0Yorum

Çeşme’ye Gitmemin Nedenleri

Çeşme’ye Ankara’dan bir günlüğüne gidilir mi? Benim gibi damağınızın peşinden gidip serüven yaşayıp Singapur’a kahve tadımına üç saatliğine, Paris’e sos denemek için altı saatliğine gidip ilginç rekorları olan birisiyseniz hafta sonu Çeşme size daha ulaşılır gelecektir.
Dünyanın en iyi orkinoslarının çiftliği bulunan Ildırı, Japon turistlerin bile gözdesi olmuş durumda. Onlar yedikleri her şeyin fersah fersah peşine düşerler. Suşi ve saşimide kullandıkları orkinosların Türkiye’de yaşadığı koşulları görmek için her yıl Japonya’dan Ildırı’ya geliyorlar.

ÖZBEK KÖYÜ’NDE AKIN’IN YERİ

Akın’ın Yeri yıl içinde hep konuşup hayalini kurduğumuz deniz ürünlerinin sanata dönüştürüldüğü bir mekân. Şef Himmet Usta’ya önceden söyleyin istediğiniz, sevdiğiniz şeyleri denize dalıp yakalasın ve pişirip önünüze getirsin.

Deniz kestanesi, sübye, pina, ahtapot, kalamar. Denizin iyot ve yosun kokusunu teneffüs ederek birkaç saat önce atmosfere çıkmış deniz nimetlerini burada tatmak büyük bir ayrıcalık.

MARGE OTEL

Kumrucu Şevki’nin karşısında, dalga ve martı sesleriyle uyanabileceğiniz bir otel. Avrupa’da ballandıra ballandıra anlatılanlara taş çıkartacak cinsten.
Sahipleri Ankaralı iki genç. Avrupa’yı komşu kapısı yapıp, tüm aksesuarları oradan tedarik etmişler ve zevklerini konuşturmuşlar. Çok uyumlu ve herkesin beğenebileceği bir dekorasyon yapmışlar. İnsanı yormayan, dinlendirici, denizi çağrıştırıcı, kış aylarında bile yaz havasına girebileceğiniz bir otel burası.
Minik bir havuz ve tarihin derinliklerinde dolaştığınız bir bahçesi var. Kahvaltı salonuna geçince başka bir dünyada oluyorsunuz sanki. Gevrek ve İzmir tulumu baş tacı kahvaltının.
Banyoya koydukları şampuan bile farklı. Odaların ferahlığı, ışık sistemi, bir insanın dinlenebilmesi için tüm ayrıntılar düşünülmüş.
Mesut ve Uğurcan Şener kardeşlerin turizmdeki ilk yatırımları. Kendilerindeki tevazu işlerine yansımış. Bundan sonra Çeşme’deki evim belli.

SAKİN KÖŞELER

Rüzgârıyla ünlü Çeşme’de Çiftlikköy gibi sakin köşeler de var. Böcek ve barbunya balığını doyasıya yiyebilirsiniz. Pırlanta plajı ile ünlü Çiftlikköy, parlayan denizi ve sakinliğiyle fanatiklerine her zaman hizmete hazır bir duruş sergiliyor.
Çeşme’nin karşı koyulmaz bir cazibesi var. Umarım inşaatı seven bir millet olmamızın olumsuzluklarını yaşamaz. Biz de kısa tatillerde şarjımızı tamamlayıp işimizdeki verimliliği arttırmak için fırsat buldukça böyle sıcak yerlere kaçmaya devam ederiz.

Yorum Yazın