1Yorum

Mükemmeliyetçi Yetenekler

Dr. Ruskin, Amerikan Tıp Birliği dergisinde yayımlanan aşağıdaki yazısında gülünç bir yanlış anlamanın kişide nasıl tümüyle farklı bir yaklaşım duygusu oluşturabileceğini anlatmaktadır.

Dr. Paul Ruskin, öğrencilerine yaşlanmanın psikolojik belirtilerini öğretirken onlara şu olayı okudu:

“Hasta ne konuşuyor ne de söylenenleri anlıyor. Bazen saatlerce anlaşılmaz şeyler geveliyor. Zaman, yer ya da kişi kavramı yok. Yalnız, nasıl oluyorsa kendi adı söylendiğinde tepki veriyor.

Son altı aydır onun yanındayım, ne görünüşü için bir çaba harcıyor ne de bakım yapılırken yardımcı oluyor. Onu hep başkaları besliyor, yıkıyor ve giydiriyor. Dişleri yok, yiyeceklerin püre halinde verilmesi gerekiyor. Gömleği salyalarından dolayı sürekli leke içinde.

Yürümüyor. Uykusu sürekli düzensiz. Gece yarısı uyanıp çığlıklarıyla uyandırıyor.

Çoğu zaman mutlu ve sevecen fakat bazen ortada bir neden yokken sinirleniyor. Biri gelip onu yatıştırana dek de feryat figan bağırıyor.”

Bu olayı okuduktan sonra Ruskin öğrencilerine böyle birinin bakımını üstlenmek isteyip istemediklerini sordu.

Öğrenciler bunu yapamayacaklarını söylediler. Ruskin, kendisinin bunu büyük bir zevkle yaptığını ve onların da yapması gerektiğini söyleyince öğrenciler şaşırdılar.

Daha sonra Ruskin hastanın fotoğrafını dolaştırmaya başladı. Fotoğraftaki, doktorun altı aylık kızıydı.

Farklı yaklaşımlar, her zaman farklı sonuçlar doğurur.

Trilye’nin açıldığı günden beri yaşam gustosuna hayran olduğum, hep farklılıklar peşinde, inovatif görüşlere sahip işadamı Yüksel Ceylan Ankara’da istihdam için çırpınan değerli bir insandır.

İÇ ANADOLU KAPLANI

Yüksel Ceylan Çankırı ilinde başlamıştır ticaret hayatına. Firması bir hayli köklü ve 1970 yıllarına dayanıyor. İlk olarak Ceylan Ticaret olarak başlayan firma zirai alet, traktör ve yedek parça satışı ile faaliyetlerine devam etmiştir. 2001 yılında Türk Traktör bayiliği ile Çankırı ilinde çalışmalarını sürdürmüştür. Bayilik ile birlikte bölgede satış sonrası servis, yedek parça ağı oluşturulmuş, bölgenin bir numarası konumuna gelmiştir. Daha sonraki yıllarda Çorum ilinin Bayat, İskilip ve Sungurlu ilçelerinde New Holland Türk Traktörleri satış şubeleri ve servisleri oluşturmuştur. Anadolu’nun yeni yeni keşfedilen sır yemekleri bu bölgedeki kaliteli tarımın sonucunda elde edilen nadide ürünler ile oluşmaktadır. Zirai ekipmanlar, iyi ürünün olmazsa olmazlarıdır.

Lassa ve Bridgestone lastik markalarında Çankırı bayiliğini yapan firma, dümendeki yetenekli kaptan ile engin denizleri aşarak çok önemli bir konuma gelmiştir.

İSTİKRARLI BÜYÜME

Yüksel Ceylan Şirketler Topluluğu’nun Yönetim Kurulu Başkanı olan Yüksel Bey, çok çalışkan, prensiplerine bağlı özel bir insandır. Ankara Oto İnşaat A.Ş., CMC Pazarlama A.Ş., Aykon Pazarlama A.Ş., Nissan-Kia, Fiat Bayiliği, Konar Sigorta Acenteliği gibi sektörde birbiriyle ilişkili şirketleri kuran ve bugüne kadar istikrarlı ve sağlam adımlarla büyüme trendine giren Yüksel Bey, koltuklarının altında pek çok karpuzu düşürmeden taşımaktadır. Sürekli işinin başında bulunan, takip ve kontroldeki mükemmelliğiyle örnek bir yönetici, örnek bir patrondur Yüksel Ceylan.

