0Yorum

Bir İstanbul Klasiği Sunset

Sunset’in ilk açıldığı günleri daha dün gibi hatırlıyorum. Dışarıda yemek yeme alışkanlığına yeni yeni alışan insanlarımızın bu müthiş mekana karşı takındığı tavırları dik duruşuyla, kişilikli bir restoran oluşuyla, tavizsiz kurallarıyla pozitife çevirmeyi bildi Sunset…

Sahibi Barış Tansever’i TURYİD Başkanlığı yaptığı dönemden beri tanırım. Sürekli olarak işinin başında, çalışkan ve mütevazı bir iş insanı. İstanbul’a gelen yabancıları tereddütsüz götürebileceğimiz birkaç mekandan biri Sunset. Barış Bey’in vizyonu, tarihi yarım adada kalıcı bir restoran kazanmamıza neden oldu.

LEZZET ÖN PLANDA

Genelde manzarası çok güzel olan, dekorasyona büyük harcama yapılan mekanlarda ödediğiniz para hep ambiyansa, manzaraya verilir diye ortak bir kanı vardır, çoğu kez de doğrudur. Ancak Sunset Restoran bu istisnanın dışında. Her temadaki ürünü kendi dalında Türkiye’nin en iyilerinden… İstanbul’a yeni açılan pek çok güzel mekanı ziyaret ediyorum ama tatmin olmak, kendimi mutlu hissetmek için gittiğim üç mekandan biridir Sunset. Suşiler Tokyo’da yediklerim ayarında, yavaş pişirilmiş dana yanağı ve yanında sunulan istiridye mantarlı risotto damak çatlatan cinsten. Finaldeki karamelli dondurma ile sunulan çikolata terrine ise damağınızda uzun süre iz bırakıyor.

ÖZLEM DUYULAN SİSTEM

Hani hep yabancı ülkelerdeki işletmelerde uzun yıllar çalışan garsonlar anlatılır; “Çocukken gittiğimde servis yapan garson şimdi saçları ağarmış ama hala aynı yerde” söylemleri ile anılan mekanlar vardır. Türkiye’de Sunset buna en iyi örnek. Salon müdürü Gazi Akyol yıllardır aynı titizlikle işini yürütüyor. Barış Bey’in olmadığı zamanlarda da restoranı öyle bir sahiplenmiş ki başarı kaçınılmaz. Hakkı Işık her gittiğimde gözlerinin içi gülerek çalışan servis elemanı. İşletmenin personelinde aidiyet duygusu var ve işlerini aşkla yapıyorlar.

Mekanın manzarası, ambiyansı tartışılmaz. Bütün mesele bu eşsiz ambiyansta müthiş lezzetteki yemekleri sunmak, güzel bir servis yapmak ve sürdürülebilir olmak. Sürprizle karşılaşma şansınız yok. Hangi konuğunuzu götürürseniz götürün buradan mutlu ayrılırsınız.

Mekanın dergisi de çok kaliteli bir yayın organı. Güzellikleri müşterilerle paylaşıyorlar. Büyük bir emek var. Ama hayatta hiçbir emek karşılıksız kalmaz. Zirvede kalmak emek, yoğun çalışma ve sabır ister. Bunu başaran ve İstanbul’a nadide bir restoran kazandıran Sunset Restoran’ın personelini ve sahibi Barış Tansever’i yürekten kutluyorum.

Yorum Yazın