1Yorum

Yaptıklarıyla Anılanlar

İskoçya’da yoksul mu yoksul Fleming isminde bir çiftçi yaşardı. Günlerden bir gün tarlada çalışırken bir çığlık sesi duydu. Hemen sesin geldiği yöne koştu. Bir de baktı ki bataklığa beline kadar batmış bir çocuk; kurtulmak için çırpınıp duruyor. Çocukcağız bir taraftan da avazı çıktığı kadar bağırıyordu. Çiftçi çocuğu bataklıkta ölmekten son anda kurtardı.

Ertesi gün Fleming’in evinin önüne gelen arabadan gösterişli, oldukça şık giyimli bir aristokrat indi.

Çiftçinin kurtardığı çocuğun babası olarak tanıttı kendini ve çiftçi Fleming’e bir teklifte bulundu: “Oğlumu kurtardınız size bunun karşılığını ödemek istiyorum” dedi. Yoksul ve onurlu Fleming, “Kabul edemem” diyerek ödülü reddetti. Tam bu sırada kapıdan çiftçinin oğlu çıktı. Aristokrat “Bu senin oğlun mu?” diye sordu. Çiftçi gururla: “Evet” dedi. Aristokrat devam etti: “Gel seninle bir anlaşma yapalım. Oğlunu bana ver. İyi bir eğitim almasını sağlayayım. Eğer karakteri babasına benziyorsa ileride senin gurur duyacağın bir evlat olur.”

Bu konuşmalar sonunda çiftçi oğlunun aristokratla gitmesine razı oldu. Onu götüren adam Fleming’in iyi okullarda iyi eğitimler almasını sağladı ve yıllar sonra Fleming Londra’daki St. Mary Hospital Tıp Fakültesi’nden mezun oldu.

Bir süre sonra aristokratın oğlu zatürreye yakalandı. Onu ne mi kurtardı? Aristokratın kurtardığı ve okuttuğu çocuğun yani Fleming’in bulduğu penisilin!

Aristokratın adı Lord Randolph Churchill, oğlunun adı Sir Winston Churchill’i (İngiltere Başbakanı) kurtaran doktor, çiftçinin oğlu Sir Alexander Fleming.

İçimizi bu denli ısıtan pek çok hikaye bizim çevremizde de mevcut. Birçoğunu duymayız, bilmeyiz ama gerçekten hayatlar değiştirmiş, hayatlar kurtarmıştır.

Hamdi Eriş, başkentimizin bağrından çıkmış, iyilikler ve sevgi peşinde koşan saygın bir işadamıdır. Trilye’nin açıldığı günden beri müdavimi olan, balığa ve deniz ürünlerine oldukça meraklı Hamdi Bey, dost canlısıdır. Kadim dostu Emekli Korgeneral Nurettin Çakır ile saatlerce keyifli sohbetlerde bulunur ve bulunduğu ortama pozitif elektrik yayar.

Erişsan Kum Ticaret ve Sanayi A.Ş.’nin patronu olan Hamdi Eriş, 50 yıl önce ticarete atıldı. Kum yıkama ve eleme tesisleriyle inşaat sektörüne destek veren bir anlayışla hizmet etmeye başladı. Dörtler, Esenler, Beşler, Betaş, Sakarya, Pamukova, Adasan, Adakum ve Erişmak A.Ş. şirketlerinin kurucusu ve ortağı olan Eriş, kurduğu hazır beton santrali ile inşaat sektörüne büyük bir canlılık getirdi. Antalya ve Ankara’da modern taş kırma tesislerini faaliyete soktu.

ÜRETİMİ SEVİYOR

19. Dönem Ankara Milletvekili olarak TBMM’ye seçilen Hamdi Eriş, insanlara istihdam yaratmayı, üretmeyi çok sever. Kazan ve Polatlı bölgelerinde modern tarımın öncülüğünü yaparak Türk tarımına da hizmet eden Eriş, çok çalışkan, azimli, ileri görüşlü, cesur ve atak davranışları ile örnek alınmaktadır.

Sektörle ilgili gelişmeleri yakından takip ederek kendi sistemine uygulanabilirliğini araştırıp modern çağın gereksinimlerine süratle cevap veren Eriş, sürekli yenilenmeye odaklanmış örnek bir başarı öyküsünün mimarıdır. Ticari, ahlaki ve hukuki kurallara azami özen gösterir.

TAKIM ÇALIŞMASINA ÖNEM VERİR

Hamdi Bey, iş hayatında çalışanların kurumlarının temel taşı olduğunu her fırsatta dile getirir. İş ahlakına, adil ve dürüst davranış şekline çok dikkat eder. Faaliyet gösterdiği alanlarda örnek olmak her zaman en büyük arzusudur. Verimliliği, etkinliği, üretkenliği ve kaliteyi ön planda tutmasındaki en önemli unsur takım çalışmasına önem vermesi, her birimde çalışanını takımın aktif bir elemanı gibi görmesidir. Bu nedenle de çalışanları tarafından çok sevilir, kendisine saygı duyulur.

YARDIMSEVER İNSAN

Hamdi Eriş’in konukseverliği, yardım elini uzatıp mutlu ettiği insanlara katkıları, yıllardır konuşulur. Kazandığını ülkesine, vatanına harcayan Ankara ve Türkiye sevdalısı Eriş, Kazan’daki Hamdi Eriş Hastanesi, Saray’daki Hamdi Eriş İlköğretim Okulu, Orhaniye’deki Sırma Ana Cami gibi eserlerle sosyal sorumluluk projelerine direkt olarak destek vermektedir. Ticaret yaptığı her il, ilçe ve köyde gerçekleştirdiği yardımlarla ve kazandırdığı eserlerle, insanların gönlünü fetheden Hamdi Eriş, istisna bir insandır. Restorana geldiği zamanlar kendisini tanıyan insanlar hemen masasına gidip sohbet etme yarışına girerler. Hayatı boyunca yaptığı iyilikler, insancıl tavırlar kendisinde bir hayran kitlesi bırakmıştır.

Nerede olursanız olun, elinizdekilerle yapabileceklerinizi yapın. Mutlu pazarlar.

Yorum Yazın