0Yorum

Hayat Dostlarla Güzel

Define Adası’nın yazarı İskoç romancı Robert Luis Stevenson, antibiyotik ilacının daha bulunmadığı dönemde büyük bir sorun olan verem hastalığına yakalanmış ve yatağa mahkûm olmuştu. Karısı, kötü bir şekilde öksürürken gördüğü eşine moral vermek amacıyla “Hala harika bir gün olduğuna inanmanı bekliyorum” dedi. Stevenson, pencereden içeri süzülüp duvarlara yansıyan gün ışığına baktı ve yanıt verdi: “İnanıyorum, bir sürü ilaç şişesinin ufkumu daraltmasına asla izin vermeyeceğim.” Emekli olduktan sonra başarı merdivenlerini çok hızla ama emin adımlarla çıkan Kadir Yıldırım Remax’ın Türkiye genelinde satış rekorları kıran çok değerli bir iş adamıdır. Kendisiyle tanıştığımızdan beri çok önem verdiği değerli dostlarını benimle tanıştırır. Yine iki yıl önce bir öğle vakti Bodrum Mutfak’ın sahibi Mustafa Güneri ile Trilye’ye öğle yemeğine geldi. İlk tanışmada büyük bir pozitif enerji aldığım Mustafa Bey ile çok sık telefonla görüşüp “Hayat dostlarla güzel” diye başlarız sohbete. Ortak o kadar çok konu var ki paylaştığımız, sohbetlerimizin ardı arkası kesilmez.

SÜNGERCİLİKTEN MAVİ YOLCULUĞA

Bodrum’da doğup Türkiye’ye mal olmuş, çizgilerin dans ettiği olağanüstü şıklıkla ve dünyanın hiçbir yerinde göremeyeceğiniz dizaynlarla yaratılmış Bodrum Mutfak ürünlerinin fikir babası ve yaratıcısı Mustafa Güneri, ününün ülke sınırlarını aşmasındaki en önemli payın babası Mehmet Yılmaz Güneri’ye ait olduğunu söylemekte. Bu vefa yüklü insanın babası süngercilik yapardı, daha sonra deniz hikâyesini mavi yolculuğa taşıdı. Babasının öyküsünü renkli fotoğrafla birlikte “Merhaba Kaptan” isimli kitapta toplayan Mustafa Bey’in babası 1970’li yıllarda dünyayı Bodrum mavisi ile buluşturan mavi yolculuğu ilk başlatanlardan biri olmuş, pek çok ismi Bodrum’a aşık etmiştir. Denizin derininde bir sünger gibi çeker babam beni, Vurgun yememek için gözlerine kilitlerim kendimi, Hayaline kapılıp da sürüklenmeyeceğim diye anılarında, Karaya değmeden ayakları, Önce gözleri değer sahile. Babamı görürüm… Akşam olup da karışınca karşı koya, Ben de ona karışırım. Baba sevgisini, ona sadakatini dizelerle dile getiren Mustafa Güneri, son derece dürüst ve güvenilir bir iş adamıdır. Bodrum ve civarında yaşayanlar ile İstanbul, Ankara ve İzmirli olup da yaz aylarında Bodrum’da yaşayan pek çok ünlü iş adamı, sanatçı gibi çoğu insanın evlerine rüyalarını süsleyecek güzellikte ürünler yapmıştır.

DOĞA DOSTU

Rant için satıp, o güzelim mandalina bahçelerini, zeytin ağaçlarını yok edip beyaz beton yığınları dikenlerin aksine bahçelerini koruyan ve Bodrum geleneklerine sahip çıkan Mustafa Bey, tam bir doğa dostu. Bodrum’un doğa güzelliğinin korunması için elinden geleni yapıyor. Bodrum’un ileri gelenlerine parti verip onları bir araya getiriyor. Toplantıların adına da “Hayat Dostlarla Güzel” deyip Bodrum’a sahip çıkma vurgusu işleniyor. En büyük servetinin dostları olduğunu da dilinden hiç düşürmeyen Mustafa Bey, gerçekten dostluklara çok önem veriyor.

MUTFAĞIN ŞEFLERİ KAPTAN OLUYOR

Başarısı kitaplara konu olan Mustafa Güneri, sık sık Ankara’ya gelir ve Ankaralıların ikinci adresi olmuştur yarattığı Bodrum Mutfak Mobilya. Ev hanımlarına kendi mutfaklarının kaptanı olmasını sağlayan tasarım harikası tekne şeklindeki mutfak, adeta karayı denizle birleştirmektedir. Mutfaklarda deniz esintisini hissettiren Güneri’nin tasarladığı yeni moda butik otel odası dünyanın hiçbir yerinde göremeyeceğiniz bir tasarım harikasıdır.

SIRA DIŞI TASARIMLAR

Mustafa Bey’in en beğenilen özelliklerinden birisi çok yaratıcı olmasıdır. Türk zekâsının neler yapabileceğinin tam göstergesidir. Mobilya, otel odası şeklindeki gardırop gibi ürünler minicik yerlere sığdırılan büyük kullanım alanları gerçekten insanı büyülüyor. Sıra dışı mutfak tasarımlarıyla adını Türkiye’nin her yerinde duyuran Mustafa Güneri 18 yıl önce 50 metrekarelik bir dükkânda başladığı faaliyetlerine 1200 metrekarelik görkemli mağaza, en son teknoloji ile üretilmiş makine parkını içeren üretim tesisiyle devam etmektedir.

AR-GE’YE ÖNEM VERİYOR

Yurt içi ve yurt dışında mutfak ve mobilya sektöründeki yenilikleri dikkatle izleyerek hep daha iyi olma arzusuyla yeniliklere devam etmekte “Yenilenmeyen yenilir” felsefesiyle hareket etmektedir. Sürekli Ar-Ge çalışması yapan ve yenilikler peşinde koşan, özel evlere özel projeler üreten, Bodrum’un huzurunu projelere yansıtan çalışmalar yapmaktadır Mustafa Bey. Denizin berraklığını, güneşin parlaklığını ve Bodrum temasını hep yansıtmıştır çalışmalarında. İşini, ülkesini, dostlarını bu kadar çok seven, çok farklı bir iş adamıdır Mustafa Güneri. Bodrum Ankara arasında kurduğu dostluk köprüsünde sürekli sevgi taşımaktadır. Bardakta bir papatya bile olsa, gözünüzün önünde daima güzel şeyler bulunsun. Zaten tüm güzellikler de görenin gözünde değil midir?

Yorum Yazın