0Yorum

Doğuştan Yaratıcı Olanlar

 

          Yaşlı adam, başucundaki doktora: “Allah senden razı olsun evladım” dedi. “Benim için başka bir ülkeden gelmeni, yaşadığım sürece asla unutmam.”

         Yatakta yatan kişi, büyük bir hastanenin başhekimiydi. Tedavisi ancak yurt dışında mümkün görülen hastalığı aniden arttığında, doktor arkadaşları onun böyle bir yolculuğa dayanamayacağını anlamış ve yaşama şansının düşüklüğüne rağmen ameliyatı üstlenmeye karar vermişlerdi. Fakat o konuda dünyanın sayılı uzmanlarından kabul edilen bu delikanlı, nerden duymuşsa duymuş, Hızır gibi yetişip onu kurtarmıştı.

         Yaşlı adam, dünyaya sanki yeniden gelmişti. Genç doktorun o usta ellerini, bir baba şefkati ile kavrarken: “Ameliyat için beni bayılttığınızda her nedense gençlik yıllarına döndüm” dedi.

         “Henüz genç bir asistanken, anne karnındaki bir bebeğin ayaklarından sakat olduğunu anlamış ve onu bu şekilde yaşatmaktansa, basit bir işlemle öldürmek istemiştim. Böylelikle sözde onu kurtaracaktım. Biraz sonra kalp atışlarını duyunca, bu cinayetten vazgeçip Allah’tan af diledim. Planlama bahanesiyle sapasağlam yavruları bile katleden canavarlara inat, o yavrunun yaşamasını istediğim için, Allah seni imdadıma koşturmuştur herhalde.”

         Genç doktorun gözleri yaşarmıştı. Buna rağmen sakin bir hali vardı. Oturduğu yerden geri çekildi ve dizlerinden aşağısı “protez” bacaklarını göstererek: “Allah hiçbir iyiliği unutmaz!” dedi. “Kurtardığınız o çocuk bendim.”

         İki yıl önce Çin seyahatine gidiyordum. İstanbul Atatürk Havalimanı VIP salonunda Pekin uçağını beklerken seyahat arkadaşım, değerli Vali ve Danıştay Üyesi Temel Koçaklar birdenbire “Süreyya Bey size Başbakanımı tanıştıracağım” dedi. Başbakan lakaplı beyefendi sonradan yakınen tanıma fırsatı bulduğum Turan Sürücü idi. 7’den 70’e her insana yardım elini uzatan çok ilginç bir kişiliktir Turan Sürücü. Trilye’nin çalışma mekanlarında yüzlerce özlü söz vardır. Hepsi Turan Bey’in eseridir. Uçuk zekasıyla uykuda bile güzellikler üretir.  

 

SOHBETLERİ SLOGAN OLUYOR

 

         Onunla sohbet ettiğiniz zaman mutlaka çok şey kazanırsınız. İstanbul’daki terzisi Ahmet Bozkurt’a elbise diktirmek için gittiğinde tanıştığı iş adamlarına sohbet esnasında bir şeyler söyler, bir bakmışsınız sonradan slogan olmuş. “Anlatılmaz yaşanır”, “Sorumluluk taşır” gibi. İnsanları üç gruba ayırır Turan Sürücü. Birincisi “Ah be!” diyenler, bu gruptakiler hep acı, sıkıntı verir. İkincisi “Of be!” diyenler, negatif enerji jenaratörü olarak adlandırılırlar. Olumsuzluk yayarlar. Üçüncüsü “Oh be!” diyen gruptakiler daima pozitif enerji yayarlar.

         Turan Sürücü, İstanbullu bir iş adamıdır. Sürücü Sigorta A.Ş.’nin sahibidir. İTÜ mezunu yüksek kimya mühendisidir. İş hayatında büyük başarılara imza atmıştır. Kendisinde izlediğim en büyük özelliklerden birisi sosyal sorumluklara çok ağırlık vermesi ve herkese faydalı olmaya çalışmasıdır. Yüklendiği en büyük misyon ülke sevgisidir. Diğer bir özelliği ise binlerce telefonu ve adresi hafızasında tutabilmesidir. Hafıza kaydına almadığı telefonların hemen numaralarını tuşlar ve ulaşmak istediğine ulaşır. Çok enteresan bir özellik. Bizzat yaşadım ve hayret ettim. Topluma mal olmuş, tanınmış pek çok insanın ismini söyleyin, gözü kapalı telefon numarasını söylesin. Sizinle tanışsın hiç üşenmeden iş yerinize faydalı olabilecek yüzlerce özlü sözü çerçeve yaptırıp gönderir. Aşığı olduğu Atatürk portreleri ve çerçeveleri ise gerçekten Türkiye’de emsalsiz. Pek çok kurumda görkemiyle fark edilen Atatürk portreleri onun hediyesidir.

         Turan Bey’in vefalı dostlukları herkes tarafından anlatılır. Bu vefa ona hem Türkiye’de hem dünyada inanılmaz bir çevre sağlamıştır.

         Gerçek dostluk fosforlaşma gibidir, çevremizi karanlık sarınca iyice parlar. Menfaate dayanmayan bir dostluğun güzelliğini anlamayan, başkalarının dostluktan duyabileceği saadeti de anlayamaz. İyi pazarlar.

Yorum Yazın