0Yorum

Develi'nin Düğününde Oltama Takılanlar

Zamanı durdurmak olanaksız. Bazen ilerlemenin çok yavaş bazen de çok hızlı olduğunu, değişik yaş dönemlerinde kolayca hissediyorsunuz.

25 yıl önce Samatya’da Arif Develi’nin elleriyle ikram ettiği fıstıklı kebabın tadını dün gibi hissediyorum damağımda. Bu özel mekandan başka şubeler açıp pek çok kişinin bu lezzetlere kolayca erişmesini istedi. Develi sonraları dev bir zincir oldu.

SIRÇACI 14

Türkiye’de un sanayinde pek çok ilklere imza atan Erhan Özmen, gastronomi ile yakından ilgileniyor yıllardır. Tabii ki dizinin dibindeki kızı İpek’in etkilenmemesi mümkün değil. Anne Mine Özmen de ince zevkleri olan zarif bir hanımefendi. İstanbul’a gelişlerimde Yeniköy’de mola yerim İpek Özmen’in işlettiği Sırçacı 14. Kendisini İstanbul’da kabul ettiren İpek Özmen’in yolu Ali Develi ile kesişince, geçtiğimiz hafta Çırağan’da mutlu bir yolculuğa çıktılar.  

RADARIMDAN KAÇMAYANLAR

Düğünün yapıldığı yer neresi olursa olsun Develi’nin imza atacağı belliydi. Lokum dağıtılmadı, onun yerine sokak hayvanlarına yardım yapıldı.

Yaban mantarlı baklava; pırasa – havuç kıtırları ve adaçayı sosu ile sıcak başlangıç olarak sunuldu. Tam karşımda oturan, baklavanın duayeni Nadir Güllü’yü izliyordum yorum almak için. Yanı başımda Şölen Çikolata’nın yaratıcısı Ali Çoban da iyi bir gurme. Ana yemekte kırmızı biber kıtırlı dana bonfile, tatlıda ise ödüllü Siam tatlısı, tutku meyvesi ve mango ‘mousse’, muz ve vanilya kreması, Hindistan cevizli dacquoise keki, damla sakızlı dondurma ile sunuldu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş nikahı kıydı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Emniyet Genel Müdürü Selami Altınok, İstanbul Valisi Vasip Şahin ve pek çok ünlü davetli düğünde bu mutluluğa şahitlik yaptılar.

Düğün pastasından sonra Develi’nin ünlü çiğ köftesi gecenin son noktasıydı.

Develi ve Özmen ailelerinin bu düğünü, güzel anıları çok konuşulacak.

Yorum Yazın