0Yorum

Farklılık Yaratanlar

 

 

         1968 yılında Meksika Olimpiyat Oyunları’na kadar bütün yüksek atlamacılar, yüzleri öne doğru dönük olarak yüksek atlama yaparlardı. Dünya rekoru 1,73 cm idi.

         Ama ismi hiç duyulmamış bir atlet 2,23 cm atlayarak yeni bir dünya rekoru kırdı. Daha önce hiç kimsenin yapmadığını yaptı; çıtaya yüzünü değil sırtını döndü ve sırt üstü atladı. Bu atletin adı Dick Fosbury’di. Tarihte en yüksek sıçrayan tek adamdı. Herkesin aksini düşünerek.

         Ankara’ya atandığım yıllarda ilk tanıştığım kişilerden birisi Turizm İl Müdürü Doğan Acar’dı. Beni sık sık ziyaret ederek, yeni açılan güzel restoranlara davet edip, yenilikçi girişimcilerle tanıştırırdı. Bir gün Maltepe’deki makam odasındayken “Süreyya Bey, müsaitsen hemen yakınımızda Tandoğan’da seni bir firmaya götüreceğim çok etkileneceksin” demişti. Bahsettiği firma Beşrenk Tanıtım Hizmetleri idi. Sahibi de Hakan Yurteri.

         1991 yılında Tandoğan’da kurulan Beşrenk Tanıtım Hizmetleri ve Hakan Bey’i o yıllardan bugüne tanırım. Ödün vermeden yürüttüğü işlerini başarıyla sürdürmektedir. Herkesin yaptığından farklı yaratıcılıklar sergilediği için de konusunda hep aranan olmuştur. Teknolojiyi sürekli takip ederek, iş yerleri, fuar standları, tanıtımlar, kongreler, showroomlar, bayiler, marketler, alışveriş merkezleri gibi satış ve pazarlamayı ilgilendiren mekanlarda gerekli olan her türlü tanıtım ve görsel dekorasyon hizmetleri verme konusunda bir hayli uzmanlaşmıştır. Bünyesinde her çeşit dijital baskı, serigrafi baskı, CNC kesim, folyo kesim, laminasyon, bloklama, ahşap ve demir atölyesi ile montaj ekiplerini buluşturan entegre bir firmadır Beşrenk.

         Ele aldıkları her işe içtenlikle sarılan Hakan Bey’in en yakın destekçisi eşi Asuman Hanım’dır. Müşteri beklentilerini nitelikli hizmetleriyle karşılayan çift yıllardır birlikte pek çok başarıya imza atmışlardır.

         Hakan Bey’in son derece zevkli ama sade döşenmiş odasına adım attığınız andan itibaren farklılığı hissedersiniz. Size sunduğu çayın bardağı, bardak altlığı, tepsisi bile tasarım harikasıdır. Siz işinizle ilgili konuşmaya başladığınızda kronometreye basılır ve onlar sizin işinizi düşünmeye başlar. Sonuca varmak için düzgün bir gidiş yolu çizilir. Ekibin sunduğu profesyonel tasarımlar yaşamdaki yerlerini almayı bekler. Sonucu görünce gözleriniz kamaşır. Duygu hissetmediğiniz, farklılıkları göremediğiniz ve yaşayamadığınız zaman yazı yazmak da çok zordur. Ama bir şeyler yakaladıysanız ve size uyan farkındalıklarıyla duyularınızı hareketlendiren güzelliklerse bunlar kaleminiz akıverir. Hele bir de mazisini bilip 20 yılda geldiği seviyeyi gözlerinizle görüyorsanız, benim ülkemde de böyle ince ruhlardaki insanlar zevklerin en haz verici zirvelerinde yer tutabiliyorsa yazmak da çok kolay oluyor.

         Hakan Bey’in Beşrenk firması, Tandoğan’a sığmadı. Şaşmaz’da fabrika oldu. Projeli fuar standları, özel üretim tanıtım ve satış standları, mağaza görsel dekorasyonları gibi daha pek çok ürünü üretiyor. İstihdam sağlıyor, krizlere meydan okuyor, işine olan sevgisi gözlerinden okunuyor.

         Türkiye’nin her yerine en kısa sürede sorunsuz iş teslim etmesiyle de tanınan Beşrenk her zaman koltuklarımızı kabartmaktadır.

         Sosyal sorumluluk projelerinde isminin anılmasından bile hoşlanmayan ama yardım meleği olarak anılan Asuman Hanım, özellikle lösemili çocuklar yararına yapılan pek çok yardım faaliyetlerine öncülük etmiş, plaketler almıştır. Tam bir doğa aşığı olan Asuman Hanım, eşiyle birlikte fırsat buldukça denize, civardaki göllere açılıp balık tutar. Ama sakın ola ki onun yanında yavru ya da dişi balık yakalamayın. Balık yasağı döneminde avlanmaması gereken balıklardan uzak durun. Başınız derde girebilir, benden söylemesi!

         Başardığımız her iş bizi köleleştirir çünkü daha iyisini yapmaya zorlar. Ama başarının bir de zor tarafı vardır ki her zaman başarılı olmak zorundasınız. Daha nice yirmi yıllara Asuman ve Hakan Yurteri. İyi pazarlar.

Yorum Yazın