0Yorum

Zirvedeki Dost İnsanlar

Ölmek üzere olan yaşlı bir baba yatağının başına üç oğlunu çağırarak onlara şu vasiyette bulunur: “Oğullarım, ben ölünce birbirinize düşmemeniz için size sahibi olduğum 17 deveyi paylaştırmak istiyorum. Miras olarak develerin yarısını büyük oğluma, üçte birini ortancaya, dokuzda birini ise küçük oğluma bırakıyorum.” Babalarının ölümünden sonra mirası babalarının vasiyeti uyarınca paylaşmak üzere kardeşler bir araya gelirler. Fakat bir türlü işin içinden çıkamazlar. Mirası babalarının istediği gibi pay edemezler. Çünkü 17 sayısı ne ikiye, ne üçe, ne de dokuza bölünebilir. Bu işin üstesinden ancak köyün tecrübeli, yaşlı bilgesi gelir diye düşünüp ona giderek danışırlar. Bilge kişi: “Benim bir devem var, onu da alıp yeniden hesap yapın” der. Bu cömertliğe şaşıran oğullar, 18 deveyi pay etmeye girişirler. Önce ikiye bölerler, büyük oğul 9 develik payını alır. Sonra üçe bölerler, çıkan 6 deveyi de ortanca oğul alır. Ama bütün develeri paylaştıktan sonra ortada fazladan bir deve kalır yine. Oğullar bu duruma da bir çözüm getirmesi için yeniden yaşlı bilgeye başvururlar. Bilge kişi güler ve: “İyi öyleyse” der. “Sorununuz çözümlendiğine göre ben de devemi geri alabilirim artık.” Mustafa Geçek, Trilye’nin açıldığı günden beri müdavimler listesinin en başlarında yer alan çok değerli bir yönetici, işadamıdır. 1988 yılından beri çalıştığı Enka Holding’te bilgisiyle, donanımıyla, tecrübesiyle hep katalizör olmuş, sorunları çözmede kendisine başvurulmuştur her zaman. Sadece çalıştığı alanda değil, dostlarına, tüm insanlara sorunlarında yardımcı olur.

ŞARIK TARA İLE YAKINLAR

Mustafa Bey, Şarık Tara ile restorana geldiklerinde çok mutlu olmuştum. Şarık Bey ile Mustafa Bey bir ailenin fertleri gibi. Bir de Şarık Bey’in annesinin isminin Mahmure olması bizim de biraz daha samimi olmamıza neden oldu. Mustafa Bey ile Şarık Bey son derece samimiler, içten davranma içindeler, sanki Moskova’nın hemen hemen her parselinde varlığı, her modern binasında emeği olan insanlar değillermiş gibi. Mütevazılıklarını hiç kaybetmemişler. Mustafa Bey, son derece vakur, sabırlı, babacan bir insan. Ama hepsinin sonucunda başarıyı yakalamış. Enka deyince Rusya’da bilmeyen tanımayan yok. Moskova’ya ilk seyahatimde tur rehberi hanımefendi her kavşakta her ünlü caddede saymakla bitiremedi Enka’nın yaptıklarını. Tüyleri diken diken oluyor insanın.

İTİDAL SAHİBİ

Enka’nın Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Geçek, Türkiye’nin ismini, gücünü dünyaya duyuran holdingin ekibindeki en güçlü yöneticilerdendir. Canını dişine takarak uzun yıllardır hizmet aşkıyla güzelliklere güzellik katmaktadır. Dünya markası olmuş Türkiye’nin gurur kaynağı şirketin zirveye gelmesinde istikrarlı tutumu, özel yetenekleri ve çok çalışmasıyla büyük emeği olan Mustafa Bey, sadece Şarık Bey için değil pek çok insan için gerçek bir dosttur. Yardımsever kişiliği, insanlara pozitif yaklaşımı, tanınmış marka olmada ekibin temelini oluşturan yöneticilerin özelliklerinin ne kadar önemli olduğunu anlatmaktadır. Spor alanında yaptığı güzel çalışmalar, pek çok sosyal sorumluluk projesindeki öncülükleri ile her zaman gurur kaynağı Enka’nın ülkemize sağladığı imkanlar yadsınamaz. Birçok yabancı devlet başkanının ismini gururla telaffuz ettiği Enka gerçekten sektöründe bir dünya markamızdır.

ENERJİ DOLUDUR

İnsan vücudu yetenekli bir enerji dönüşüm merkezidir. Hayatın kendisi aslında bir enerjidir. İhtiyacı olan enerjiyi beden ve ruhun o müthiş işbirliğinden alır. Yürümek, koşmak, konuşmak, duymak, uyumak, gülmek, kızmak, yazmak gibi hayata ilişkin pek çok şey bu enerjiyi kullanır. Ne vücudumuzun bol bol enerji üretmesi, ne de kalorilerin yüklenmesi kendinizi canlı ve güçlü hissetmenize yetmez. Enerji ve canlılık hissi arasındaki ilişkiyi sadece kaloriler belirlemez. İşte enerji yüklü bir insan olan Mustafa Geçek bu enerjiyi çalıştığı firmaya değil, gittiği her yere yaymaktadır. ODTÜ Elektrik Mühendisliği bölümünden mezun olan Mustafa Bey’in başarılı iş ve yaşam kariyerinde en büyük destekçisi eşi Nurdan Hanım’dır. Hayatının her döneminde Nurdan Hanım yanında olmuştur. Başarı grafiği sürekli yukarıya doğru çıkan Mustafa Bey olumlu yaklaşım gücü, güler yüzü ile gerçekten örnek alınabilecek birisidir. O, sektördeki herkesin sevilen bir ağabeyi konumundadır. Mustafa Bey’in saymakla bitiremeyeceğim pek çok önemli özelliği vardır. Ama benim için en önemlisi çok iyi bir dost olmasıdır. Doğru hamleleri herkes alkışlar. Dostlar ise yanlış hamleler yapmamanız için vardır. İyi pazarlar.

Yorum Yazın