0Yorum

Yetenekler Sınır Tanımaz

Adamın biri Afrika’da safariye çıkarken yanına minik köpeğini de aldı. Minik köpek bir gün ormanda dolaşıp, kelebekleri kovalayıp, çiçekleri koklarken kaybolduğunu fark etti. Ne yapacağını düşünürken bir de baktı ki karşıdan bir leopar geliyor ve belli ki günlük yiyeceğini arıyordu.

“Şimdi başım dertte,” diye düşündü minik köpek. Etrafını şöyle bir kolaçan edip yerde kemik parçasını gördü. Hemen arkasını leoparın geldiği yöne dönerek kemikleri yemeye başladı, bu arada da arkadaki hareketi kestirmeye çalışıyordu. Leopar tam saldıracakken minik köpek kendi kendine:

“Ne kadar lezzetli leoparmış. Acaba etrafta bundan bir tane daha var mıdır ki” diye sordu. Bunu duyan leopar bir anda dondu kaldı ve en yakındaki ağaca tırmanarak dalların arasına saklandı.

“Tam zamanında kurtuldum yoksa bu köpeğe yem olacaktım,” diye düşündü leopar. Bütün bunlar olup biterken bir başka ağacın üstündeki bir maymun olayları izliyordu. Öğrendiklerini kullanarak leopardan kurtulacağını düşündü. Leoparın yanına giderek neler olduğunu anlattı. Leopar köpeğin yaptıklarına çok sinirlendi ve maymuna:

“Atla sırtıma gidip şunu yakalayalım” dedi. Ancak minik köpek neler olduğunu ve leoparın sırtında maymunla birlikte yaklaştığını fark etti.

“Şimdi ne yapacağım” diye düşünürken kaçmaya teşebbüs etmedi. Bunun yerine arkasını leoparın geldiği yöne dönerek kemikleri yemeye devam etti. Tam leopar saldıracakken yine kendi kendine konuştu:

“Bu aptal maymun da nerede kaldı? Yarım saat önce bir leopar daha getirsin diye gönderdim hala haber yok.”

Haluk Pekşen, hayatımda tanıdığım en hızlı düşünen, sakin görünümlü, güçlü duruşunu hiç bozmayan çok değerli bir hukukçudur.

Uzun yıllardır çok yoğun, günlük mesailerin ardında enerjisi hiç eksilmeden çalışmalarına devam eden, farkındalığını yakından hissettiğim Pekşen, ömrünü ideallerine adamıştır.

TUTTUĞUNU KOPARIR

1985 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni bitirdikten sonra özellikle ülkemizin dış ticaret mevzuatının değişen ve gelişen koşullara uyarlanması amacıyla birçok mevzuat çalışmasını büyük bir çabayla çalışarak, düzenlemelerin yürürlüğe girmesinde etkin rol oynamıştır.

Pekşen Hukuk Bürosu’nun sahibi olan Avukat Haluk Pekşen çeşitli dava ve hukuki ihtilafın çözümünde çok başarılı işlere imza atmıştır.

Trabzon’un bağrından çıkıp Ankara ve İstanbul’da öğrenim hayatını sürdürdükten sonra iş hayatında da Ankara’da bulunan Pekşen, memleketi Trabzon’dan asla kopmamış, siyasete atılmadan önceki yıllarda da hemşehrilerinin gurur kaynağı olmuş, kapısını çalan herkese yardım etmiştir.

LİDER FİRMALARININ VEKİLİ

Hukuk alanında genç yaşta yakaladığı başarılar kısa zamanda hem Türkiye’de hem de yurt dışında adının duyulmasını sağladı. Av. Haluk Pekşen, hukuk müşaviri ve danışman olarak ulusal ve uluslararası birçok lider firmanın vekilliğini üstlendi.

2000 yılında Beş Yıllık Kalkınma Planı Komisyonu üyeliği görevine atandı. Beş yıllık kalkınma plan ve stratejileri çalışmalarında “AB ile Mevzuat Uyumu” konularında hukuki ve idari çalışmalarda bulundu. 2001 krizi sonrasında özellikle bankacılık sektörünün yeniden yapılanması için yapılan yasa çalışmalarında aktif olarak yer aldı. Bankaların üretim ve istihdama ilişkin kredilendirilmelerinde ve uygulanan faiz oranlarında, ekonomik koşullara uyarsızlık olduğunun görülmesi üzerine yeniden yapılandırma çalışmalarına başlanılmış olmasının sağlanması ile çok sayıda firmanın ekonominin içerisinde kalmasında büyük bir pay sahibi oldu.

SOSYAL BİR İNSANDIR

Yediden yetmişe herkesle diyalogu iyi olan, halkın içinden çıkmış ama hiçbir zaman kopmamış bir insan olan Haluk Pekşen, Kızılay’ın uzun yıllar hukuk müşavirliğini yapmış, pek çok sivil toplum örgütünde görev almış, haksızlıkların karşısında daima tavır almıştır. Adaletin tecelli etmesine yürekten inanan Avukat Haluk Pekşen son seçimlerde Trabzon’da 1’inci sıradan Cumhuriyet Halk Partisi’nden milletvekili olmuştur. Dişini tırnağına katarak, halkın arasında dolaşarak, yıllardır halk ile arasına duvar koymayarak hemşehrilerinin yürekten sevgisini kazanmıştır.

Yurtiçi ve yurtdışında sosyal etkinliklere katılmayı ihmal etmeyen Pekşen, ailesi ile ya da iş yemekleri vesilesiyle Trilye’ye gelir. Trabzonlu olması nedeniyledir sanırım deniz ürünlerine çok ilgilidir. Kendisinin başarılarında zarif eşi Rukiye Hanım’ın büyük rolü vardır. Kızları Ezgi ve Öykü öğrenim hayatlarındaki başarılarıyla ailenin gurur kaynakları olmuştur.

Haluk Bey bir dost canlısıdır. Menfaatsiz dostlukları, durmak bilmeden çalışarak verdiği emekler onu genç yaşlardan itibaren zirveye taşımıştır.

Siyasete atıldığı andan itibaren iki hamle sonrasını çok net gördüğüm altı dolu bir insandır Haluk Bey. Merdivenleri asansörle değil, adım adım ve de çok sağlam çıkmıştır. Öngörülerinde ülke menfaatlerini ön planda tutar. Onu kısa sürede siyasetin zirvesinde görenlere kendisini yakinen tanıyan birisi olarak taş ustası öyküsüyle anlatmak isterim:

“Çaresiz kaldığım zamanlarda gider bir taş ustası bulur onu seyrederim.

Adam belki yüz kere vurur taşa. Ama değil kırmak, küçücük bir çatlak bile oluşturamaz. Sonra birden yüz birinci vuruşta taş ikiye ayrılıverir.

İşte o zaman anlarım ki, taşı ikiye bölen o son vuruş değil, ondan öncekileridir.”

 İyi pazarlar.  

Yorum Yazın