0Yorum

Ankara NÜVE’sini Kaybetti...

Bir yıl boyunca hiç tatil yapamadığım için bir nebze yorgunluğumu atarım düşüncesiyle kısa bir süre yurtdışına tatile çıktım. Milano’ya indiğimde uçakta kapattığım telefonumu açtım. Karşımda heyecanlı sesiyle muhasebe müdürümüz Malik Bey vardı. Ünsal’ın bir trafik kazasında vefat ettiğini, kayınvalidesi ve eşinin de aynı kazada öldüğünü bildirdi.  Yığılıp kalmıştım.

BAŞBAKAN İLE AYNI BİRLİKTE VATANİ GÖREVİNİ YAPMIŞTI

Sevgili Ünsal Şenol ile 1983 yılında İstanbul’da Hasdal kışlasında tanışmıştık. Ben üsteğmen rütbesinde idim. O tarihte Başbakan Tayyip Bey de aynı birlikte vatani görevini yapıyordu. Bir gün öğleden sonra koğuşları gezmeye gittiğimde benden birkaç yaş büyük görünümlü bir askerin alçıya alınmış ayağını  uzatmış, ranzada yattığını gördüm. Özel arabamla bir buçuk ay hava değişimi almış Ünsal Şenol’u abisinin evine bırakmıştım.

Kendisine yapmış olduğum ufacık insanlık görevini yirmi beş yıl boyunca karşılıksız dostluğa dönüştüren Ünsal Bey Kıbrıs’a tayin olduğumda hemen ziyaretime gelmişti. Ankara’da bulunduğum süre içinde haftada birkaç kez birlikte olurduk. Her zaman onun nefesini ensemde hissederdim.

96 ÜLKEDE BAYİSİ VAR

Pek çok zamanlar acaba Türkiye nasıl ayakta kalıyor diye kendi kendime sorular sorarım. Ama ülkedeki görünmez kahramanları tanıdıkça cevabımı kendiliğinden alıyorum. Ünsal Şenol  dünyada tanıdığım en mütevazi insanlardan birisidir. Onu görseniz sıradan bir çalışan zannedersiniz. Güney Kore’den Amerika’ya, Japonya’dan İngiltere’ye, Güney Afrika’ya kadar dünyanın pek çok ülkesinde bayileri olan Nüve tıbbi malzeme fabrikasının ortağıdır. Her ay fakirlere yardım dağıtan, herkesin derdine derman olan, pek çok  öğrencilere okuma imkanı sağlayan  Ünsal  aramızdan ayrılarak  herkesi yalnız bıraktı.

MURAT SOYDAN’IN KOPYASI

Trilye’ye geldiği zamanlar onu gören herkes Türk Sinemasının yakışıklı  aktörü  Murat Soydan’a  benzetirlerdi. Ama Ünsal bu konuda hiç mütevazi değildi. Murat Soydan bana benziyor derdi.

Seni uğurlayamadığım için çok üzgünüm kardeşim. Sen hep restoranın  sakin zamanlarında  gelirdin, yer olmayınca  da hızlı hızlı yemeğini yer giderdin. Türkiye’nin, Ankara’nın ve Trilye Ailesinin çok önemli bir ferdi idin. Anıların her zaman yaşayacaktır.

 

Yorum Yazın