektrik’i kurdu. Kol kola girdiği arkadaşlarıyla çeyrek asır mücadele etti. Fırtınalı havalar, dalgalar, rüzgarlar nasıl ki cesur kaptanların arkasında olursa Mustafa Bey de cesaretli atılımlarıyla limana yanaşmayı her zaman başardı. Sektörde yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen, ilkeli tutumuyla yoluna devam etti. Dürüstlükten, kaliteden asla taviz vermedi ve her zaman aranan, tercih edilen bir firma oldu.

YÜKSELEN BAŞARI GRAFİĞİ

          Mustafa Güngör son derece mütevazı, deniz mahsullerini çok seven, Trilye’nin açıldığı günden beri iş yemeklerini burada planlayan, hemen hemen her pazar ailesiyle balık yiyen, sade yaşamıyla herkesin beğenisini kazanan çok değerli bir iş adamıdır. Yaptığı işlerde asla parayı birinci öncelikli düşünmez. Ama işlerinde hiç sorun yaşamaz. O nedenle de sürekli yükselen bir başarı grafiği yakalamıştır. Elektrik iletim tesisleri alanında ilk akla gelen şirketlerden birisidir. Güngör Elektrik’in aldığı tüm işlerde herkesin kafası rahattır. Çünkü sonuç önceden bellidir.

         Mustafa Bey’in Yönetim Kurulu Başkanı olduğu Güngör Elektrik, Türkiye’de trafo merkezi yapan beş yerli firmadan biridir. Güngör Elektrik, elektrik üretim, iletim ve dağıtım tesisleri, müteahhitlik, mühendislik, malzeme imalat ve ticaret, işletmesi, bakım ve diğer hizmetleri yapmaktadır.

         Yurt dışına çıktığım pek çok zamanlarda havaalanında karşılaştığım Mustafa Bey, yabancı ülkelerde de pek çok önemli başarılara imza atmıştır. Emin, ilke ve ideallerinden ödün vermeden çalışma dünyanın her yerinde firmayı önemli bir seviyeye getirmiştir.

         Bu mütevazılık, çok çalışma azmi ve Güngör’de bulunan farklı nitelikler çok daha güzel başarıları yakalayacağına işarettir.

         Başarıyı ölçebilmek için bir insanın ulaştığı noktaya değil, başarmak için aştığı engellere bakmak gerekir. Başarısız insanların yollarındaki taşlar, başarılı olanlar için birer basamaktır. İyi pazarlar.

Yorum Yazın