0Yorum

Ankara’nın Parlayan Yıldızı

Yaşlı bir adam ve oğlu ormanda yürüyüş yaparlarken birden oğlanın ayağı takılıp düşüyor ve canı yanıp “Ahh” diye bağırıyor. İleride bir dağın tepesinden “Ahh” diye bir ses duyuyor ve şaşırıyor.

Merak ediyor ve “Sen kimsin?” diye bağırıyor. Aldığı cevap ise “Sen kimsin?” oluyor. Cevaba kızıp “Sen bir korkaksın” diye bağırıyor. Dağdan gelen ses ise “Sen bir korkaksın” oluyor.
Çocuk babasına dönüp “Ne oluyor böyle?” diye soruyor. “Oğlum” diyor adam, “Dinle ve öğren,” ve dağa dönüp “Sana hayranım” diye bağırıyor. Gelen cevap “Sana hayranım!” oluyor. Baba tekrar bağırıyor, “Sen muhteşemsin!” Oğlan çok şaşırıyor, ama halen ne olduğunu anlamıyor.
Babası, “Oğlum insanlar buna yankı derler ama aslında bu yaşamdır” diyor. Yaşam bir tesadüf değil, yaptıklarınızın aynada bir yansımasıdır.
Kazım Türker, Ankara’nın tanınmış iş adamlarından olup Türkiye’ye mal olmuş, pek çok uluslararası başarıya imza atmış, önemli bir başarı efsanesi yaratmıştır.

ANAFARTALAR CADDESİ’NİN UĞURU

Kazım Bey’in babası Yahya Bey 1950 yılında Anafartalar Caddesi’nde Türkerler Mağazasını açarak tekstil işine girdi. Ankara’nın en eski mağazalarından sayılan 15 metrekarelik mağaza ile tekstil işinde dürüst ve prensipli çalışma, uzun vadeli düşünce sonucu bir hayli başarı yakaladı. Bu arada İngiltere’de ün yapmış Ramsey London markalı ürünlerin bayiliğini aldı. Art arda gelen başarılar, dürüst ve verimli çalışma ile kaliteden taviz verilmeden yapılan faaliyetler ilerleyen yıllarda performansın daha da artmasına neden oldu. Ama sonuçta inşaat sektörü lokomotif olarak seçildi.
İnşaat Mühendisi olan Kazım Türker, Türkerler Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı’dır. Beyaz eşya ticaretinden, hazır giyime birçok sektörde faaliyet gösteren Türkerler Holding’in son yıllarda en hızlı büyüdüğü alan inşaat oldu.
İzmir’deki ortaklarıyla Park Yaşam Mavi Şehir projesini gerçekleştiren Türkerler İnşaat, uluslararası projelerde de oldukça başarılı.
Ülkemizin uluslararası saygınlığının artırılmasında önemli bir role sahip olan Kazım Türker, dürüst, ilkeli bir iş adamıdır. Kazım Türker’in sahibi olduğu Türkerler Holding doğalgaz projeleri, yollar, köprüler, endüstriyel tesisler, toplu taşım sistemleri, hidroelektrik, jeotermal enerji projeleri, tekstil, hazır giyim, arazi geliştirme gibi alanlarda faaliyet göstermektedir. Kadın giysisinde Selen ve Seten markalarıyla çalışan Türkerler Grubu’nun şu anda Başkent’te 5 mağazası bulunmaktadır.
Türkerler Holding, Ankara dışında Türkiye’nin kalkınmakta olan bölgelerinde de özveriyle icraatlarda bulunmaktadır. Vedaş’ı da bünyesine geçirip Van Gölü Edaş’ın Van, Bitlis, Muş, Hakkari illerine daha iyi kalitede hizmet verebilmek için her türlü yatırım özverisinde bulunacağını dile getirmektedir.

SAĞLIK MERKEZİ ÇALIŞMALARI

Dünyanın en büyük sağlık merkezini Ankara’ya yapmayı planlayan Türkerler, denizi olmayan, içinden bir nehir bile geçmeyen farklı bir başkent olan Ankara’yı cazibe merkezi haline getirebilmek için elinden gelen tüm çabayı göstermektedir.

ANKARA’YA YENİ SOLUK

Türkerler Gayrimenkul’ün Ankara’da Eskişehir Yolu üzerindeki yeni projesi Mahall Ankara’da üç bin kişi yaşayabilecek. Konut, ofis, mağaza ve otelden oluşan Mahall Ankara yeni şehircilik konseptinde Ankara’ya nefes aldıracak bir proje.
Yaptığı her işte hep zirveye oynayan Kazım Türker’in adı, 2008 yılında vergi rekortmeni olduktan sonra daha çok duyulmaya başladı. Şaşayı sevmeyen, son derece sade bir yaşam tarzı olan Kazım Bey paylaşmayı seven, yüreği Ankara ve Türkiye için çarpan, duruşu her zaman dik olan, herkesin mutluluğu için çaba gösteren, etik değerlere sahip çıkan saygın bir kişiliğe sahiptir. Nerede, ne zaman, neyle, ne kadar çalışacağını bilmesi için ayrıntılı planlar yapan, niçin çalıştığını bilmesi için hedefini netleştiren, çevresindeki tecrübeli elemanlardan faydalanmayı ihmal etmeyen, planlarını tavizsiz uygulayan çok özel başarıları yakalamış istisna bir iş adamıdır Kazım Türker. Yolunun her zaman açık olması en büyük dileğimizdir.
Başarı her şeyi temizleyen altın yaldızlı bir alevdir.

Yorum Yazın