0Yorum

Ankara’nın Yaratıcı Girişimcileri

Çok eski dönemlerde kurbağa yarışları yapılırmış. Hedef, çok yüksek bir kulenin tepesine çıkmak, zirveye tırmanmakmış. Bir sürü kurbağa da arkadaşlarını seyretmek için toplanmışlar. Hararetli bir şekilde yarış başlamış. Gerçekte seyirciler arasında hiçbiri yarışmacıların kulenin tepesine çıkabileceğine inanmıyormuş. Sadece şu sesler duyulabiliyormuş: “Zavallılar! Hiçbir zaman başaramayacaklar!” Yarışmaya başlayan kurbağalar kulenin tepesine ulaşamayınca teker teker yarışı bırakmaya başlamışlar. Seyirciler bağırıyormuş: “Zavallılar! Hiçbir zaman başaramayacaklar!” Sonunda bir tanesi hariç, diğer kurbağaların hepsinin ümitleri kırılmış ve bırakmışlar. Ama kalan son kurbağa büyük bir gayretle mücadele ederek kulenin tepesine çıkmayı başarmış. Diğerleri hayret içinde bu işi nasıl başardığını öğrenmek istemişler. Bir kurbağa ona yaklaşmış ve sormuş: “Bu başarının sırrı nedir dostum?” Ama yanıt alamamış. O anda farkına varmışlar ki kuleye çıkan kurbağa sağırmış. Hayallerinizi ve ümitlerinizi gerçekleştiremeyeceğinizi söyleyen, bunu neden yapamayacağınız konusunda size bir sürü olumsuz neden sıralayan kişilere karşı sağır olmak en iyisi galiba. Müfit Metin, Türkiye gibi her an kriz sözcüğünün telaffuz edildiği bir ülkede kulaklarını tıkayıp hedefine ve ideallerine kilitlenen çok değerli bir iş adamıdır.

VOLVO’NUN İLK YETKİLİ SATICISI

Müfit Metin, Ankara’nın komşu illerinden Eskişehir doğumlu. ODTÜ Mimarlık bölümü mezunu. Orta ve lise eğitimini İstanbul Erkek Lisesi’nde tamamladı. 1983 yılında yüksek lisansını tamamladıktan sonra çalışma hayatına ODTÜ’de asistan olarak başladı. Daha sonra Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nde Uzman Mimar olarak görev yaptı. Bir süre de Koç Grubu şirketlerinde görev yapan Metin, daha sonra tüm Türkiye’ye kaliteli inşaat ve inşaatta güvenirlilik konularında örnek bir kuruluş olan OYAK İnşaat’ın Genel Koordinatörü olarak çalıştı. İsveçlilerin büyük bir gururla anlattığı, güven ve kalite ile insan hayatının ne kadar önemli olduğu olgusunun mesaj olarak verildiği Volvo otomobillerinin Türkiye’deki ilk yetkili satıcısı oldu Müfit Metin. Büyük bir prestijli marka olan Grup Volvo her yerde tanınan bir Ankara markasıdır. Kendisine ait altı şirketin yöneticiliğini yapan Müfit Metin, iki koltuğunda pek çok karpuz taşımaktadır.

İYİ BİR GURME

Yeme içme konularına çok meraklı olan Müfit Bey, aynı zamanda yetenekli bir insandır. Keyifle okunan makale ve kitapları bulunan Metin, Konya Yolu’nda açtığı Özsüt Guguklu kafe-restoranı ile de yakından ilgilenmektedir. İş âleminin ziyaret ettiği, dönerden İtalyan yemeklerine kadar zengin bir mönüsü olan restoran günün her saatinde hizmet veriyor. Merkezi Fransa’da olan gurme derneği Chaine des Rotisseurs’e de üye olan Metin, derneğin bütün faaliyetlerine katılmaktadır.

HÜLYA HANIM DESTEĞİ

Müfit Bey’in her zaman yanında olan, bazen de görünmez bir el gibi varlığını hissettiren zarif eşi Hülya Hanım çok çalışkan ve gerçekten saygıdeğer bir hanımefendidir. Pozitif enerji ile herkese olumlu yükler yükleyen Hülya Hanım, benim çok sevdiğim ve güler yüzünü çok özlediğim, kısa bir süre önce aramızdan ayrılan, yakın tarihimizin en ünlü hukukçularından Bilgin Yazıcıoğlu’nun kızıdır.

SİVİL TOPLUM ÖRGÜTLERİNDE YÖNETİCİ

Müfit Metin geniş bir vizyona sahip, gelecekle ilgili ön yargılarında pek yanılmayan bir yöneticidir. Sahibi olduğu şirketin iştigal ettiği otomotiv sektörü işkolunun ekonomik ve sosyal gücünün farkında olmuş, inşaat gibi bu sektörün de ekonominin lokomotifi olduğunu algılamıştır. Bu nedenle sadece otomobil satışı ve servisle ilgilenmemiş, OYDEK Yönetim Kurulu Başkanlığı, iki dönem MAIS Bayi Konsey Başkanlığı ve iki dönem de TOKKDER Yönetim Kurulu Başkanlığı yapmış, sektörde herkesin derdine çare olmak için çalışmıştır.

SOSYAL SORUMLULUK PROJELERİNE KATKISI

Müfit Bey bütün dünyaya sevgi saçan sosyal kuruluşların üst düzey temsilcilik ve yöneticilik görevlerinde bulunmaktadır. Bu kadar enerji, bu kadar performans, sürekli başarı, herkesin hayretlerini gizleyememesine neden olmaktadır. Disleksi (öğrenme güçlüğü) çekenlerin eğitim kampındaki faaliyetlerinden tutun, “Sütü severek içiyorum, en başarılı ben oluyorum” projesiyle okula yeni başlayan ana sınıfı çağındaki çocukların severek süt içme alışkanlığı kazanmaları için hazırlanan görsel-işitsel eğitim programların yürütülmesinin desteklenmesine, “Düş ağacı” projesi ile çocuklarımızı içindeki güç ile kucaklayalım projesinden, Sincan’a bağlı Yenipeçenek Köyü’nde okul yapımında düzenlenen tüm yararlı etkinliklere kadar sayısız hizmetlerde hep başrol oyuncusudur Müfit Bey. Başarı genellikle onun peşinde koşmayacak kadar meşgul olanlarındır.

Yorum Yazın