1Yorum

Başkent'te Yeni Konseptler

Başkent Ankara ünlü mekanları yaşatmama konusunda oldukça nam yaptı. Papermoon, Hard Rock Cafe, Zarifi, T.G.I Friday’s, Park Fora gibi mekanlar Ankara’da hayal kırıklığına uğradı. Bence yaşamalıydılar. Başkent’e katkıları büyük olurdu ama olmadı. Bazı savlara göre bu yıllarda açılmış olsalardı kapanmazlardı deniyor. O zamanki Ankara’da dışarıda yemek yeme alışkanlığı oldukça azdı. Şimdi durum değişti. Ayakta kalmak yeterli olur mu bilemem, her işletme varlığını sürdürüp ARGE’sini geliştirip önümüzdeki yıllara güçlü girmek için para kazanmak zorunda.

MÜTHİŞ YENİLİK

Prof. Dr. Selçuk Yahşi, kabına sığmayan, çok çalışkan ve üretici bir insandır. Hobi olarak yaptığı zeytin ve zeytinyağı, salça, Karadeniz’de 50 km içeride bal üreticiliği parmak ısırtacak başarılardır.

En son Ankara’ya kazandırdığı mekan L’Avare Sahne çok konuşulacak gibi. İçinde tiyatro var. Tiyatro sanatçısı oğlu Alper Yahşi, gastronomiye çok meraklı. Haftada bir gün tiyatro oynanıyor salonda. Servis ekibinde tiyatro öğrencileri var. Yemekler de bir o kadar lezzetli. Tek Michelin yıldızlı İtalyan şef Michele Serafini harikalar yaratıyor. İtalyan mutfağı ağırlıklı mekanda ‘Prof. Hamburger’i mutlaka denemenizi öneririm. Ev yapımı ravioli, pizza ve makarna lezzette zirve yapmış.

İsmini Moliere’in yazmış olduğu oyundan alan tiyatro cafe, Paris’teki ünlü kafeleri andıran şıklıkta. Çok sıcak bir atmosferi var. Her ürün özenli bir şekilde sunuluyor.

YENİ SOLUK LUPPA

Çayyolu ve Kavaklıdere’de açılan şık mekan Luppa, değişiklik arayanlar için bir nefes alma yeri. Geçen hafta öğleden sonra ziyaret ettiğim mekan günün her saati dolu. Kapalı bölümün ortasındaki fırından çıkan pizzalar menüde önemli bir yer tutuyor. Tatlı çeşitliliği göz kamaştırıcı. Çikolatalı eklerini, frambuazlı ve vişneli tatlıları İlkbaharı denemeden final yapılmaz. Dana bacon pizza ve dil peynirli sebzeli pizza tercih edilir. Koray İnşaat’ın yıllardır bitirmeye çalıştığı ve sonunda tertemiz bir alan yarattığı yere Paşabahçe de taşınmış.

Detoks içecekler çok başarılı. Sağlık mı lezzet mi diyenlere hem sağlık hem lezzet diye yanıt veriyor burası.

Sahibi Ergun Tekin oldukça titiz birisi. Luppa, Ankara için soluklanma yeri adeta. Vale hizmeti ve karşısında kocaman bir otopark da mevcut. Damağına güvendiğim birkaç dostumu burada görünce Ankara’nın bir mekan daha kazandığına sevindim.

Yorum Yazın