0Yorum

Süreyya Üzmez'den Balık Sanatı Dersi - 2 Nisan 2012 Sabah Ankara

Balık lezzetinin uzmanı Süreyya Üzmez, Eser Holding'in çalışanları için düzenlediği konferansta sunum yaptı.

Başkentlilere deniz kültürünü ve balığı sevdiren Trilye Ankara Balık Restoran'ı sahibi Süreyya Üzmez, uzmanlık alanı hakkında bildiklerini meraklılarıyla paylaştı. Eser Holding yönetimi çalışanlarının ve davetlilerinin katıldığı "Denizlerde Lezzet Serüveni" isimli konferansta bir sunum yapan Üzmez, denizlerimizdeki balık çeşitleri, hangi mevsimde hangi balığın yendiği, balık pişirme teknikleri ile moleküler gastronomi ile ilgili faydalı bilgiler verdi.

PLAKET VERİLDİ

Eser Holding'den 125 çalışanın katıldığı konferansta lezzet ustası Üzmez, deniz ürünleri imitasyonları ve taze balığın nasıl seçileceği hakkında da püf noktalarını anlattı. Katılımcıların büyük bir ilgi ve dikkatle izlediği Üzmez, deniz ürünleri tüketmenin insan sağlığına olan faydalarının altını çizdi. Holding yetkilileri, konferans sonrası Üzmez'e katkılarından dolayı plaket sundu.

KİTAPLARINI İMZALADI

Konferansın hemen ardından kokteyl verildi. Kokteylde sevenleriyle buluşan Üzmez, okuyucuları için kitap imzalamayı da ihmal etmedi. Eşi Mahmure Üzmez'in de bulunduğu kokteylde keyifli anlar yaşandı. Üzmez çifti, uzun zamandır bir araya gelme fırsatı bulamadıkları dostlarıyla uzun uzun sohbet edip hatıra fotoğrafı çektirdi.

DENİZ ŞİFADIR

Deniz ürünlerinin çok zengin besin değerlerine sahip olduğunu anlatan Üzmez, "Deniz şifadır, çok faydalı bir kültürdür. Bunu öğrenmek ve öğretebiliyor olmak büyük mutluluk" dedi. Üzmez katılımcıların kendisine gösterdiği yoğun ilgiden de hayli memnun kaldığını belirtti.

Yorum Yazın