0Yorum

İşlerinde Marka Olanlar

Beste çalışmalarına kendisini oldukça kaptıran ünlü sanatçı rüyasında bile beste yapıyordu. Yine bir gün kafasında oluşturduğu melodilerle yoldan karşıya geçerken, arabanın biri kendisine çarpıverdi. Sanatçının yere yuvarlanmasıyla ona çarpan araba da hızla olay yerinden uzaklaştı. Hastaneye kaldırılan sanatçı gözlerini açtığında yanı başında polislerle karşılaştı. Polisler sordu: “Size çarpan arabanın plakasını alabildiniz mi?” “Hayır” dedi sanatçı. “Peki markası neydi?” “Onu da görmedim.” “Bize yardımcı olabilecek, hatırladığınız bir şey var mı?” Sanatçı düşündü fakat çarpan araba hakkında hiçbir şey aklına gelmedi. Polisler ümitsiz bir şekilde, “Üstat,” dediler “Ne olur biraz daha düşünün. Belki hatırlayabildiğiniz bir şey çıkar.” Sanatçı, “Üzgünüm ama aklım o sırada yeni yaptığım besteyle öylesine meşguldü ki hiçbir şey fark edemedim” dedi. Polisler bu durumda işlerinin oldukça zor olduğu düşüncesiyle tam kapıdan çıkacakken, sanatçı “Hatırladım!” diye bağırdı. Polisler hemen geri dönüp bilgileri not etmek için kâğıt kaleme sarıldılar, bu arada sanatçı da ne hatırladığını söyledi: “Arabanın egzozundan şöyle bir ses çıkıyordu; do, mi, fa…” Gerek medyada, gerekse gastronomi alanında, hizmet sektöründe ve pek çok alanda işlerini sanatçı gibi yapan çok değerli insanlar vardır. Doğan Şentürk, işini çok seven, işkolik sözcüğünün tam olarak yakıştığı, televizyon gazeteciliğini en başarılı şekilde yürüten sanatçı ruhlu bir insandır.

FOX HABERİ UÇURDU

1968 yılında öğretmen bir babanın oğlu olarak dünyaya gelen Şentürk, uzun yıllar çok büyük emekler vererek zirveyi yakaladı. Anne ve babasının en olumsuz koşullarda bile kendisini sahiplendiğini ve eşi Aydan Hanım’ın başarısındaki en büyük katkısı olduğunu her zaman gözleri dolarak anlatır. Yıllarca yapmış olduğu istikrarlı çalışma Doğan Şentürk’ün Genel Yayın Yönetmenliğini yaptığı Fox Haber’i zirveye taşıdı. Sadece reyting sonuçlarını ekrana yansıtmanın, özel haberlerin kurgularının kalıcı bir taht yaratmayacağını vurguladı ve halkın gönlüne girmesini bildi. Pek çok ünlü ismin haber kanallarının başında olduğu bir dönemde bu başarıyı yakalamak gerçekten büyük başarı. Müthiş bir izleyici kitlesi yaratmak kolay iş değil. Zaman zaman canlı yayınlara davet edildiğim pek çok kanalda haber saatiyse onların bile Fox Haber izlediğini yaşadım ve hep kutlamak istedim Doğan Bey’i.

KOŞANLAR YÜRÜYENLERİ GÖRMEZ

Ardahan’daki resmi bayramlarda gördüğü üniformalı subaylara özenip subay olma arzusundaki Doğan Şentürk’ün lise yıllarında okul gazetesini çıkaran ağabeylerine hayranlığı baskın çıktı. O zamanlar TRT’de yayınlanan 32. Gün’ü izlerken “Ben bu işi en iyi şekilde yaparım” diyerek kararını verdi. Birçok ulusal kanalda muhabirlikten televizyon gazeteciliğine ve üst düzey yöneticiliğine kadar görevlerde bulunan Şentürk, Fox gibi uluslararası bir dev ile yollarını birleştirdi. Koşanlar yürüyenleri görmez, yürüyenler koşanları görür diyenler hep koştu. Ayakları her zaman yere bastı.

NEREYE GİTTİĞİNİ BİLEN YÖNETİCİ

Sayısız ödül sahibi Doğan Şentürk, bir keresinde iki kez üst üste Türkiye Gazeteciler Cemiyeti tarafından “Yılın Televizyon Haberi Ödülü” aldı. Ne yaptığını, nereye gittiğini çok iyi bilen Doğan Şentürk Türkiye genelindeki her konunun tarafsız takipçisidir her zaman. Ankara’daki siyaset koridorlarından, İstanbul’daki iş koridorlarına kadar her türlü haberi özüyle getirir ekranlara.

ÖRNEK EĞİTİMCİ

Medya mektebinde Spikerlik ve TV Haberciliği eğitimleri veren Şentürk, üniversitelerde verdiği konferanslarda deneyimlerini genç öğrencilere içtenlikle hiç sıkılmadan anlatmakta, gençlerin geleceklerine yön verirken hata yapmamalarına büyük katkıda bulunmaktadır. Sabırlı, mütevazı, çalışkan, başarma azmi çok yüksek seviyede olan yakışıklı Genel Yayın Yönetmeni Doğan Bey, gerçek bir dost ve arkadaş canlısıdır.

CESUR YÖNETİCİ

Doğan Şentürk’ün en önemli özelliklerinden birisi çok verici olmasıdır, emek sarf edicidir. Fox Haber’deki ekran starlarını kendi içinden çıkarmıştır. Mevcuttaki haber starlarına da artı değer katmıştır. Fox Haber bu özelliğiyle meslekteki markasını giderek sağlamlaştırmıştır. Akşam Gazetesi eski Genel Yayın Yönetmeni İsmail Küçükkaya’yı “Çalar Saat” gibi en çok izlenen programı yaptırmaya görevlendirip teşvik ettiğini, heyecanı ve sevgisiyle İsmail Bey’i herkese tek tek kendisinin tanıttığı sabahları dün gibi hatırlıyorum. Kanalındaki herkesin arkasında duran ve onların star olmasını sağlayan Doğan Şentürk gerçekten müstesna bir isimdir. Hani sıradan arkadaşlarınız olur, onunla aranızdaki ilişki, en küçük bir tartışma sonunda biter. Gerçek dostumuzla ise kavga ettikten sonra da dost kalırsınız. Sıradan bir arkadaşınız hep kendisinin yanında olmanızı bekler. Gerçek dostunuz ise hep sizin yanınızdadır. Doğan Şentürk son yıllarda tanıdığım gerçek bir dost, halka mal olmuş gerçek bir Türkiye dostudur. Böyle dostlarımızın hep var olması dileğiyle.

Yorum Yazın