0Yorum

İlklerin Öncülüğünü Yapanlar

Adamın biri, ilk defa gittiği küçük bir kasabada şaşkın şaşkın gezinirken yol kenarında duran bir arabanın yanına sokulmuş ve arka koltukta tek başına oturan çocuğa:

“Buraların yabancısıyım. Parkın hemen yanı başındaki fırını arıyorum, çok yakın olduğunu söylediler…” demiş.

Çocuk, arabanın camını iyice açtıktan sonra:

“Ben de buraya ilk defa geliyorum” demiş. “Ama sağ tarafa gitmeniz gerekiyor herhalde.”

Adam, çocuğun da yabancı olmasına rağmen, bunu nasıl anladığını sormuş.

Çocuk:

“Ihlamur çiçeklerinin kokusunu duymuyor musunuz?” diye gülümsemiş. “Kuş cıvıltıları da oradan geliyor zaten.”

“İyi ama,” demiş adam, “Bunların parktan değil de tek bir ağaçtan gelmediğini nereden biliyorsun?”

“Tek bir ağaçtan bu kadar yoğun koku gelmez,” diye atılmış çocuk. “Üstelik manolyalar da katılıyor onlara. Hem biraz derin nefes alırsanız, fırından yeni çıkmış ekmeklerin kokusunu duyacaksınız.”

Sait Ulusoy, Trilye’nin açıldığı ilk yıllardan beri tanıdığım, başarılarını gıpta ile izlediğim, görmek, duymak, anlamak kavramlarını çok iyi bilen değerli bir işadamıdır.

ENERJİSİNİ ENERJİMİZ İÇİN HARCIYOR

Ulusoy Elektrik firmasının Yönetim Kurulu Başkanı olan Sait Bey, 1985 yılında endüstriyel hayata mühendislik şirketi olarak başladı. Orta gerilim elektrik dağıtım şebekeleri ve endüstriyel tesisler için sunmuş olduğu ideal çözümler ile Türk elektromekanik endüstrisinin öncü isimlerinden Ulusoy Elektrik, kabına sığmayan idealist bir çalışma sonucu Türkiye pazarındaki yapılanmayı tamamladı. Tüm dünya pazarına hizmet vermeye başladı.

“Tüm Enerjimiz Enerjiniz İçin” sloganıyla, ulusal ve uluslararası platformlarda gösterdiği performans, yakaladığı başarı gerçekten gurur duymamızı gerektirmektedir.

KALİTE VAZGEÇİLMEZİDİR

Fırsat buldukça ailesiyle Trilye’de deniz ürünleri yemeye gelen Sait Bey’in tüm yaşam alanı kalite ile donanmıştır. Özel hayatındaki tüketimden, iş yaşantısındaki tüm imalatlara kadar kaliteden hiçbir zaman vazgeçmeyişi istikrarlı büyümesinin bir nedenidir.

Geniş ve kaliteli ürün gamı, sektörde yaptığı inovasyonlar, nitelikli hizmet anlayışı ile pek çok başarılı projeye imza atan Ulusoy Elektrik’i dünya klasmanına taşıyan Sait Bey, yaşantısı boyunca hep çalışmış, hiçbir konuda günübirlikçi olmamıştır.

İTÜ Elektrik Mühendisliği bölümünden mezun olan Sait Bey, öğrencilik yıllarında öğrenci temsilciliği yapar. Bu tür sosyal faaliyetlere katılmanın öğrencilerin kişisel ve mesleki gelişimi için çok önemli olduğunu söyler.

TIRNAKLARIYLA KAZIYARAK YÜKSELİŞ

Bugün ülkemizin sınırlarını aşan ünüyle gıpta ettiğimiz Ulusoy Elektrik firmasının sermayesini kendi emeğinden sağlayarak başlangıç yaptığını her zaman söyleyen Sait Bey, başarıda evlilik ve kişisel hayata azami dikkat etmenin insan başarısının temel öğelerinden biri olduğunu söyler.

Kendisi gibi çok mütevazı, yardımsever bir hanımefendi olan eşi Akgül Hanım, Ulusoy’un en büyük destekçisidir. Çocukları Kubilay ve Enis babalarından aldıkları feyz ile “Temiz bayrağı çok daha ilerilere götüreceğiz” belirtilerini şimdiden göstermektedirler.

Sosyal sorumluluk projelerinde öncülük eden, “Mesleki anlamda bir yerlere geldikten sonra sermayemizi insanların hayatına mutluluk katmak için harcamak gerekir” diyen Ulusoy’un yaptıkları her iş örnek alınmalıdır. Hiçbir hırsı, kaprisi olmayan Sait Bey, ailesine, iş hayatına, insanlığa ve ülkesine kendisini adamış birisidir.

DÜNYAYA MEYDAN OKUYAN MARKA

İddialı ve kendine özgüveni olan insanlara ve firmalara hep hayranlığım vardır. Zaten insan yaşamında ortalama kavramı kalmadı. Ya en iyisi olacaksın ya da kaybolacaksın. Sait Bey de ilk günden hedefi büyük tutmuş, dünyada elektrik denildiğinde akla gelen üç firmadan biri olmayı hedeflemiş.

Ulusoy Elektrik hava yalıtımlı hücrelerden, demiryolu havai hat ekipmanlarına, şehir şebekeleri yapım ve rehabilitasyon projelerine, rüzgar enerji santrallerinden, yeraltı beton trafo merkezlerine, iletim ve nakil hatları projelerine kadar uzmanlığı olduğu alanlarda lider olmayı başarmıştır.

Çalışanlarının yaratıcı yönlerini kullanarak geliştirmelerini ve heyecanlarını en üst düzeyde tutmalarını sağlayacak bir anlayışla hepsinin yanında olur.

Çevresel kirliliğin önlenmesi, iş sağlığı ve güvenliğinin sağlanması, iş kazalarının önlenmesi konusunda son derece duyarlı olan Ulusoy Elektrik, yurt içindeki bu haklı ününü ve saygınlığını yurt dışına da taşıyarak, örnek bir Türkiye firması imajıyla göğsümüzü kabartmaktadır.

Bu kadar büyük başarılara imza atan Sait Ulusoy, ülkesini her zaman düşünmekte, yaptırdığı okullarla eğitime de gönüllü bir katkı sağlamaktadır.

Sait Ulusoy, kendisiyle, insanlarla, tüm dünya ile barışık, işine odaklanmanın getirdiği sonuçların keyfini çıkaran, yaşamda sevinçler kadar hüzünlerin de olduğunu, mutluluk maskelerinin satılmadığını, iletişim kurmanın yalnızca konuşmak, eğitimin ise sadece dinlemek olmadığını dile getirmektedir. Yöneticiye duymak istediğini söylemenin iyilik olmadığını çok iyi bilen, deneyimlerinden istifadenin, feyz almanın herkesi iyi yerlere götüreceğine inandığım çok özel bir insandır Sait Ulusoy.

Sıradan insanların hevesleri, büyük insanların ise idealleri vardır. Vizyon ise görülmez olan şeyleri görebilme sanatıdır. İyi pazarlar.

Yorum Yazın