0Yorum

Başarılara Ortak Olanlar

Ünlü bir işadamı, yolda yürürken büyük bir gökdelen inşaatının yanından geçiyordu. İnşaatın girişinde bir şeylerle isteksizce uğraşan bir işçi gördü. “Kolay gelsin,” dedi. “Bu sıcakta mı?” dedi işçi. “Doğru, işiniz çok zor.” “Bütün gün mahvoluyoruz. Bu Allah’ın belası yerde çimentoyla uğraşıp, toz içinde yüzüyoruz. Bir iki saat içinde yorgunluktan bitiyorum, sonrası bir türlü angarya, getir götür…” “Allah kolaylık versin!” dedi adam ve yoluna devam etti, kaldırımı döndüğünde, aynı inşaatın diğer tarafında çalışan başka bir işçi gördü. Yüzünde gülümseme, ıslık çalarak, diğer işçinin yaptığı işi yapıyordu. “Kolay gelsin,” dedi adam. İşçi gülümseyerek döndü ve “Sağ ol,” dedi. “İşiniz çok zor değil mi?” “Zor ama yapıyoruz,” dedi işçi. “Bu bina şehrin en büyük binalarından biri olacak ve bunu biz yapıyoruz. Kesinlikle kolay iş değil ama hep beraber başaracağız. Yoruluyorum ama bu başarıya ortak olduğum için yorgunluğumu unutuyorum” dedi ve gülümsedi… Ankara’da pek çok başarıya ortak olan, güzel girişimlerde imzası olan Nezih Allıoğlu, çok değerli bir işadamıdır. Göral Otomotiv firmasının sahibi olan Nezih Bey’i uzun yıllardır tanırım. Efendiliği, kibarlığı, iş ahlakı, dostluğu, çevresindeki insanları önemsemesi gibi o kadar örnek ve olumlu özelliklere sahiptir ki pozitif yüklü enerjisini herkese ulaştırır.

AKTİF ve KALICI ÖZELLİK

1992 yılında Ankara’nın Dikmen Caddesi’nde ve Çetin Emeç Bulvarı’nda yer alan showroom’larında Opel bayisi olarak hizmet vermeye başlayan Göral Otomotiv’i yeniden yapılanmaya götürme kararı alan Nezih Bey, beş yıl sonra büyük bir alana sahip yeni yerinde Balgat’ta Ankara Peugeot bayiliğine başladı. 2006 yılında Konya Yolu’nda Türkiye’nin en büyük Peugeot plazası ile 2014’te Eskişehir Yolu üzerinde Ümitköy plazayı hizmete sokan Allıoğlu, tek çatı altında sayısız hizmet sunmanın ve bunu en kaliteli şekilde yapmanın hazzını yaşamaktadır. Uzun yıllardır başarılarını adım adım izlediğim Nezih Bey, Ankara’nın modern tesislere kavuşmasında, Ankara ekonomisinin gelişmesinde cansiperane çalışmaları olan bir başarı öyküsüdür. El attığı her alanda aktif ve kalıcı olmak onun en önemli hasletlerindendir. Kalite, insan kaynakları gibi konularda hep mükemmelliğe odaklanan Allıoğlu, işine öyle bir sahip çıkmıştır ki gece yarılarına kadar şirkete gelen mailleri bile okuyup yanıtlamaktadır.

ÇALIŞKAN ve BİRLEŞTİRİCİ

Nezih Allıoğlu’nu tanıdığım günden beri Ankara’nın ve Türkiye’nin yararına olan her faaliyette görmekteyim. Bu kadar enerji, bu kadar performans ve bitmek tükenmek bilmeyen çabalar onun yaradılış özelliğinden kaynaklanmaktadır. Ankara’ya gerçekten değer katan işadamı Allıoğlu, bedel ödemeden istenilen hedefi yakalamanın zor olduğunu söylemektedir. Cumartesi - pazar dahil her saatini çalışmakla geçiren Allıoğlu, farkı farkın yarattığına inanmaktadır. Nezih Bey gençlere çok önem verir. Genç girişimcilerin gelecekte başarılı işler yapması için işbirliği yapmaları gerektiğine olan inancıyla hepsini bir çatı altında tutmak ister. Genç Girişim ve Yönetişim Derneği’nin (GGYD) kurulmasının amacının; gençlerin mesleki, ticari, sosyal ve kültürel anlamda paylaşımda bulunmalarını, işbirliği yapmalarını sağlamak olduğunu dile getiren Allıoğlu, 12 yıllık bir derneğin başkanlığını ses getirerek yapmaktadır. Genç girişimcilerin önündeki engellerin kaldırılması, ekonomiye yeni girişimcilerin dahil edilmesi sonucunda Ankara ve ülke ekonomisinin kazanmasına katkı sağlayacak, gençlerin yolu açılacak, daha büyük moralle içlerindeki potansiyel gücü ortaya çıkaracaklardır. O nedenle Nezih Bey bu çok yararlı hizmetle kalbi iş hayatı için çarpan gençlere büyük destek vermekte ve öncü olmakta, deneyimlerini aktarmaktadır.

BAŞARIDA SÜREKLİLİĞE İNANIR

Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü’nden mezun olur olmaz iş hayatına IMKB’de broker olarak başlayan Nezih Allıoğlu el attığı her işe dört elle sarılmış, çalışmaktan ve güzel işler yapmaktan hep keyif almış, her alanda da süreklilik esasına sadık kalmıştır. Genç Girişim Yönetişim Derneği (GGYD) Altıncı Dönem Yönetim Kurulu Başkanı ve Türkiye Sanayici ve İşadamları Vakfı (TÜSİAV), Türkiye Genç İşadamları Derneği (TÜGİAD), Otomotiv Yetkili Satıcılar Derneği’nde (OYDER) üyelikleri olan Allıoğlu, Ankara Fenerbahçeli İşadamları Derneği’nin (AFİDER) kurucuları arasındadır. Nezih Bey’in şirketi Göral Otomotiv, verdiği hizmet kalitesi ve sürekli başarı grafiği çizmesiyle yurt dışında ve yurt içinde sayısız ödül almıştır. Ankaralı bir firmanın Türkiye’de en çok Peugeot marka otomobil satış yapma özelliğine sahip olması bizi çok mutlu etmektedir. Herkesin gittiği yolda risk yoktur, fakat bu şekilde başarılı olmak mümkün değildir. Yaptığı farklı çalışmalarla ve Ankara’da yaptığı bazı ilklerle hep farkındalık yaratmıştır Nezih Bey. Sosyal sorumluluk projelerinde hep ön saflarda görürsünüz Nezih Bey’i. Herkesin yardımına koşar, dostlarının ensesindeki görünmez eldir, nefesini hep hissettirir. Ankara için önemli bir değer olan Nezih Allıoğlu yatırım yapmayı, istihdam yaratmayı ve gençleri geleceğe hazırlamayı kendisine şiar edinmiştir. Kendine güveni olmak ve fedakarlıkta bulunmak, insana kendi sarnıcından içmesini, kendi tatlı ekmeğini yemesini, kendi çalışmasıyla hayatını kazanmasını öğretir. Sizi gitmek istediğiniz yere götüren şeyler; inanç, dinamik hayaller ve gerçek bir çalışmadır. Başarının, yorgunluğun ödülü olduğunu hatırlayın. İyi pazarlar.

Yorum Yazın