0Yorum

Etkinliklerle Başkent

Seçim zamanlarından birkaç ay önce Ankara boşalıyor adeta... Milletvekilleri kendi seçim bölgelerine gidiyor. Siyasi partiler ve bakanlar da şehirden ayrılınca iş takibi için diğer şehirlerden Ankara’ya geliş de duruyor. Böyle dönemlerde yabancı ülkelerin etkinlikleri artıyor ve bir nebze olsun kenti canlandırıyor.

YUNANİSTAN MİLLİ GÜNÜ

25 Mart akşamı Yunanistan Büyükelçisi Petros Mavroidis, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası binasında Yunanistan’ın ünlü mezzo-sopranosu Betty Harlafti’nin vereceği konser için davet etti. Müthiş sesiyle tüm izleyenleri büyüleyen Harlafti, Mikis Theodorakis bestelerinden Niki Stavridi ve Zülfü Livaneli’nin Türkçe’ye uyarladığı Mayiopoula ‘The Daughter of May’e kadar sevilen parçaları seslendirdi. Harlafti, dakikalarca ayakta alkışlandı. Kalabalık izleyici grubu konser sonrası kokteyl salonunda sohbet etti.

SYBIHA’NIN ANADOLU İLGİSİ

Ukrayna Büyükelçisi Andrii Sybiha, gastronomi ile yakından ilgilenen bir diplomat... Geçtiğimiz hafta Hilton Otel’de ülke mutfağını tanıtıcı bir etkinlik gerçekleştirdi. Degüstasyon yemekleri gecesinde özgün ve geleneksel Ukrayna yemekleri modern sunumlarla bir araya geldi. İki ülkenin mutfaklarının ve geleneklerinin birbirine çok yakın olduğunu söyleyen Büyükelçi Sybhia, Türkiye’yi tatillerinde karış karış geziyor. Beypazarı’ndan Ahlat’a, Kastamonu’dan Gaziantep’e kadar her yeri ziyaret eden büyükelçi Gaziantep seyahatinde 5 kilo aldığını da söylemeden edemedi...

Ülkesinin mutfağının kilo verdiren sağlıklı yemeklerden oluştuğunu söyleyen Sybiha, Türkiye’yi çok seven, Anadolu aşığı bir diplomat. Göbeklitepe’ye hayran kalan büyükelçi, davette herkes ile tek tek ilgilendi.

ÖDÜLLÜ ŞEF

Ukrayna’nın 2017 yılında Global Şef Ödülleri’nde birincilik kazanan şefi Yurii Kovryzhenko yaptığı yemekleri tek tek sundu ve hikayelerini anlattı. Pancarın başrol oynadığı yemeklerde peynir ve erikle yapılan pancar mus, elmalı kaz ciğeri, patlıcan havyarı, borsch çorbası, erikli dana etli pilav, vişneli mantı ve ballı kek hem lezzet hem de yaratıcılık olarak büyük beğeni kazandı.

Ukrayna’da da Türkiye’ye benzer şekilde bölgesel mutfakların bulunduğunu ancak ulusal mutfağın ön planda olduğunu anlatan şef Yurii, Türk mutfağındaki balık yemekleri ve deniz ürünlerinin çok lezzetli olduğunu dile getirdi.

Yemeğe katılan davetlilerden büyük alkış alan Şef Yurii, müthiş bir lezzet serüveni yaşattı. Başkent Üniversitesi’nden gastronomi bölümündeki öğrenciler ile de çalışma yapan şef Yurii, Türk mutfağı ile bir hayli ilgilendi.

Yorum Yazın