0Yorum

Gençlerin Umut Veren Başarıları

Atina’da önemli bir tartışma yapılırken kürsüye Demostenes çıkar; ancak dinleyiciler sürekli kendi aralarında konuşmakta, filozofu dinlememektedir.

Demostenes, “Bir hikaye anlatıp ineceğim” der ve anlatmaya başlar:

Uzun zaman önceydi. Bir delikanlı Atina’dan Megara’ya gitmek için bir eşek kiralamıştı. Eşeğini kiraya veren adamın da Megara’da bir işi vardı, beraber yola düştüler. Konuşa konuşa giderlerken öğle sıcağı bastırdı, biraz dinlenmek ve öğle yemeği yemek için bir su başına çöktüler. Ama ortalıkta hiç gölgelik yoktu ve eşeğin sahibi yemeğini alıp eşeğinin gölgesine sığındı.

Eşeği kiralayan genç buna içerledi: “Sen çekil, gölgede ben oturacağım” dedi. Sahibi itiraz etti.

“Ben oturacağım, çünkü eşek benim.”

Delikanlı: “Ama ben eşeği kiraladım” deyince eşeğin sahibinden, “Ben sana eşeği kiraladım, gölgesini değil” cevabını aldı ve aralarında kavga çıktı.

Hikayenin tam burasında Demostenes, kürsüden iner ve yürümeye başlar. Dinleyiciler:

“Sonunda ne oldu? Sonunu anlat” diye bağrışmaya başlayınca, Demostenes kürsüye döner:

“Sizin için çok önemli bir konuda bir şeyler anlatmaya çalıştım, dinlemediniz. Şimdi ise eşeğin gölgesini merak ediyorsunuz. Ne fikrimi söyleyeceğim, ne de eşeğin gölgesine ne olduğunu.” Tekrar kürsünden iner ve yürür gider.

Selin Açık, ülkemizin dinamiklerinin oldukça güçlü olduğunun göstergesi, çok değerli genç bir iş kadınıdır. Öğrencilik yıllarından beri inandığı, savunduğu konuları dinletebilmek için çok mücadele vermiştir.

Selin Hanım, sigara ile mücadele çalışmaları, dezavantajlı kesimlerde yaşayan çocukların topluma kazandırılması projeleri ve kadının toplumsal statüsünün iyileştirilmesi, kadın girişimciliğinin arttırılması çalışmalarının aktif savunucusu oldu. Kadının toplumdaki yerinin sağlamlaştırılması hedefinin sürekliliğini sağlamak ve kadın girişimciler arasında güç birliği oluşturmak amacıyla 2008 yılında Elazığ İş Kadınları Derneği’nin kurucuları arasında yer aldı. Mücadelesine devam eden Selin Hanım, anlattıklarını dinletmeyi başaran bir yapıda, idealist bir iş insanıdır.

YOĞUN TEMPO

Selin Açık, aile şirketleri olan Seza İnşaat, Açılım Grup ve kardeş firmalarının yönetim kurulunda görev almaktadır. İnşaat, turizm, savunma sanayi, enerji, akaryakıt, sağlık ve medya sektörlerinde faaliyet gösteren, 2000’i aşkın çalışanıyla ülke ekonomisine katkı sağlayan grubun genç ve çalışkan üyesi Selin Hanım, sürdürülebilir kalkınma hedeflerinde kadının rolünün ne denli önemli olduğunun göstergesidir.

