0Yorum

Türkiye’nin Kalkınmasına Çalışanlar

29 Mayıs 1953 tarihine kadar dünyanın en yüksek noktasına, Everest Tepesi’ne kimse tırmanamamıştı. Bunu ilk kez Edmund Hillary başardı. Hatta bu başarısından ötürü kraliçe ona şövalye unvanı verdi. Hillary’nin Everest’e tırmanmasının hiç de kolay olmadığını daha sonra kaleme aldığı High Adventure isimli kitabında anlattıklarından anlamak mümkün. Hillary, 1952 yılında da Everest’e çıkma girişiminde bulunmuş fakat bu girişimi de başarısızlıkla sonuçlanmıştı. Bu başarısız tırmanışın ardından İngiltere’de bir okul, onu konuşma yapmak için davet etmişti. Anlatıldığına göre başarısız denemesinden bahsettikten sonra, Edmund Hillary duvarda asılı büyük boy Everest fotoğrafına doğru bakmış, bir müddet hiç konuşmamıştı. Ardından, fotoğrafa doğru yürümüş, önünde durmuş, sonra yumruğunu havada sıkıp bağırarak şöyle demişti: “Ey Everest! Beni bu ilk denememde yendin, bunu kabul ediyorum. Ama işimiz daha bitmedi. Yine geleceğim ve zirvene bu kez çıkacağım!” Sonra kendisine şaşkın gözlerle bakan öğrencilere dönüp, bir yıl sonra ulaşacağı başarısının sırrını hemen açıklamıştı: “Arkadaşlar, beni mağlup ettiği için Everest büyük. Ama onun büyüklüğü hiç değişmiyor. Benim inanç ve azmim ise her geçen gün büyüyor!” Bir yıl sonra Edmund Hillary, büyüyen inanç ve azmin meyvesi olarak, Everest’in zirvesine ilk ayak basan kişi olmayı başardı. Ankara’da restorancılık deneyimime ilk başladığım günlerde Hillary gibi çok azimliydim ve hedefler koymuştum kendime. Restoranımı ilk keşfedenlerden Gürhan Özdemir, kendine olan özgüveni yüksek, yapacağı işlerde başarılı olacağından son derece emin, dik duruşu olan birisidir. Yatırıma girişen, heyecan hissettiği insanlara hep destek veren bir tavır içerisindedir.

İLKELERİNDEN TAVİZ VERMEZ

Artvin doğumlu olan Gürhan Bey, Eskişehir İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi’ni bitirdikten sonra iş hayatına 1982 yılında Başbakanlık bünyesinde çeşitli kademelerde görev yaparak başladı. 1995 yılında Gena İnşaat Kurucu Ortağı ve Yönetim Kurulu Başkanı olan Özdemir, ilkelerinden taviz vermeden başarılı bir grafik çizdi. Mütevazı kişiliği, sevecen yapısı ile sektörde ismini duyuran Özdemir, 1995-1999 yılları arasında Anadolu Genç İşadamları Derneği (AGİAD) Başkan Vekili ve Yönetim Kurulu Üyesi, 2006 yılında TOBB Türkiye Müteahhitlik Hizmetleri Meclis Üyesi olarak görev aldı. 2007 yılından beri üç dönem üst üste İntes (Türkiye İnşaat Sanayicileri İşveren Sendikası) Yönetim Kurulu Başkan Vekili olarak görev yaptı. Yürüttüğü her görevi büyük bir titizlikle yerine getirdi ve her zaman aranılan bir isim oldu.

VERİMLİ VE YENİLİKÇİ ANLAYIŞ

Türkiye’nin önemli altyapı şirketlerinden biri olan Gena İnşaat’ın patronu Gürhan Bey, hızla gelişen dünyada hem ülkemizin hem de şirketinin geride kalmamasına inandığı bir anlayışla çalıştı. Onu tanıdığım ilk günlerde vizyonunun işine yansıdığı başarılarını izlemek bana da büyük mutluluk verdi. Kalkınmanın en önemli göstergelerinden biri olan havalimanı altyapılarını kurmak Gürhan Bey’in firmasının öncelikli işidir. Çalışmalarının ana temasını havacılık sektörü oluşturur. Türkiye’de yaptığı pek çok havaalanı pisti ile en uzman şirketlerden biri haline gelen Gena İnşaat’ın beni en çok ilgilendiren çalışması Çanakkale havalimanı pisti oldu. Çünkü bu sayede son yıllarda annemi daha sık ziyaret edebiliyordum.

FARK YARATAN YAPISI

Gürhan Özdemir, aykırı uçları yakalayan, fark yaratan bir tarzdadır. Ortalama işlerden ziyade hep zirvede olma yolunu seçmiş ve başarılı olmuştur. Kamu ve özel sektörde gerçekleştirdiği tüm projelerde güvenilirlik ve kaliteden ödün vermeden, çağdaş ve teknolojik eserler ortaya çıkarmayı hep kendisine hedef olarak çizmiştir Gürhan Bey. Ülke kalkınmasında pay sahibi olmak, istihdam sağlamak kendisini son derece mutlu etmektedir. Gerek havaalanı, gerekse bina, yol, içme suyu, kanalizasyon, iş merkezi, sanayi ve turistik tesis yapımında işi zamanında, kusursuz ve mükemmel bir şekilde bitirmek, dürüstlük ve güvenilirlik prensibinde ısrarcı olmak Gürhan Bey’in ve firmasının en önemli özelliğidir.

POZİTİF ENERJİ YÜKLÜDÜR

Çanakkale havalimanından Kastamonu havalimanına kadar pek çok pistte emeği olan Gena İnşaat nitelikli ve eğitimli elemanlara büyük önem verir. Sektördeki gelişmeleri yakından takip eder, herkese büyük memnuniyet sağlar. Ama Gürhan Bey’in en önemli özelliği güler yüzü ile girdiği her ortamda pozitif enerji vermesi ve insanlara moral aşılamasıdır. Sosyal sorumluluk projelerinde her zaman sessiz sedasız varlığını gösteren, gösterişi sevmeyen, daima işine odaklanan Gürhan Bey, gerek yurtiçinde gerekse yurtdışındaki faaliyetlerinde hep gurur kaynağımız olmuştur. Hayatında tesadüflere yer vermeyen, ekibinin başarılı kaptanı ve iyi bir aile reisidir Gürhan Özdemir. İyi işler yapmakla fazlasıyla meşgul olan, iyi olmaya vakit bulamaz. Daima doğru olanı yap, bu bazılarını memnun edecek, geriye kalanları da şaşırtacaktır. Hayırlı, mutlu, huzurlu bir seçim günü dileğiyle. İyi pazarlar.

Yorum Yazın