0Yorum

Sanatla Buluşan Başarılar

Kurşunkalem yapan yaşlı bir adam, kalemleri satıcıya verilmek üzere kutuya koyarken, içlerinden birini kenara ayırdı. “Seni dışarıdaki dünyaya göndermeden önce, sana söylemek istediğim beş şey var. Olabileceğin en iyi kalem olmak istiyorsan, bunları hiç unutma ve daima hatırla…”

  1. Pek çok şey başarabilirsin hayatta, ancak bunu yapabilmek için öncelikle kendini, seni kullanmayı bilen bir kişinin almasına izin vermelisin.
  2. Zaman zaman ucunu açmak isteyecekler ve bu sana acı verecek, fakat daha iyi bir kalem olmak için buna katlanmalısın.
  3. Yaptığın yanlışları düzeltme, yeniden yazma fırsatın olacak daima. Bu fırsatı kaçırma.
  4. Unutma en önemli parçan taşıdığın kurşun, yani içinde yer alan.
  5. Üzerinde dolaştığın her yüzeye bir işaret bırakmalısın, durum ne olursa olsun yazmaya devam etmen gerek…

Erhan Peker, Ankara’da iş hayatına başladığım günlerden itibaren silinmez bir kurşunkalem ucu gibi bende güzel izler bırakan çok değerli bir işadamıdır. Değişime ayak uyduran, son derece modern ama geleneklerini terk etmeyen, geldiği konumla birlikte geçmişini unutmayan, vizyon sahibi bir işadamı olan Erhan Bey gerçekten Ankara’ya renk katan bir başarı öyküsüne sahiptir.

İNŞAATTAN ENERJİYE

Elazığ’ın bağrından çıkıp, inşaattan enerjiye kadar pek çok dev projeye imza atmış olan Erhan Peker, Peker Grup’un Yönetim Kurulu Başkanı’dır.

1974 yılından itibaren ülkemizde birçok yatırım ve taahhüt projesini gerçekleştiren Peker Grup, inşaattan enerjiye kadar pek çok alanda geleceği karşılayan vizyonuyla faaliyetlerini sürdürmektedir.

Her işadamının hakim olması gereken bazı beceriler vardır ve her şeyden öte, eğer bir iş yapılmaya değiyorsa en iyi şekilde yapılmalıdır felsefesiyle iş hayatında kaliteye, özene damgasını vurmayı bilmiştir Erhan Peker.

HER ZAMAN ŞIK

Her gördüğümde ütülü pantolon, tozsuz pırıl pırıl cilalı ayakkabılar, ince zevk tarzı beni hep etkilemiştir. Kendisine saygısı olan bir insandır Erhan Bey. Hani “Çuval giyse yakışır” tabiri var ya tam ona uygundur. Kravatından gömleğine her kıyafeti uyumlu ve gerçekten bir zevk abidesidir. Türkiye’nin belki de en iyi giyinen erkeklerinden birisidir Peker.

Örnek alınacak bir yaşam gustosu vardır Erhan Peker’in. Zaman mefhumu tanımadan çalışır ama yaşam değerlerine de çok önem verir.

HER ZAMAN YENİLİKÇİ

Tutucu bir yapıda hiç olmamıştır Erhan Bey. Değişime her zaman ayak uydurmasını bilmiştir. “Hiçbir şeyin yerinde olduğu gibi kalmadığı bir dünyada dağlar, taşlar çimentoya, çimento betona dönüşüyor, yollar dağları, barajlar ovaları aşıyor kısacası dünyanın çehresi yeniden şekilleniyor. Bu şekillenmede varlığımızı başarıyla sürdürmemiz değişimle doğru orantılıdır” der Erhan Bey.

Dünyanın sınır tanımaz bir rekabet ortamı içinde olduğunu, yeni ürün ve hizmetlerin bir gecede bile eskiyebildiği bir süreç içerisinde olduğunu, ayakta kalabilmenin, sürekli başarıyı yakalamanın kendimizi yenilemekten geçtiğini ve değişime ayak uydurmamız gerektiğini her zaman hatırlatan Peker’i tanıdığım günden beri heyecanının hiç eksilmediğini, çalışma azminin kırılmadığını görmek, kimsenin tesadüfen böyle yerlere gelmediğinin en büyük göstergesidir.

Türkiye’nin önemli dinamiklerinden biri olan Peker Grup, ülkemizin kalkınmasında katkı payı olan çok önemli bir kuruluştur.

SANATSEVER KİŞİLİK

Büyük inşaatların alt yapılarını kuran Peker İnşaat, girdiği taş sektöründe hızla ilerleme kaydetmiştir. Türkiye’de kuvars taşı kullanımını yükseltmek için uğraşan Peker Grup’un yaratıcısı Erhan Bey, giyimine gösterdiği özen, şirketindeki titiz mühendislik ve sürekli yükselen başarı grafiği ile gerçekten gıpta edilecek güzel işler yapmaktadır.

Farklı sektörlerde gösterdiği başarılı faaliyetlerin dışında, sanatı ve sanatçıyı bir araya getirmek, sanata destek olmak ve ülkemizde büyük zorluklarla hayatını idame ettirmek isteyen sanatçıların önünü açmak adına kültür sanat etkinliklerinde de faaliyet göstermektedir. Erhan Bey’in resim sanatına müthiş bir ilgisi ve büyük bir bilgi donanımı vardır.

“Yazıdan eskidir resmin hikayesi” diyen Peker, düşüncenin rengini ortaya koyanların ressamlar olduğunu vurgulamaktadır.

“İnsan önce kendini, sonra elini çok sevmiş, iki elini daldırmış renklere şap şup vurmuş kayalara, ellerini resmetmiş duvarlarda. Bu defa izini çok sevmiş, o nedenle ilk izler kaya resimleridir” diye anlatıyor Erhan Bey resim sanatına olan ilgisini.

“Sevmiş sevdiklerini, korkmuş korktuklarını çizmiş insanoğlu ve adı resim olmuş” diyerek “Resim sanatına, sanatçılara sahip çıkmak gerekir” diye belirtiyor ve pek çok kimsenin yapamadığını yapıp destek oluyor sanatçılara. Peker Sanat’ın Uğur Mumcu Caddesi Uğur Mumcu Sokağı’ndaki sanat galerisinde birbirinden kıymetli tablolara gözü gibi bakmaktadır Erhan Bey.

Sosyal sorumluluk projeleri denilince akla ilk gelen isimdir Erhan Peker.

Üretimde mükemmeliyet, sürekli gelişim, Ar-Ge çalışması gibi hep farkındalıklar yaratan Peker, insani değerlere çok önem veren, insana yatırım yapan özel bir işadamıdır.

Kendisine yaşantısında büyük destek veren zarif eşi Ayşe Hanım’la sık sık Trilye’ye balık yemeye gelen Erhan Bey, heyecanı hiç eksilmeyen bir görünümdedir.

Ziya Paşa çok önceleri söylemiş:

“Ayinesi iştir kişinin, lafa bakılmaz,

Şahsın görünür rütbe-i aklı eserinde.”

İyi pazarlar.

Yorum Yazın