0Yorum

Ankara’dan Yükselen Yıldız

Seattle Olimpiyatları’ndaki muhteşem görüntülerin üzerinden uzun yıllar geçti. Ama bir olay var ki bunca zamana rağmen hafızalardan hiçbir zaman silinmedi. Tamamı fiziksel ve zihinsel engelli olan dokuz yarışmacı 100 metre koşusu için başlama çizgisinde toplandılar. Başlama işareti verilince hepsi birlikte harekete geçti. Bir hamlede başlayamadılar belki ama en az yarısı bitirmek ve kazanmak için istekliydi.

Yarışın başladığı anda, içlerinden bir delikanlı, tökezleyip yere düştü ve ağlamaya başladı. Diğer sekiz kişi, delikanlının ağlamasını duymuşlardı.

Yavaşladılar ve geriye baktılar. Hepsi yönlerini değiştirdi ve geriye dönerek onun yanına geldiler. İçlerinden down sendromlu bir kız eğilip ağlayan çocuğu öptü: “Bu onun daha iyi olmasını sağlar” dedi.

Sonra dokuzu birden kol kola girdiler ve bitiş çizgisine doğru hep birlikte yürüdüler. Stadyumdaki herkes ayağa kalkıp dakikalarca onları alkışladı.

Hayatta kendimiz için kazanmaktan çok daha ötede olan şeyler var, yavaşlamak ve rotanızı değiştirmek anlamına gelse bile, diğerlerine kazanması için yardım etmek gibi.

Mehmet Göçmen, kol kola girdiği arkadaşlarıyla sahibi olduğu GöçMakSan firmasını hayallerinin ötesine taşıdı. Kararlı ve istikrarlı tutumu onu sektöründe vazgeçilmez yaptı.

BİLEK GÜCÜYLE BAŞARI

Hani bazı insanlar vardır analarından şanslı doğar, bazıları da hiç şanssız. Ama şans dediğin şey her türlü kafaya konmaz, hazır kafalara konar. Siz gayret gösterirseniz, çalışırsanız, çabalarsanız, fırsat dediğiniz konu şans kılığında size gelir.

GöçMakSan kurucusu Arif Göçmen Ankara’da 1960 yılında kurduğu bir atölyede başlayan bilek gücünün büyük bir sermaye olacağını, 7 kıtada 94 ülkede müthiş bir başarı yakalayacağını bilebilir miydi?

Zamanın ünlü demir ustalarından biri olan Arif Göçmen’in tek sermayesi bilek gücü, demir ustalığıydı. Alın teri ile yaptığı inşaatçı el aletlerini yerel pazarlarda satarken kaliteli imalatları birdenbire ülkeye yayıldı ve kısa sürede dünyaca isim yaptı, global bir marka oldu.

YARIM ASIRLIK DENEYİM

Mehmet Göçmen tanıdığım en renkli, en mütevazı simalardan birisidir. Hayatı dolu dolu yaşayan, çok çalışkan, yetenekli bir işadamıdır Göçmen. Merhum babası Arif Göçmen’den devraldığı bayrağı zirvelere taşımanın mutluluğunu yaşamaktadır. Yarattığı GöçMakSan (GMS) markasının bilinirliği kendisi kadar Ankaralıları ve ülkemizin insanlarını de son derece mutlu etmektedir. Çünkü yarım asrı aşkın deneyimi ve bilgisiyle GMS, sadece Avrupa’da, Asya’da değil, Afrika’nın adını bile yeni duyduğumuz ülkelerinde tanınmakta ve tercih edilmektedir.

Sektörel eğitim ve beklentileri değerlendirme, etkin çözümler sunma ve son teknolojiyi ilk kullanan olma konusunda liderliği kimseye bırakmayan GMS, bu sorumluluğun yükünü taşıma bilincindedir.

DOSTLUKLARI GÜÇLÜ

Mehmet Göçmen, deniz ürünlerini çok sık tüketen, kaliteli yaşama, sağlığına çok dikkat eden, dostluk bağları çok kuvvetli bir işadamıdır. Özel hayatındaki bu tutum ve davranışları iş hayatındaki başarısının temeli olmuştur.

