0Yorum

Nasıl Bir Sevgili

Bugün Sevgililer Günü. Nasıl bir sevgili arıyorsunuz? Aradığınız özelliklere sahip var mı böyle biri?

Sana değer veren biri, verdiği değeri ilk senden beklemeden… Bir zaaf görmeden. Koşulsuz tüm kalbiyle ifade eden… Ve, “Benim için çok değerlisin” diyebilen biri.

Fikirlerine, duygularına, kararlarına, isteklerine önem veren biri! Her zaman ilk ve tek tercihin “siz” olduğunuzu bildiğiniz biri. Sizden karşılık görmese bile SEVEBİLEN biri. Her zaman sizi düşünen, merak eden, ilgilenen, haber alamadığında çılgına dönen. İhtiyaç duyduğunuzda yanınızda olacağını bildiğiniz biri.

Ve, bunları herhangi bir karşılık beklemeden sadece “Sen olduğun için yapan biri. Özel günlerinizde sizi hep anımsayan, aradığında heyecandan sesinizin titrediği, sizi hep aramasını istediğiniz biri. Sizin sorunlarınızı kendi sorunuymuş gibi gören ve çözmek için yürekten çaba sarf eden biri! Saatlerce sıkılmadan muhabbet edebileceğiniz, sizi dinleyen, onu dinlemekten çok ama çok hoşlandığınız, fikirlerine önem verdiğiniz, esprilerine, fıkralarına güldüğünüz, sizi güldürebilen, kafanızdaki kara bulutları dağıtabilen, birlikte olduğunuz her saniyeyi altın kılan biri. İçten, doğal, samimi olduğuna inandığınız biri. Bazen hiç konuşmadan anlatmak istediğini anladığınız, “sözcüklere gereksinim duymadan” anlaşabileceğiniz biri. Gözlerinizin her yerde aradığı ama göz göze gelmekten kaçındığınız biri…

Bu yazıyı okurken aklınıza ilk gelen kişi. Belki de tek kişi. Bu yazıyı O okuduğunda “sizi düşünmesini” istediğiniz, düşüneceğine emin olduğunuz kişi. Kim o?

Bir cevabınız yoksa sakın üzülmeyin. En geç en erkendir öyle birini bulmak için geç kalmış değilsiniz. İtiraf etmeli ki öyle birini bulmak her zaman kolay değildir.

Ama siz çevrenize bir daha bakın. Belki daha önceden farkına varmadığınız, ciddiye almadığınız, hislerinizi açıklamaktan korktuğunuz, sevgisine sırtınızı çevirdiğiniz bir çift göz size bakıyordur.

Eğer öyle birisi varsa ve şu an onunla birlikteyseniz, onu kaybetmemek için elinizden geleni yapın. Şu an onunla birlikte değilseniz, onu kazanmak için elinizden geleni yapın. Unutmayın aslında yaşam düşündüğünüzden çok kısa.

Bu kısa yaşamı kiminle yaşamak istediğinize karar vermek yaşamınızda verebileceğiniz en önemli karardır. Umarım doğru karar verirsiniz. Yanlış karar karartır hayatınızı. Yukarıdaki sözlerin size anımsattığı kişiyi aramak ve sizin için önemli olduğunu ona hissettirmek yapmanız gereken ilk iştir. Sevgililer Günü bunun için büyük fırsattır. Bir telefon, mail, mesaj için vaktiniz yok mu? Yoksa unutmayın ki yarın çok geç olabilir.

YOĞUN DUYGULARIN GÜNÜ

Hayatı yaşam kalan insanlardır. Ama aşkı aşk yapan da duygulardır. Yoğun duyguların yaşandığı Sevgililer Günü’nde sevimli hediyeler sevgililerin birbiri için önem verdiğinin önemli göstergesidir.

Son yıllarda restoran sektörünü önemli ölçüde olumlu etkilemiştir Sevgililer Günü. Özellikle akşam yemeğinde birkaç kadeh içki eşliğinde özel yemekler yemek gelenekselleşmiştir. Ben böyle günlerde özel hissedebileceğiniz, şımartılacağınız mekan ve menüleri öneriyorum. İçkilerde ise beyaz ve şeffaf renklileri. Eğer beyaz şarap ise tercihiniz bence tam isabet. Çünkü beyaz şarap flüt dediğimiz ayaklı kadehlerde içilir. Vücudumuzun ısısı içkiyi ısıtmasın diye kadeh ince ayaktan tutulur. Şerefe kadeh kaldırırken sevgilinizin gözlerini şeffaf renkli içkide daha net görür ve etkilenirsiniz!!!

AŞK YAŞAYAN BALIKLAR

Denizler aleminde sevgilisinin yanından ayrılmayan, hep birlikte dolaşan canlılar çoktur. Bunların içinde en karakteristik özelliğe sahip olan kırlangıç balığıdır. Oltaya yakalandığında sandala alırken kepçe yanınızda bulunsun, eşi de arkasından gelir ve kolayca yakalayabilirsiniz. Hiç ayrılmak istemezler birbirlerinden.

Bugün neler yemelisiniz? Tabii ki gönlünüzün dilediğini. Protein kaynaklı hayvansal yiyecekler de olabilir, vejetaryen menüsü de olabilir. İnsanların damak zevklerini kısıtlayan hiçbir kural olamaz. Ama deniz ürünleri tüketecekseniz, elbette ki günün özelliğiyle bütünleşen istiridye. Onu da canlı olmak koşuluyla. Tazeliğini yitirmişse başınız dertten kurtulmaz. Gününüz hüsran olur.

Şubat ayı dil balığının bol olduğu aydır. Dil balığı filetolarının arasına birer tane karides sarıp kömür ızgarasında pişirmek sizi Nirvana’ya ulaştırır.

İyi bir müziği unutulmaz bir akşam yemeğinin parçası olarak kabul edenlerden misiniz? Yoksa tamamen sevgilinize ve nefis bir yemeğe odaklananlardan mısınız? Akşam yemeği stratejisini belirlemede yardımcı olacaktır cevabınız.

YILDIZ ve NERGİS ÇİÇEĞİ

Bir nergis çiçeği ölmüş. Çayırdaki çiçekler, ırmaktan birkaç damla su istemişler, ona gözyaşı dökmek için.

“Bendeki tüm su damlaları gözyaşı olsa, nergis için dökeceğim yaşlara yetmez. Onu çok severdim” demiş ırmak.

“Nergisi kim sevmezdi? O kadar güzeldi ki…” diye yanıt vermiş, çayırdaki çiçekler. “Gerçekten güzel miydi?” diye sorunca ırmak, “Senden iyi kim bilebilir bunu? Kıyında eğilip suyunda kendi güzelliğine bakardı her gün” demişler. Irmağın yanıtı şöyle olmuş:

“Onu sevmemin nedeni, bana eğilip baktığında, suyunun yansımasını görmemdi gözlerinde…”

Küçük bir çocuk başını kaldırıp gökyüzündeki yıldıza bakarak ağlamaya başladı. Yıldız ona “Neden ağlıyorsun çocuğum?” diye sorunca çocuk ona “O kadar uzaktasın ki hiçbir zaman sana dokunamayacağım” dedi.      

Ve yıldız çocuğu yanıtladı:

“Zaten yüreğinde olmasaydım senin, beni göremezdin ki!”

Yüreğimizden hiç eksilmesin sevginin, aşkın gücü.

Aşkın gücü, güce aşık olmanın önüne geçtiği zaman dünya barışı öğrenecektir.

Sevgiyle kalın. İyi pazarlar.

Yorum Yazın