DAHA İYİSİNE DOĞRU

Kendi sektöründeki gelişmeleri çok yakından takip eden, modern görüşlü Ceylan, yeniliklere hep açıktır. 2007 yılında kurduğu Ekin Traktör A.Ş. ile daha iyisini isteyen Türk çiftçisine hızlı ve etkin bir şekilde hizmetleriyle yardımcı olmaktadır.

Dünyanın en büyük traktör ve tarım makinaları üreticisi durumundaki Case-New Holland ile Koç Holding ortaklığı olan Türk Traktör ve Ziraat Makinaları Sanayi ve Ticaret A.Ş., 2007 yılı için Case-Ih marka traktör ve tarımsal ekipmanın Türkiye’ye satılmasına karar vermiştir. Ankara-Kırıkkale illerinde Case marka traktör ve tarımsal ekipman satış ve satış sonrası hizmetlerini yerine getirme yetkisi Ekin Traktör A.Ş.’ye verilmiştir. Kısa sürede başarıyı yakalayan firma faaliyetlerini civar bölgelere de taşımıştır.

Kurduğu inşaat şirketiyle de “Ne yaparsan yap en iyisini yap” felsefesiyle hareket eden Yüksel Bey, güzel işlere imza atmaya devam etmektedir.

British-American Tobacco sigara dağıtım distribütörlüğünü de yürüten Yüksel Ceylan, her alanda muhteşem başarılarına başarı ekleyerek yolunda ilerlemektedir.

İYİ AİLE BABASI

Tatil günlerini eşi ve çocuklarına ayıran Yüksel Ceylan’ın başarılarının arkasındaki zarif eşi Aynur Hanım’ın rolü büyüktür. Gıpta edilecek terbiye ve nezaketteki oğulları Asil Mert Ceylan ile Osman Ceylan babalarının en büyük yardımcılarıdır. Bayrağı bundan sonra da emin ellerde taşıyacaklardır.

Yüksel Ceylan, ruhunda rekabetçilik, özgüven, sorumluluk, inanılırlık, ısrarcılık, güvenilirlik, koruyuculuk gibi vasıfları barındıran ender insanlardan biridir.

Zayıf insanlar ancak işler kendi istedikleri gibi gittiği zaman direnirler. Güçlüler, herkes kendilerini bıraksa da yenilgi ve cesaretini yitirme karşısında da direnir ve ısrar ederler.

Yüksel Bey’deki alın teri duygusu, onun ilhamından önce gelir. Başarılı olma ihtirasını ise onda her zaman gördüm. Ama tüm bu başarılarının karşısında mütevazılığı, olgunluğu, geçici şeylere pek değer vermeyişi, onun hep farklı olduğu özellikleridir.

OYDER (Otomotiv Yetkili Satıcıları Derneği) Yönetim Kurulu Üyesi olan Yüksel Ceylan, sosyal etkinliklerde, sosyal sorumluluk projelerinde hep varlığını hissettirmektedir.

Deniz ürünlerine de oldukça meraklı olan Ceylan, özel günlerinde ve önemsediği konuklarını ağırlamak istediğinde Trilye’de bulunur. Çevresindeki herkes tarafından sevilen Yüksel Bey, istihdam etmek, insanlığa katkıda bulunmak için sürekli çaba sarf eder.

Doğru ve iyi olanı bilmek ve doğru ve iyi olanı yapmak arasındaki en önemli bağlantı, doğru ve iyi olanı yapacak bir karaktere sahip olmaktır.

Hiçbir yol aşılamayacak kadar yüksekten geçmez. Hayatın nimetlerinin değerini bize öğreten ancak hayatın zahmetleridir. İyi pazarlar.

Yorum Yazın