0Yorum

Tatlı Buluşmalar

Rahatsızlığıma rağmen takviye edici vitaminlerimi alarak çok önemli bilgiler alacağıma inandığım Özmen Un Sanayi’nin düzenlediği etkinliğe gittim.

Erhan Özmen, Özmen Un Yönetim Kurulu Başkanı… Yarım asırdır un ile uğraşan bir ailenin oğlu. Yüreğimize su serpen sözler söyledi. Pandemiden bu yana herkesin korkulu rüyasına açıklık getirdi. Kurak bir yıl geçirmemize rağmen yeterli buğday stoğumuzun olduğunu belirten Erhan Bey, fırtınalarla boğuşan ülkemizin özel sektörünün dinamikliğini bir kez daha yaşattı bizlere.

İNOVASYON GURUSU

Türkiye Un Federasyon Başkanlığı yaptığı günden beri tanıdığım Erhan Bey, son yıllarda un sektöründeki yeniliklerin öncüsü olmuştur. Anadolu buğdayına sahip çıkmış, aromatik değeri çok fazla olan bol güneşli Anadolu topraklarından üretilen buğdayın bize hayat veren ilk tohumunun 12 bin yıl önce düştüğünden bugüne dek serüvenini çok iyi okumuştur.

Yarım asırdır un işiyle uğraşan ailenin dördüncü nesil temsilcisi oğlu Oğuz Özmen bayrağı babasından devralmış müthiş bir performansla yoluna devam etmektedir. Kızı İpek Develi de sektörde yıllardır başarı göstermekte ve yönetim kurulu üyesi olarak Özmen Un’a sinerji yaratmaktadır.

ENDÜSTRİ 4.0 TEKNOLOJİSİ

İlhamını Mezopotamya’nın tarım mirasından alan Özmen Un, bir Anadolu markasıdır. Yüreği ülke sevgisi ile dolu Özmen ailesi sağlıklı ve lezzetli unlar üretmek misyonunu teknolojiye yaptığı yatırımlarla sürekli desteklemektedir.

Anadolu’ya, tarım endüstrisine ve zanaatkarlığa güvenen Özmen Un, geleceğin unları için endüstri 4.0 teknolojisi ile insan eli değmeden ürettiği sonsuz çeşit un ile Anadolu’nun eşsiz tahıl mirasını geleceğe taşıyacak muazzam dokunuşu sağlamıştır. Dünyada bu teknolojiyi uygulayan iki tesisten birini Gaziantep’e kuran Erhan Bey, gerçekten sektörde devrim yaratmıştır. 140 çeşit kişiye özel un üreten tesiste AR-GE’ye çok önem verilmekte, artizan francalalık undan lüks yufkalığa kadar her ürünü zirveye çıkaran unlar bulunmaktadır.

SARAYLARIN TATLISI BAKLAVA

Un dünyasını zenginleştiren Erhan Bey’in mayasında gerçekten aşk var. Şeker dengemi bozmamak için çok uğraştım ancak öyle bir lezzet koleksiyonu ile karşılaştım ki hepsinden birer dilim tatmadan ayrılamadım. Etkinlikte yer alan Bonelli ekmek fabrikasının ekşi maya ile ürettiği ekmekler de oldukça ilginçti.

Baklavanın yeri her zaman şeref mevkiinde… Genç şefler, ülkenizi ve Anadolu’nun lezzetlerini keşfedin öncelikle. Sarayların tatlısı baklavayı dünyanın en iyisi yapmak için uğraşın.

Ağzınızın tadı hep baklava gibi olsun.

Yorum Yazın