0Yorum

Mücadeleci Ruha Sahip Olanlar

Adamın birisi vaktinin bol olduğu bir gün bankta oturup çevredeki insanları tahlil etmeye başlar. Bir belediye otobüsü durunca inenleri dikkatle izler. En öndeki sanki arkasından biri kovalıyormuş gibi hızlı adımlarla yürür. Adam kendi kendine “Bu genç kesinlikle başarılı olacak” der.

Onun arkasından gelenin sakin adımlarla, kendine güvenerek yürüdüğünü görünce “Bu genç de mutlaka filozof veya bilim insanı olabilir” diye düşünür. En arkadan yürüyen kişi, sanki hiçbir amacı yokmuş gibi sağa sola bakarak, taşlara tekme atarak, ellerini cebine sokarak yürüyünce “İşte yaşamda hiçbir işe yaramayacak bir insan tipi, bir serseri” diye düşünür.

Tam o an bir gerçeğin tahlilini yapar: “Ben ne yapıyordum?” Hiçbir şey. Saatlerdir, sadece onları seyrediyordu.

Dünyadaki pek çok insan işte bu son soruyu, “Ben ne yapıyorum?” sorusunu sormadan diğer insanları izleyerek, eleştirerek, takip ederek yaşıyor.

Bir tek gün bile oyuncu olmayı düşünmeden, seyirci olarak yaşıyorlar. Oysa bir kez o sahneye çıkılmış olsa, o çimlerde koşulmuş olsa, belki de yaşam bambaşka olacak. Belki de seyircilikten o kadar keyif alamayacağız. Bir kez farklı bakabilsek…

Niv Garih elini taşın altına koyup üstün bir performansla yepyeni atılımlara girişmiş çok değerli bir iş insanıdır.

ÇEKİRDEKTEN YETİŞTİ

Alarko Holding Yönetim Kurulu Üyesi olan Niv Garih, 38 yaşında bayrağı devraldı.

New York Üniversitesi Stern İşletme Okulu’nun Finans ve Uluslararası İşletme Bölümünden takdirle mezun olan Niv Bey’i uzun yıllardır tanırım. Balık ve deniz ürünleri konusunda engin bilgiye sahip olan Garih, Ankara’ya geldiği toplantılardan fırsat yaratıp kendisini Trilye’ye atınca sohbet etme olanağı bulurum.

New York eyaletinde JP Morgan’da yatırım bankacılığı yapan Niv Garih, Türkiye’ye döndükten sonra bir finans kurumunda çalıştı. Daha sonra Alarko Holding bünyesinde İş Geliştirme Uzmanı ve Müdür Yardımcısı görevlerini gerçekleştirdi. Uzun yıllar Alarko’nun çeşitli kademelerinde çalışan Niv Garih, merdivenleri birer birer tırmanmış, her zaman sağlam ve istikrarlı adımlarla ilerlemiştir.

KENDİ ZİRVESİNİ YARATTI

Küçük yaşlardan itibaren yurt dışında yaşayan ama yüreği hep ülke sevgisiyle dolu olan Niv Bey, son derece çalışkan, zeki ve idealist bir iş insanıdır. Mücadeleci bir ruha sahip olduğu için çocukluğundan beri zirveye ulaşma hedefi vardı Niv Bey’in. Bir başkası ile yarışmak yerine kendi zirvesini yaratıp orayı hedefliyordu.

Üçüncü nesil olarak Türkiye’nin gurur kaynağı ve gözbebeği olan Alarko Holding’de Üzeyir Garih ve İshak Alaton’un oluşturduğu vizyonları yaşatıp, günün koşullarına uygun rekabet edici uç bir strateji ile çıtayı daha da yükseltmeye kararlı bir iş insanıdır Niv Garih.

MÜTEVAZI İNSAN

Böyle bir dev holdingin patronlarından biri ol, zaman zaman belediye otobüsü veya dolmuşla yolculuk yap, sıradan bir arabaya bin, tabağında hiçbir yemek kırıntısı bile bırakma, nimetlere saygılı ol gibi hasletler bu aileye özgü özelliklerdir. Niv Bey’de her zaman görüyorum bu güzel davranışları.

1954 yılında kurulan Alarko, sanayi ve ticaret, inşaat ve taahhüt, enerji, arazi geliştirme ve turizm konularında farkındalık yaratarak başarılarına devam etmektedir.

Fazla hırslı olmadan, emin adımlarla büyümeyi sever Alarko. “Ne yaparsan yap en iyisini yap” ilkesiyle yürür hedefine. Benim de yer aldığım turizm sektöründe Hillside diye bir otelleri var Fethiye’de. Yerli ve yabancı tüm turistler yıllardır övgüyle bahseder. Bir yıl önceden rezervasyon yapmazsanız yer bulmak mümkün değildir.

Başarıya ölçerek, biçerek, hesaplı kitaplı adımlar atarak, temkinli yaklaşmak gerektiğini savunan Niv Bey, riski yönetmenin çok önemli olduğunu da söylemektedir.

İş hayatında bir konuya çok iyi odaklanmak gerektiğini, yanlış kararlar alsanız bile bir sonraki kararınızda ondan ders çıkartmanın başarıya götüren yolda etkili olduğunu söylüyor Niv Bey.

Her işe hemen atlamamalı, işin fayda mı zarar mı getireceğine bakılmalı diyen Garih, eğitime ve kurumda çalışanların fikirlerine çok önem veren bir patrondur.

Alarko’nun çalışanlarında aidiyet duygusu olduğunu yıllardır gözlemliyorum. Gerçekten özveri ile çalışıp Alarko’cu olduklarını hep hissettiriyorlar. Uzun yıllardır tanıdığım, Alarko’nun Ankara bölgesinde çalışan yöneticiler Tamer Şenyuva beyefendi ve Filiz Sayar hanımefendide de şirkete olan bağlılık duygularını çok iyi gözlemlemekteyim.

Bu kadar genç yaşta müthiş görüşlere ve vizyona sahip Niv Garih ile ülkemiz adına ne kadar övünsek azdır.

Hayatta mutlu olmanın yolu başarılı olmaktan geçiyor. “Hayatı biraz akışına bırakıp mutluluğu yakalamalısınız” diyen Niv Bey, “Hedeflerinizi belirleyin, hedefleri elde ettikçe silmeyin, yeni hedefler belirleyin, hedeflere ulaştıkça yeni projeler ve hedefler peşinde koşma arzusu ve öz güveniniz artacaktır” diye ekliyor. Niv Garih’e biz de “İyi ki varsınız, yolunuz açık olsun” diyoruz.

Açılmamış kanatların büyüklüğü bilinmez. Kanatlar henüz yeni açılıyor, gelecekte güzellikler olacağına ve Alarko’nun üçüncü kuşak yöneticilerle birlikte daha fazla zirveleri zorlayacağına inanıyorum. İyi pazarlar.

Yorum Yazın