0Yorum

Boğaz'a Yeni Nefes

Boğaz’daki işletmelerle yakından ilgilenmeye başladığım altı yıl öncesinde tanıştığım ilk kişi, ünlü Delta Mobilya’nın sahibi merhum Adem Yılmaz oldu. Milliyet Gazetesi’nde spor muhabirliği yapmış, son derece zevk sahibi, başarılı bir iş insanı Adem Bey, Oligark’ın inşaatına başlandığında Boğaz’ın geleceği ile ilgili görüşlerini ve projelerini anlatırdı.

Assos’ta zeytinliğinde geçireceği günlerin de özlemini çeken Adem Yılmaz, Çatalca’daki fabrikasının çatısından düşüp hayatını kaybedince Oligark’ı inşaat sürecinde birkaç kez ziyaret etmek istediysem de ayaklarım geri gitti.

Denize sıfır olarak konuşlanan mekanın yazlık bölümünde beş ayrı restoran ve gece kulübü ile hizmet veren Oligark İstanbul’un açılışı ile sahil hattı hareketlenmeye başladı. İki yıl önce Reina’ya yapılan korkunç saldırı sonrası içimizdeki burukluğu silip yaşayan bir mekan olacak Oligark…

ALİ OCAKBAŞI

“Boğaz’da balıktan başka ne yenilebilir?” diyenlere net cevap verecek mekan Ali Ocakbaşı… Köşebaşı’nın sahiplerinden Ali Akkaş’ın Türkiye’ye kazandırdığı bir marka. Hemen kendi sıcaklığıyla içinizi ısıtıveriyor. Hollanda ve Londra’da şubeleri bulunan, İstanbul’da da üçüncü şubesini açan Ali Ocakbaşı lezzetli et çeşitleri ve mezeleriyle şeref mevkiinde yerini almış. Uykuluktan çöp şişe kadar ne yediysek hepsi çok nefisti.

Restoranın deneyimli şefi Ramazan İz’e rica ettim ve gurman olmayı kabullendim geçtiğimiz hafta Oligark’a ilk gidişimde. 

BALIK ve SUŞİ

Ringa Balık ve Yada Suşi’nin mekanlarını da gezdim. Meze dolaplarından farklı mezeler seçip masamıza göndermelerini istedim. Tam bir potpuri oldu. Zaten hangi restorana oturursanız oturun bir diğerinden de sipariş veriyor olmanız, masada farklı zevklere sahip olan herkesi mutlu ediyor.       Halkla İlişkiler Sorumlusu Eda Evliyagil, vizyon sahibi, deneyimli, çok gezen, çok okuyan birisi. Yepyeni kavramına inanan ve yaratıcılıkta her zaman fark yaratan bir kişilik…  

İstanbul’da otellerin doluluk oranıyla eski günlerine kavuştuğu bu dönemde Oligark, Boğaz’a gerçekten nefes aldıracak. Manzara müthiş, restoranlar iddialı… Denize sıfır konum ve şık dekorasyonuyla dünyada eşsiz bir eğlence merkezi olmaya aday.

Ankara’dan ve İstanbul’dan tanıdığım zevkli iş insanlarına da rastladığım geçtiğimiz haftaki Oligark akşamında ülkemin turizminin gelecekteki güzel günleri için hayaller kurdum. Pazar konserleri, sürpriz etkinlikleri ile farklı deneyimlere hazır olan Oligark İstanbul, Boğaz’ı eski canlı günlerine taşıyacak gibi görünüyor…

Yorum Yazın