0Yorum

Dost Canlısı İnsanlar

Eğer sen benden önce ölecek olursan, O’na “Arkadaşımı da getirebilir miyim?” diye sor.

Eğer sen yüz yaşına kadar yaşayacak olursan, ben ondan bir gün eksik yaşamak isterim ki bu dünyada sensiz bir günüm olmasın…

Gerçek dostluk sağlık gibidir, kıymeti ancak kaybedildiğinde anlaşılır. Babam her zaman derdi ki, “Ölürken 5 tane gerçek dostum var diyebiliyorsan, o zaman anlamlı bir yaşam sürmüşsün demektir…”

Gerçek dost herkes senden uzaklaşırken senin yanına gelendir. Eğer bütün arkadaşlarım kendilerini bir köprüden atacak olsalardı, ben onlarla birlikte atlamaz, aşağıda beklerdim ki onları tutabileyim.

Gerçek bir dosta iki elinizle sımsıkı sarılın. Ben sana, sen de bana yaslanırsan, ikimiz de güvende oluruz. Arkadaşlık iki bedende tek kafa olabilmektir.

Önümde yürüme, takip edemeyebilirim. Arkamda yürüme, seni doğru yönlendiremeyebilirim. Dostum olman için daima yanımda yürü. Söylediklerini herkes duyar ama dostlar söylediklerini dinlerler. Gerçek dostlar ise söylemediklerini de dinlerler.

Arkadaş, kalbindeki melodiyi bilen ve sözlerini unuttuğunda onu sana mırıldanandır. Hayatta hepimiz farklı yönlere yürürüz ama nereye gidersek gidelim, beraberimizde birbirimizden bir şeyler götürürüz. Arkadaşlar ise yaşam salatasını zenginleştiren peynir parçacıklarıdır.

Benim son yıllarda tanıdığım, dostluklarına ve arkadaşlıklarına hayran kaldığım değerli iş insanı Tahsin Gürboğa, çok özel bir insandır.

 

ANKARA TUTKUSU

Tahsin Gürboğa, Gürtaş İnşaat firmasının sahibidir. Bitlisli olan Tahsin Bey’in firması da Bitlis merkezlidir. 1988 yılında Ankara’da kurulduktan sonra faaliyetlerine babası zamanında hep Ankara’da devam etmiştir Gürtaş İnşaat. Merhum babası Sıddık Bey’in Ankara dışında hiç iş almadığını söyleyen Tahsin Bey, babanın bu prensipli davranışını saygı ile karşıladığını anlatır. Babasının Ankara tutkusundan önce Muş’un Malazgirt ilçesinde içme suları inşaatı ile faaliyetlerine 1969 yılında başlamış şirket.

DEVLET KURUMLARINA HİZMET

Adalet Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Valilikler, Belediyeler ile uzun yıllardır çalışır Tahsin Bey. Öyle alçak gönüllü, işini seven ama parayı hiç sevmeyen ender rastlayacağınız insanlardan biridir. Devlet kademesinde onunla iş yapıp kendisini sevmeyen yoktur. Çünkü prensipleri vardır. İşini en iyi şekilde yapar, her zaman en kaliteli malzemeyi kullanır, günü kurtarmaya çalışmaz ve yaptığı işin arkasında sonuna kadar durur. Yeni yapılan İstanbul Havalimanının bir bölümünde de imzası vardır Tahsin Bey’in. Böbürlenmeyi sevmez, abartılı anlatımdan hoşlanmaz. Bitlis’in bağrından çıkmış ve hiç değişmemiş örnek bir Anadolu insanıdır Tahsin Gürboğa.

HER ZAMAN POZİTİF

102 yaşına girmiş adama röportaj sırasında gazeteci sorar:

“Bu kadar uzun süre yaşamayı, bu yaşta böyle sağlıklı ve dinç kalmayı, her şeye rağmen hayata gülümseyen gözlerle bakabilmeyi neye borçlusunuz acaba?”

Adam şöyle yanıt verir:

“Her gün erkenden yatağımdan kalkar, pencerenin önüne gidip bir iki dakika dışarıyı seyrederim. Hava ister güneşli, ister yağmurlu, ister soğuk, ister sıcak olsun kendi kendime şunları söylerim… Bu tam benim istediğim muhteşem bir gün!”

Tahsin Bey de Anadolu’daki inşaatlarını takip ve kontrol için şehir dışına çıkmadığı akşamlar Trilye’ye gelir. O kadar zor koşullarda bile olsa bir gün suratının ekşidiğini, asık olduğunu görmedim, her zaman güler yüzlü ve etrafına pozitif enerji yayan, kendisiyle barışık bir beyefendi.

Onu ne zaman görsem bende de bir sinerji oluşuyor. Ve Gandhi’nin ünlü sözleri geliyor aklıma…

Düşünceleriniz pozitif olsun, çünkü düşünceleriniz sözleriniz olur.

Sözleriniz pozitif olsun, çünkü sözleriniz davranışlarınız olur.

Davranışlarınız pozitif olsun, çünkü davranışlarınız alışkanlıklarınız olur.

Alışkanlıklarınız pozitif olsun, çünkü alışkanlıklarınız değerleriniz olur.

Tahsin Gürboğa ülkemiz için gerçekten önemli bir değerdir. Anadolu’nun bağrından kopup başkentte tanınmış bir müteahhit olmuş, devlette önemli bir itibar kazanmış ama geleneklerinden hiç kopmamış, geniş bir vizyon sahibi iş insanıdır Tahsin Bey.

Raymak Yapı firmasının sahibi Sezai Bilekli ile ortak işler yapan Tahsin Bey, deniz ürünlerine karşı çok ilgilidir. Fit görünümünün balık yemesine ve çok koşturmasına bağlı olduğunu söyleyen Gürboğa, Doğan Karataş, ve Sezai Bilekli ile muhteşem üçlü olarak anılmaktadırlar. Böyle güzel dostluklar ve karşılıksız sevgiler inanın günümüzde en çok özlenen konular. Uzun yıllardır izlediğim bu ekip herkese saygılı, insanlık için gereken her özveriyi yapan çok değerli kişiliklerdir.

Tahsin Gürboğa, sosyal sorumluluk projelerinde hep ön saflarda yer alan, yardımsever bir iş insanıdır.

İnşaat sektöründeki başarı yıldızı hiçbir zaman sönmeyecek gibi hep zirvede, hep bulutların üzerindedir. Sevgisini, güzel kalbini işine yansıttığı için iş hayatında da başarıdan başarıya koşmaktadır. Son derece vefalıdır. İş ilişkileri bitse bile, çalıştığı insanları ömrünün sonuna kadar bırakmaz.

Bir iş insanının büyüklüğü, inançlarının derinliği, heveslerinin yüksekliği, görüşünün genişliği ve sevgisinin menzili ile ölçülür.

İyi ki sizi tanımışım, iyi ki varsınız. Varlıklı olmaktan çok var olmayı tercih edenlerdensiniz. Her şeye homurdanmaya alışmış bir kimse, fırsat kapıyı çalınca bile gürültüden yakınır. İyi pazarlar.

Yorum Yazın