VİZYON SAHİBİ

Fark yaratan projelerde yenilikçi mühendislik, kaliteli hizmet anlayışı, güçlü makine parkı, nitelikli iş gücü ve yerli yatırım gücüyle yenilikçi çözümler üreten Seza İnşaat’a vizyonuyla, çalışkanlığıyla ve yetenekleriyle sinerji katan Selin Açık, Bilkent Üniversitesi Elektrik – Elektronik Mühendisliği bölümünden mezun olduktan sonra, yurt dışında işletme ve finans dallarında yüksek lisans yaptı. İngiltere’de enerji-inşaat, Almanya’da yazılım-makina alanlarında iş tecrübeleri oldu. Ayrıca İnşaat Mühendisliği bölümünden mezun olduktan sonra aile şirketlerinde aktif rol almaya başladı. Demiryolu, metro, karayolu ve hidro-elektrik santral inşaatı tecrübeleri yanında mali kontrol ve finansal denetim görevlerinde de bulundu. Çalışma azmi, eğitime verdiği önem ve vizyon sahibi tutumuyla sektörde çok kısa sürede ismini duyurup zirveye oturmaya başardı.

SOSYAL YÖNÜ KUVVETLİ

Uzun yıllardır tanıdığım başkentin güzel hanımefendisi, iş insanı Selin Hanım, kendisiyle barışık, geniş bir sosyal çevreye sahip, etrafına pozitif enerji yayan bir özelliğe sahiptir. Selin Açık, Ankara Genç İş Adamları Derneği (ANGİAD), Türkiye genelindeki çatı kuruluş Türkiye Genç İş Adamları Konfederasyonu (TÜGİK) ve Elazığ İş Kadınları Derneği (ELİKAD) gibi etkin sivil toplum kuruluşlarında yönetim kurulu üyesi olarak görev almaktadır. Ayrıca Türkiye Sanayici ve İş İnsanları Derneği (TÜSİAD), Türkiye Aile İşletmeleri Derneği (TAİDER), Fenerbahçe Spor Kulübü, 1907 Fenerbahçe Derneği kongre üyeliği, Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED), Türkiye Genç İş Adamları Derneği (TÜGİAD)’ın yönetiminde bulunmaktadır.  

Bu kadar çok karpuzu koltuklarının altında taşıyabilen Selin Hanım, deniz ürünlerine oldukça meraklıdır. İş yemeklerinde sık sık karşılaştığımız, kibar, zarif hanımefendi Selin Hanım, kick-boks, yüzme sporları ve ebru sanatı ile ilgilenmektedir. Bu kadar genç yaşta büyük başarılara imza atan Selin Hanım, son derece mütevazı bir insandır. Güzellikleri paylaşmayı sever. Nezih arkadaş çevresinin kendisine hayranlığı gıpta edilecek bir konudur. Anne ve babasına olan sevgi ve saygısı, güçlü aile bağları ona bambaşka bir saygı kazandırmaktadır.

Otoyolu, karayolu, tünel-köprü, viyadük, metro, demiryolu, baraj, göletler, endüstriyel tesisler konularında farkındalık yaratan Seza İnşaat, Ankara – Niğde otoyolundan, kış çilesini bitiren Antalya – Konya karayolu üzerindeki Alacabel tüneline kadar pek çok önemli projelere imza atmıştır. Yurt dışında da önemli deneyimi olan Seza İnşaat, ülke ekonomisine katma değer yaratıyor. Sosyal sorumluluk projelerinde hep ön saflarda yer alan Seza İnşaat’ın projelerinin hayata geçirilmesinde ikinci nesil yöneticisi Selin Açık, ailesi ile birlikte şirketinin değerine değer katmak, kalıcı olmak için çaba sarf ediyor. Kendisini çok iyi geliştiriyor. Köklü bir geçmişe sahip olan şirketinin 40 yıllık tecrübesini harmanlayıp hep yenilik ve inovasyon peşinde koşmaktadır. Bu kadar kısa zamanda imza attığı başarılarını anlatmakla bitmez Selin Hanım’ın.

İyi ki varsınız, iyi ki sizi tanıdık. Siz var olmaya devam ettikçe ülkemiz de varlıklı olma yolunda mesafeler kat edecektir.

Dünyada tutku olmaksızın başarılmış hiçbir büyük şey yoktur. İyi pazarlar.

Yorum Yazın