1Yorum

Tunceli Venedik Mi Oluyor

İstanbul’da Can Sigorta’nın sahibi, yaşı kemale ermiş bir ağabeyimiz var. Lakabı ‘Başbakan’. Adı, Turan Sürücü. Yediden yetmişe Türkiye’nin her yerinde seveni, dostu var. Dostlukları ömür boyudur. Tanıştığı insanlara her yıl doğum gününde çam ağacı hediye eder. Müthiş bir enerjisi vardır.

Turan Ağabey bir Ankara seyahatinde Trilye’de genç bir kaymakama randevu verip benimle tanıştırdı. Adı Tuncay Sonel. Böyle insanların sayıları çok fazla olsa Anadolu’nun kalkınma hızına kimse erişemez. Tuncay Bey, uykunun dışında devamlı ülkesi için çalışır. O zamanlar iki yıl üst üste “Yılın Kaymakamı” seçilmişti. Daha sonra benim memleketime yakın bir yere tayin oldu. Tam Bandırma’ya hayırlı olsun ziyaretine gidecektim ki Kadıköy Kaymakamlığı’na atandı. Sevinmiştim sık görüşürüz diye ama iki ay sonra Tunceli Valisi oldu.

TABULARI YIKTI

Endemik bitkileriyle, serin sularıyla, 36 km’lik rafting parkıyla eşsiz bir nehir olan Munzur’a geçtiğimiz hafta gondollar geldi. Tunceliler artık Munzur’da gondol sefası yapacak. Terörün sona ermesiyle atağa geçen bu ilimize Vali Tuncay Sonel ivme kattı. Yüreği ülke sevdası ile dolu olan Vali Sonel, tam bir virtüöz. Görev yaptığı yerlerin şerefiyesini arttırıyor. Girişimcilerin elinden tutuyor. Yolu hep açık olsun.

Avrupa’daki Lugano ve Como göllerindeki tekne sayılarına bakıp yıllardır üzülürüm. Van Gölü, Siirt’teki Kezer ve Botan Çayı (ismi çay ama aslında nehir), Munzur Çayı gibi duru akarsuların neden Avrupa ülkelerindeki gibi kullanılmadığına yıllardır hayıflanırım. Benim hayalimi ilk gerçekleştiren Vali Sonel oldu.

BENEKLİ ALABALIK

Türkiye’nin en lezzetli alabalığı (kırmızı benekli) Munzur’da yaşar. Çok lezzetlidir ve yöre halkı ilaç niyetine tüketir. Önümüzdeki sezon Munzur’da benekli alabalık ile ilgili TV programı çekimi yapıp dünyaca ünlü ve ilk kez Michelin yıldızı alan Türk şef Ali Güngörmüş ile balık yemeği pişireceğiz. Ali Güngörmüş, Hamburg’taki Le Canard isimli restoranına Michelin yıldızı almıştı. Şu anda Münih’te Pageou adlı bir restoran işletiyor. Kendisi de Tuncelili.

Gondol sefası yapmak için artık Venedik’e gitmeye gerek kalmadı. Üstelik döviz bu kadar pahalıyken kaynakları yurt dışında harcamaya gerek yok. Haydi Tunceli’ye gidelim, var mısınız?

Yorum Yazın