0Yorum

Erkan Tan'ın konuğu Süreyya Üzmez Oldu - 20 Ağustos 2012 Milliyet Ankara

Ramazan dolayısıyla Hamamönü'nde program yapan sunucu Erkan Tan'ın konuğu, Ankara'nın ünlü balık restoranı Trilye'nin sahibi Süreyya Üzmez oldu. Bakanların, milletvekillerinin, gazetecilerin ve başkentin tanınmış simalarının vazgeçilmez balık restoranı Trilye'nin sahibi Süreyya Üzmez, önceki gün Hamamönü'nde TV8 Ankara Temsilcisi Erkan Tan'ın programına konuk oldu. Üzmez'in katıldığı "Erkan Tan ile Ramazan" programı başkentlilerden yoğun ilgi gördü. Programda çeşitli balık tarifleri veren Üzmez, balığın insan sağlığına faydalarını da anlattı.

YENİ BİR PROGRAMLA EKRANLARDA

Geçen yıl TRT HD'de yayımlanan Balık Ankara'da Yenir programıyla bir hayli ses getiren Üzmez, yeni dönemde TRT'de, yapımcılığını Sibel Urgancıoğlu'nun üstlendiği, dünyadaki Türk şeflerle her ülkede ayrı ayrı çekimlerin yapıldığı bir programla ekran karşısına geleceğini söyledi.

BALIK ANKARA'DA YENİR

Üzmez, balıkta tazeliğin ve çeşitliliğin önemli olduğunu dile getirdi. Balıkların farklı özellikleri olduğunu ifade eden Üzmez, şunları anlattı: "Kırlangıç balıkları aşk yaşayan balıklardır. Sevgilisiyle birlikte denizde dolaşır ve birisi yakalandığında diğeri de arkasından gelir. Kılıç balıkları gözleriyle ölür, istavritler denizin kuru fasulyesi olarak anılır, yarık ağızları nedeniyle oltadan kurtuldukları için "Anasından Şanslı Doğan Balık" denilir. İstiridyedeki kolestrol ise sıfırdır.

 

Yorum Yazın