0Yorum

Yarım Asırlık Başarılar

Savaşın en kanlı günlerinden birinde asker, en iyi arkadaşının kanlar içinde yere düştüğünü gördü. İnsanın başını bir saniye bile siperin üzerinde tutamayacağı ateş yağmuru altındaydılar. Tam siperden dışarı doğru bir hamle yapacağı sırada başka bir arkadaşı onu omzundan tutarak tekrar içeri çekti:

“Delirdin mi sen? Gitmeye değer mi? Baksana delik deşik olmuş. Büyük bir ihtimalle ölmüştür. Artık onun için yapabileceğin bir şey yok, boşuna kendi hayatını tehlikeye atma.”

Fakat asker onu dinlemedi ve siperden kendisini dışarıya attı. İnanılması güç bir mucize gerçekleşti, asker o korkunç ateş yağmuru altında arkadaşına ulaştı. Onu sırtına aldı ve koşa koşa geri döndü. Birlikte siperin içine yuvarlandılar. Fakat cesur asker yaralı arkadaşını kurtaramamıştı. Siperdeki diğer arkadaşı:

 “Sana değmez demiştim. Hayatını boşuna tehlikeye attın,”

“Değdi,” dedi gözleri dolarak, “Değdi.”

“Nasıl değdi? Bu adam ölmüş görmüyor musun?”

“Yine de değdi çünkü yanına ulaştığımda henüz sağdı. Onun son sözlerini duymak dünyalara bedeldi benim için.” Ve hıçkırarak arkadaşının son sözlerini tekrarladı: “Geleceğini biliyordum… Geleceğini biliyordum…”

Rıdvan Bıçakçı, dost canlısı, arkadaşlıkları çok sağlam, sevdikleri için canını bile esirgemeyecek mert bir iş adamıdır. Medikal sektöründe yarım asırdan fazla faaliyet gösteren Bıçakçılar firmasını, yediden yetmişe hasta bakıcıdan hemşireye, pratisyen hekimden ana bilim dalı başkanlarına kadar herkes çok yakından tanır. İnsanların gözü kapalı güvendiği kalitede tıbbi malzemeler üreten firma, hayati öneme haiz operasyonlarda kullanılan malzemeleri ile kesintisiz hizmet vermektedir.

ÜNSAL ŞENOL ÇOK SEVERDİ

Medikal sektöründe ismini dünyaya duyuran Nüve’nin sahiplerinden merhum iş adamı Ünsal Şenol’u çok takdir ederdim. Tırnaklarıyla yarattığı markasını ülke ülke dolaşarak dünyaya tanıttı. Ülkemize döviz ve kaliteli mallarıyla itibar kazandırdı. Her seyahatten geldiğinde soluğu Trilye’de alır ve benimle dertleşirdi. Çektiği zorlukları ve dünya pazarındaki yerini alırken kazandığı deneyimleri anlatırdı. Üretim ve pazarlama konularının güçlüğünü anlatırken gözlerindeki ışıltıdan da zoru nasıl başardığını görebiliyordunuz. Kendisinin başarılarından gurur duyduğumu söylerdim çünkü askerlik yıllarından beri geldiği zirveyi nasıl hak ettiğini ve mütevazılığından bir şey kaybetmediğini gözlemlemek beni mutlu ederdi. Ama bir akşam bana sektörün gizli kahramanı olup da kendisini hiç göstermeyen bir iş adamını anlatmıştı. Bahsettiği kişi benim de yıllardır yakından tanıdığım, deniz ürünleri ve balık sevdalısı iş adamı Rıdvan Bıçakçı idi. O güne kadar Rıdvan Bey’in ne iş yaptığını bilmezken o günden sonra yakinen faaliyet alanıyla ilgilenmeye başladım. Devler liginin bir oyuncusu olduğunu fark ettim Rıdvan Bey’in.

KALİTELİ İŞİN ÖNCÜSÜ

Tıp camiasının çok değerli hocaları ile yaptığım sohbetlerde Rıdvan Bıçakçı’nın medikal sektöründeki kaliteli malzemelerinin yarattığı güvenin saygı duyulacak bir seviyede olmasına çok sevinmiştim.

Bıçakçılar A.Ş.’nin Yönetim Kurulu Üyesi olan Rıdvan Bey, örnek bir aile reisidir. Son yıllarda Bodrum’da uzun zaman geçirse de Ankara’da fırsat buldukça eşi Hülya Hanım’la birlikte baş başa balık yerler. Pek çok zamanlar da yakın dostları Erol Tontu ve eşi ile birlikte saatler süren keyifli balık sohbetleri yaparlar.

DÜNYA ÜLKELERİNE İHRACAT

Türkiye’nin önde gelen tıbbi cihaz üreticilerinden Bıçakçılar, Büyükçekmece’deki üretim tesislerinde steril tıbbi ürünlerden, ameliyat masa ve lambalarına kadar çok kritik ürünler üretir. 1959 yılında kurulan şirket, sektörde sürdürülebilir kalite anlayışının yerleşmesinde öncü olmuştur. Yaratıcılık ve yenilikçi anlayış, kalite ekseninde buluşunca önlenemeyen grafik sürekli yükselen bir eğri çizmiştir Bıçakçılar firmasına. Küresel krizler nedeniyle devamlı daralan dünya pazarında kendilerine güzel bir pay çıkarmasını bilmişler ve tercih edilen firma olmanın mutluluğunu yaşamışlardır her zaman.

ÖRNEK İNSAN

Bıçakçı ailesinin Ankara’da yaşayan tek temsilcisi Rıdvan Bey, sektör içinde hep örnek gösterilmiş, Medikal Dernekler Federasyonu Genel Başkanı tarafından “Medikal Sektörünün Duayeni” ödülüne layık görülmüştür.

Sektörde olduğu kadar özel yaşamında da herkesin gönlünde taht kuran özel bir insandır Rıdvan Bey. Başarılarının arkasında zarif eşi Hülya Hanım’ın da payı büyüktür. Sade yaşam tarzlarıyla, donanımlarıyla, hayatı ıskalamayan tarzlarıyla gerçekten örnek teşkil ederler.

Hiçbir miras doğruluk, dürüstlük kadar zengin değildir. Yaşam geriye bakarak anlaşılır, ileriye bakarak yaşanır. İyi pazarlar.

Not: 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü yaklaşıyor. Doğadaki dostlarımızın mamalarını ve sularını ihmal etmeyelim lütfen.

 

Yorum Yazın