İstikrarlı bir büyüme gösteren GöçMakSan sektöründeki global markalardan biridir. Farklı kapasite ve güçte inşaat demiri bükme ve inşaat demiri kesme makineleri üreten GMS, “Demiri dize getiren güç” sloganıyla yedi kıtada inşaat sektörüne ürün sunmaktadır. Yurt içindeki satış ve servis yapılanmasının yanı sıra yurt dışındaki distribütörlükleri ile dünyaya ürün ve hizmet sunan GöçMakSan, yılların kazandırdığı tecrübe, güvenirlik ve kalitesiyle işlevsel, uzun ömürlü, nitelikli ürünlere gururla imza atmaktadır. Geniş ürün yelpazesi ve deneyimli kadrosu ile sektörde lider konumunda olan GMS’nin Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Göçmen, örnek yaklaşımlarıyla, kararlı tutumuyla gelecek vadeden bir yapı içerisindedir. Yorulmadan, yılmadan çalışmalarına devam eden, dünyanın bir ucundaki faaliyetlere bile günlerce süren yolculuklar sonucu katılan Göçmen’deki iş aşkı ve azmi gerçekten hep anlatılacaktır.

Verdiği söze, sunduğu ürüne ve yaptığı hizmete sürekli sahip çıkan GMS, kalite, güven ve verimlilik unsurlarına riayet edip ilkeli çalışmaktadır. Köklü geçmişin itibarını sürekli olarak koruyan, kalite standardını ve verdiği her hizmetin garantisini sağlayan GöçMakSan emin ve sağlam adımlarla sanki işe yeni başlamış gibi devam etmektedir.

PAYLAŞMAYI ÇOK SEVER

Mehmet Göçmen’in kendisine ilke edindiği en önemli konu, çalıştıkça kazanmak, kazandıkça paylaşmak, paylaştıkça büyümektir. İstihdam sağlayarak, üreterek, ülke ekonomisine katkıda bulunmanın dışında sosyal sorumluluk bilinciyle, dayanışma ve yardımlaşma projelerine yürekten bir destek sağlayan Göçmen, sağlık ve eğitim alanlarında topluma karşı sorumluluklarını yerine getirme çabasındadır. Firmanın kurucusu Arif Göçmen’in adını taşıyan sağlık ocağından, pek çok kuruluşa sosyal yardım çalışmalarında bulunan Göçmen, bireysel kurslara destek vermekte, pek çok kampanyaya katılmakta, eğitim ve sağlık odaklı faaliyetlere emek harcamaktadır.

ÇEVREYE DUYARLI

Kurulduğu günden beri çevre konusunda sorumluluk sahibi bir firma olan GöçMakSan, insan yaşamı kalitesinin temiz bir doğa, yaşanabilir bir çevre olduğunu sürekli savunmakta ve bu bilinçle hareket etmektedir. Üretimlerinde az enerji harcayan çevre dostu GMS makinelerinin çevre bilinci uyandırdığını söyleyen Mehmet Göçmen, çevreyle ilgili üstüne düşen görevi hem şahsı hem de şirketi adına yerine getirmektedir.

“Gelişim doğal bir süreç değil, bir seçenektir” diyen Mehmet Göçmen sektörde yarattığı dinamiklerin bilinciyle kararlı bir şekilde gelişmesini sürdürmektedir.

Takım ruhuna çok önem veren Göçmen, çalışanlarının işletmenin en önemli paydası olduğunu sık sık dile getirir.

Mehmet Bey’le oturup sohbet etmek, deneyimlerini dinlemek, akıllara durgunluk başarılara nasıl ulaştığını kavrayabilmek, Afrika’nın ücra bir köşesine gidip oradaki inşaatta kullanılan ürünleri görmek, bu kısa ömürde büyük başarılara nasıl ulaşıldığını keyifle izlemek çok farklı bir duygu.

Hep şikayetçi, hep bıkkın görüntülerin çok olduğu bu zamanda Mehmet Göçmen ve firması GöçMakSan insanın moralini arttırıcı, karamsarlık içinde olmamamızı, istenirse sürdürülebilir başarıların her zaman insanların elinde olduğunun göstergesidir.

Yağmurlu havalardan sonra yerdeki çamura bakıp moralimizi iyice çöküntüye sokmayalım. Mutlaka güneş açacak dünya var oldukça. Yeni ufuklar görünecek yaşam sürdükçe.

Umudunuzun hiç eksilmemesi dileğiyle.

Yorum Yazın