0Yorum

Doğduğu Yerleri Unutmayanlar

 

2000 yılında emekli olduktan sonra yapılan inşaat hataları yüzünden açılması mümkün görünmeyen bir otele kurtarıcı edasıyla genel müdür oldum. Hemen kolları sıvadım ve Ankara’nın ilk ve en büyük aqua parkını otelin içine kondurdum. Karlı bir kış günü, kar yükünü taşıyamayan kapalı yüzme havuzunun çatısı bizim içinde olmadığımız bir zamanda çöktü. Kaliteli işler yapan bir müteahhit firma arayışı içindeydim. Bir dostum moralimin çok bozuk olduğu bir günde bana dedi ki “Ankara’nın en modern sosyal tesisleri Cumhurbaşkanlığı muhafız alayı içindedir, incelersen iyi olur”. Emekli Tuğgeneral Tayyar Elmas o zaman kurmay albay rütbesi ile Alay Komutanı idi. Bir gün boyunca bana refakat etti ve o zamanlar Türkiye’nin en modern yüzme havuzlarından birisini gezdirdi, diğer tesisleri dolaşırken de parmak ısırdığımı gördü. Sonra birazcık da benim uzmanlığımdan yararlanmak için mutfak ve yemekhaneleri gösterdi. Zamanın Cumhurbaşkanının örnek olsun diye yapılmasını istediği başkomutanlık karargahında ikamet eden erlerin tesisi hakikaten olağanüstü güzellikte ve kalitede idi. Kısa bir süre sonra otelin genel müdürlüğünden ayrılıp daracık bir sokak arasında, o ününü bütün dünyaya yaymış, Türkiye’ye çok güzel eserler kazandırmış Limak firmasının tam karşısında restoran sahibi oldum. İşte dünya böyle tesadüfler manzumesi…

İnsanlar Trilye’yi tanıyana ve de son sistem GPRS cihazları çıkana kadar adres tarifinde Limak’ın şöhretinden çok yararlandık. “Hafta sokakta Limak’ın karşısındaki iki katlı ev” cümlesini her gün defalarca yineledik.

BİTLİS’TEN HİNDİSTAN’A

Limak firmasının Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir aynı zamanda Fenerbahçe Klubünün de Başkan Vekilidir. Memleketi Bitlis’te örnek bir davranışla 250 bin tonluk çimento fabrikası kurmuş ve kapasiteyi 500 bin tona çıkarmak için yoğun çaba sarfetmektedir. Kendisinin bu girişiminden sonra kente yatırım yapanların sayısında da artış gözlenmiştir. Diyarbakır’da doğan Özdemir, Diyarbakır Spor Klubüne yardımcı olduğu gibi doğudaki her yatırımı cansiparane desteklemektedir. Nihat Özdemir Gazi Üniversitesi mimarlık bölümünü bitirdikten sonra asistanlık yaparken siyasi olayların artması üzerine okuldan ayrılır. 1976’da makinecilerin bir araya geldiği ve proje mühendisliği yapacak olan bir şirket kurar. Lider Makine (Limak) adıyla altyapı yatırımlarına yönelen şirket kısa sürede baraj ve otoyolların yapımında söz sahibi olan ciddi bir müteahhitlik firmasına dönüşür. Beş binin üzerindeki çalışanı ile önemli bir grup konumuna gelir.

Son yıllarda Çin ile birlikte dünyanın en çok konuşulan ikinci ülkesi olan Hindistan IBM, Microsoft, Cisco gibi firmaların üretim merkezlerine ev sahipliği yapmaktadır. Bilişim devleri ile birlikte otomotiv devlerinin de yerleştiği Hindistan’da en çok rağbet gören gruplar arasında Limak bulunmaktadır. Nereden mi biliyorum? Son yıllarda komşum Limak sayesinde restoranımda köri sosu tüketimi çok arttı. Limak’ı ziyarete gelen Hintli firma sahiplerini ve devlet adamlarını Trilye’de ağırladıkları için biz de müşteri odaklı hizmet anlayışımızla ürün adaptasyonu yapıyor ve Hintliler’in hoşlandığı köri soslu yemekler hazırlıyoruz!

ÖDÜLLERE YETİŞEMİYOR

Limra, Arcadia, Atlantis, Lara, Ambassadore, Babylon, Yalova Termal Antik Otel ve İstanbul Kavacık’ta yakında açılacak şehir oteli gibi turizm tesislerine sahip olan Limak, 5000’in üzerindeki yatak kapasitesiyle ülke turizmine çok büyük katkıda bulunuyor. Otellerin aşçıları her yıl dünya çapında ödüller alıyor.

Dünyadaki 225 inşaat taahhüt firması arasında Engineering News-Record (ENR) dergisi tarafından 2006 yılında 14 Türk firması sıralamaya girmiştir. Bunlardan bir tanesi Limak’tır.

Ergani, Kurtalan, Gaziantep, Bitlis çimento fabrikalarının da sahibi olan Limak gıdadan inşaata; turizmden havacılığa; çimentodan enerjiye kadar Türkiye’nin en hayati konularında hizmet vermektedir. İstanbul Atatürk Havalimanının yükünü alan Sabiha Gökçen Havalimanı da Limak’ın iştirakleri arasındadır.

Nihat Beyin meşalesini ve vizyonunu çocukları Ebru Özdemir ve Batuhan Özdemir daha ileriye taşıyacaktır. Çok genç yaşta olmalarına rağmen aldıkları iyi eğitim ve terbiye Limak’ın dalgalanan bayrağını gönderden hiç indirmeyecekleri izlenimi yaratmaktadır.

Doğunun her köşesine gönüllü hizmet götüren Limak en son noktayı Nihat Özdemir’in Mikro Kredi Tesisini açmasıyla koymuştur. Bu proje ayrıca büyük bir sosyal sorumluluk anlayışı örneği vermektedir. Daha önce görev yaptığım bölgenin insanını çok iyi tanıyanlardan birisiyim. Onlar artık nutuk değil, Nihat Beyin yaptığı gibi icraat istiyor.

Yaşam bir serüvendir, hazır bir reçete değil. Güçlükler ise başarının değerini artıran süslerdir. Büyük düşünenlerin büyük hedefleri vardır; küçük düşünenlerin ise sadece arzuları. Küçük düşünenler talihsizliklere boyun eğerler. Büyük düşünenler ise, talihsizliklerin üstüne yükselirler.

Yorum Yazın