0Yorum

Ayaküstü New York

New York, her bütçeye hitap eden ve sürekliliğini koruyan mekanlarıyla gastronominin mabedi olma özelliğini devam ettiriyor.

Manhattan bölgesinde uygun ve çeşitli fiyatlardaki temiz otellerde kalıp, benim gibi günde 25 bin adım atmayı göze alırsanız işiniz kolay. Ama doların seyrettiği seviye hesaplarınızı altüst edebilir, dikkat edin.

57’nci ve 5’inci caddelerin kesiştiği köşenin az ilerisinde, Central Park’a bakan tarafta Pret A Manger’ın lezzetleri özenle hazırlanmış. Organik bir kahve ve organik ürünlerden yapılan sandviçle güne başlayıp sağlıklı takılmak istiyorsanız, buradan alışveriş edip 50 metre ilerideki Central Park’ta banklara oturup, can dostlarıyla beraber yürüyüşe çıkan ve koşan binlerce insanı seyrederek ciğerlerinize oksijen doldurabilirsiniz. İster yürüyüş yapın, ister bisiklet kiralayın ama erken saatlerde mutlaka Central Park’ta dolaşın.

ÖĞLE MOLASI

Katz’s Delicatessen 205 E Houston St.’de öğlenleri ayaküstü rozbif sandviç ile geçireceğiniz, lezzet harikası yaratan bir mekan. Önünde uzun kuyruklar oluşuyor. Sıranız gelince aşçıya siparişinizi söylüyorsunuz. Çıkışta ne yediğinizi belirtip hesap ödüyorsunuz. Aşçılara bahşiş bırakmak gelenek haline gelmiş.

HOT DOG İLE FİNAL

New York, 24 saat yaşayan çok canlı bir şehir. Gece insanların enerjilerini yenilemeleri gerekiyor. Sokak satıcıları ön plana çıkıyor. Amerika’da sokak satıcıları o kadar önemli ki her sene Vendy yarışmaları yapılıyor ve birincisi belirleniyor. Times Meydanı, Rockefeller Center, 57’nci Cadde gibi ünlü yerlerde sokak satıcılarından hot dog’dan, waffle’ın tadına varıncaya dek denedim. Kalabalıkların arasından ilerlerken birbirinden ilginç sokak gösterilerini izlemeden edemiyorsunuz. Her köşe başında hot dog satan sokak satıcılarının ürünleri birbirine yakın lezzette. Seyyar arabaların bazılarının içinde hot dog ile birlikte döner de var. “Halal” yazanlarında domuz eti kullanılmıyor. Standart, küçük ve jumbo boyu var. Hardal, ketçap ve bol acılı gibi özellikli olanlar daha çok rağbet görüyor.

New York’ta gün boyu ayaküstü lezzetlerle karın doyurmak, şehrin içindeki orman ile modern dev binaların arasında yürümek gerçekten çok keyifli. Bir güne çok fazla aktiviteyi sığdırabilirsiniz. Çünkü New York, uyumayan ve her zaman keyif alabileceğiniz bir şehir.

Yorum Yazın