0Yorum

Trilye'nin Büyük Başarısı - Sabah Gazetesi

Ankara'nın ilk balık restoranlarından Trilye, efsaneyi gerçeğe dönüştürdü. Süreyya Üzmez, "En iyi balık, Ankara'da yenir" sözünü İspanya'dan aldığı ödülle bir kez daha kanıtladı

Merkezi İspanya'nın Madrid şehrinde yer alan ve dünya çapında 95 ülkeden 7 bin 500 üyesi bulunan Global Trade Leaders Club, 2014 yılının "Uluslararası Otel & Restoran Kalite Ödülü"ne Türkiye'den Trilye Restoran'ı layık gördü. Yaptığı gizli ziyaret ve ürünlerden aldığı örneklerle restoranın kalitesini ölçen kuruluş, "En iyi balık, Ankara'da yenir" efsanesini gerçeğe dönüştürdü. Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu da restorana tebrik mesajı gönderdi. İspanya'nın Madrid kentinde düzenlenen Global Trade Leaders Club'ın ödül törenine davet edilen Trilye Restoran'ın sahibi Süreyya Üzmez, 28 ülkeden çeşitli otel ve restoranların ödül aldığı törende Türkiye'yi temsil ederek bir şehir efsanesini gerçeğe dönüştürdü. Ödülü veren kuruluşun Trilye'yi habersiz ziyaret ettiğini belirten Üzmez, "Misafirlerimize sunduğumuz zeytinyağını şırıngaya çekmişler, kalamarımızın olta kalamarı olduğunu ve kimyasal bir ürün kullanmadığımızı bile test etmişler" diye konuştu.

Yetkililer gizli geldi

Üzmez, gizlice gelen yetkililerin denizden yüzlerce kilometre uzakta bulunan bir şehir için bunu büyük başarı olarak gördüklerini de sözlerine ekledi. Uluslararası başarı ödülünün kendilerini çok sevindirdiğini ve daha büyük başarılara imza atmak için gayret göstereceklerini belirten Üzmez, "Madrid dönüşünde başarımızı duyarak tebrik mesajı gönderen AB Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu'na da ilgisinden dolayı teşekkür ediyorum" dedi.

Yorum Yazın