0Yorum

Manzaranın Lezzetle Bütünleştiği Mekan

 

Birkaç yıldır CVK Park Bosphorus Otel’e zaman zaman gidiyor ve pratik olsun, trafikte zaman kaybetmeyeyim diye de Izaka Terrace’da yemek yiyorum. İstanbul’da ambiyansı güzel olup, manzara satan ama yemeklerinin güzel olmadığı mekanlar hayal kırıklığı yaratabiliyor. Izaka Terrace bu algıyı bozan bir mekan. Üç yıl içindeki gelişmelere, kendilerini yenilemedeki çabalarına ben yetişemiyorum.

Otelin Protokol Müdürü Coşkun Yıldız, Restoran Operasyon Müdürü Birol Arslan ve Mutfak Şefi Fırat Kılıç hepsi işini çok seven yaratıcı ve ekibin temel taşları...  Fırat Şef dünya mutfağına hakim. Izaka’da servis edilen Japon mutfağının nadide ürünleri sushi, sashimi, tempura iyi bir Japon lokantasını aratmayacak nitelikte. Yemek kalitesi güzel olunca Boğaz’ı böyle güzel bir manzaradan izlemek mutluluk katsayınızı artırıyor.

CİĞERİN EN İYİSİ

Benim için en büyük süpriz Türk mutfağının sevilen ürünlerini menüde görebilmek oldu. Bunlardan birisi yaprak ciğer tava diğeri ise kelle paça çorba. Yaprak ciğer Edirne’deki ünlü ciğercileri aratmayacak kadar lezzetli. Kelle paça ise menünün vazgeçilmezi olmuş. Ayrıca yaprak sarma da kışkırtıcı bir lezzet. Fırat Şef tabuları yıkmış, çok da iyi yapmış. Deniz ürünlerinde de oldukça başarılılar. Mevsim balıklarının tamamını bulabilirsiniz. Lakerdaları torikten yapılıyor, Kızkulesi’ni geçmeden yakalanan torikleri tercih ediyorlar eti sıkı ve yağlı. Taş barbun Ege bölgesinden tavasını tam kıvamında pişiriyorlar tam bir lezzet bombası.

STELLA’NIN CAZİBESİ

CVK Park Bosphorus Otel’de kahvaltı edecekseniz açık büfenin verildiği Gümüşsuyu Restoran dört dörtlük. En kaliteli kahvelerden taze sıkılmış nar ve portakal sularına, egg benedicte kadar her şey var. Sorumlu Müdür Kemal İnce, uzun yıllardır işini severek yapan birisi.

Stella Bar kahvaltı için seçeceğiniz manzarası müthiş ve çok özel bir salon. Club sandviçten sebzeli omlete kadar özenle hazırlanan yiyecekler var. En önemli cazibesi ise Barlar Müdürü Gürhan Ağkoç’un birbirinden güzel kokteylleri. Sunumundan etkilenip lezzetinden mutlu olacaksınız, hele bir de canlı müziğe rastladıysanız Kızkulesi’nin ışıklarına bakarak anıları tazelemenin keyfini çıkarırsınız.  

Yorum Yazın