0Yorum

Tutkuların Getirdiği Başarılar

1856 yılında İrlanda’da doğan ve 94 yıl yaşayan Bernard Shaw, ömrü boyunca tiyatro oyunlarından, romanlara pek çok alanda önemli eserler verdi. Yaşadığı ve ünlendiği ülke olan İngiltere’de sanat ve toplumun her alanıyla ilgili sorunlara yaptığı korkusuzca eleştirileriyle dikkat çekti. Çalışma konusunda bir gün şunları söyledi: “Bütün çalışma gücümü kullanıp yok ettiğim vakit, ölmek isterim. Çok çalışırsam çok yaşayacağıma inanıyorum. Hayat, benim için titrek bir kandil değil, kuvvetli bir meşaledir. O meşalenin mümkün olduğu kadar güçlü ve parlak bir şekilde yanmasını sağladıktan sonra, onu gelecekteki nesillere emanet etmek istiyorum. Ekrem Demirtaş, İzmir’in bağrından çıkmış, büyük fikirler bulan ve bunları da küçük ortakları bir araya getirerek hayata geçiren, uyku dışında tüm yaşamını çalışmaya ayıran çok değerli, çalışkan bir işadamıdır.

ÇOCUKLUKTAN TİCARETİ SEVİYOR

Hasta olduğunda doktor olmayı, Galatasaray galip geldiğinde futbolcu olmayı arzulayan Ekrem Demirtaş, babasının dostu bir bakkalın önünde sepet içinde sabah ağaçtan topladığı ve özenle dizdiği taze bardacık incirlerini satarak ilk parasını kazandı. İnşaat ve izolasyon, taahhüt ve malzeme satışı ile iş hayatına başlayan Demirtaş, bugüne kadar genelde konut, iş siteleri, organize bölge inşaatları yaptı.

SABAHLARIN ADAMI

Güne sabah 05.45’te başlayan Ekrem Demirtaş, kendini zinde ve mutlu hisseder. İşe gidip günlük gazeteleri okuyup aynı anda televizyon haberlerini dinleyerek devam eder. Ama uyku ile ilgili belli bir saati yok Demirtaş’ın. İş programına göre gece saatleri uzayabiliyor. Çünkü çok yoğun çalışıyor. Her gün toplantılara katılır ama toplantının uzamasını asla istemez. Gereksiz uzayan toplantıların sıkıcı olduğuna inanır her zaman. Kabataş Erkek Lisesi’ni bitirdikten sonra İzmir İktisadi ve Ticari Bilimler Akademisi’nden mezun olan Ekrem Bey, vizyon sahibi, çalışkan, titiz ve başarı grafiği sürekli yukarı çıkan bir özelliğe sahiptir.

İZMİR SEVDALISI

Aslında hem İzmir hem de Türkiye sevdalısı demek daha uygun olur Ekrem Bey için. İzmir Ekonomi Üniversitesi’nin Mütevelli Heyeti Başkanlığı görevini de yürüten Demirtaş, öğrencilere yaptığı konuşmalarda sık sık “Geleceğinizin her aşamasında yanınızda olacağım, unutmayın” deyip hep motive etmektedir. İzmir projelerine sonsuz desteğini esirgemeyen Ekrem Bey, turizmde Ege Adaları ile ortak hareket etmenin çok yararlı olacağını da vurgulamaktadır. Her türlü ot yemeğini büyük zevkle yiyen ve Ege mutfağı düşkünü olan Ekrem Demirtaş, Ankara’ya her geldiğinde fırsat bulursa mutlaka Trilye’ye uğrar. Yemek ayrımı pek yapmasa da özellikle yurt dışında yeni tatlar peşinde koşar. Evinde kullandığı sebzelerin büyük kısmını kendi bahçesinde yetiştirir, kendi tuttuğu balıkları yer, yemek pişirmekten büyük keyif alır Ekrem Bey. İzmir Ticaret Odası Başkanlığı’nı 22 yıldır yürüten Ekrem Demirtaş, 1979 yılından bu yana İnşaat Komitesinden Ticaret Odası Meclis Üyeliği yapmaktadır. TOBB Ticaret Odaları Konsey Başkanı da olan Ekrem Bey, işsizlik oranını azaltmak ve rekabet gücümüzü artırmak için istihdam üzerindeki kamusal yüklerin azaltılmasını istediklerini de zaman zaman söylemektedir.

DENİZİ SEVİYOR

İzmirli olup da denizi sevmemek olur mu? Tekneyle yaz aylarında ıssız adalara, koylara gitmeye, denizde balık tutmaya düşkün olan Ekrem Bey, denizin özgürlük ve dinlence ile eşanlamlı olduğunu vurgulamaktadır. Her uygun rüzgârda fırsat bulursa yelken yapmayı çok seven Ekrem Bey, haftada iki kez koşu bandına çıkarak yürüyüş yapmaktadır. Hafta sonlarını da kimseyle paylaşmadan, değerlendirme ve planlama yaparak geçirir. İş hayatında kararlar alırken son derece vakur düşünür, herkesi dinler. Harekete geçmeden önce iyice düşünür; hem aldığı eğitimi hem de bir öğretmen gibi sorumluluklarını ve görevlerini göz önünde tutar Ekrem Bey. Soğukkanlılığını her zaman korumaya, atacağı her adımı yaşamsal öneme sahipmişçesine irdelemeye çalışır. Bununla birlikte, kararını verir vermez harekete geçer, yaptığı tercihle ilgili bir kuşku taşımaz, koşullar önceden tahmin ettiğinin dışında gelişse de yön değiştirmez. İçki dünyasına renk, hareketlilik ve kalite getiren Efe Rakı ile İZair (İzmir Hava Yolları) onun vizyonunun neticesinde oluşmuş işlerdir. Ama kimse onu bu işleriyle anmaz. Çünkü onun için varsa yoksa İzmir ve Ticaret Odası’dır. Kruvaziyer limanından tutun, İzmir’in dünyanın en çok ilgi odağı olmasını sağlayacak ne varsa gece gündüz kafasını yorar Ekrem Demirtaş. İzmirlilerin çalışkan olduğunu, rantiye peşinde koşmadığını ve İzmir’in dünyanın en hızlı gelişen dördüncü metropolü olduğunu sık sık dile getiren Demirtaş, hem İzmir’e hem de Türkiye’ye katkılar sağlamak için büyük bir efor sarf etmektedir. Sosyal sorumluluk projelerinde sayısız imzası olan, boş zamanlarında klasik müzik dinleyen, güzel yemek yapan, balık tutarak ve denizde gezinerek kafasındaki yükleri atmaya çalışan Ekrem Demirtaş, tanıdığım çok özel insanlardan biridir. Öngörülerinizin ve hayallerinizin üzerine titreyin, çünkü onlar ruhunuzun çocukları, sonuçta elde edeceğiniz başarıların planlarıdır. Bizim hiç olmamış şeyleri düşleyen, gerçekleştiren, başarılı insanlara çok ama çok gereksinimimiz var.

Yorum Yazın