0Yorum

Kremlin'de Ödül Töreni

            Geçen hafta başı Türk Tanıtma Vakfı Başkanı Kemal Baytaş öğle yemeği sırasında; Moskova’da genç bir Türk çocuğuna özel bir ödül verilecekmiş  bizi de davet ettiler, hemen pasaportunu hazırla dedi. Ödülün mahiyetinden birazcık bahsedince  o anda  tüylerim diken diken  olmuştu.

            2 gün sonra Moskova’ya uçtuk. Moskova’da tur atarken rehberimiz havanın bulutlu olduğunu ama ne zaman Türkler gelse güneş açtığını söylüyordu. En çok sevilen magazalar zincirinin “Ramstore”, en ünlü markalardan birinin  ‘’Adil Işık’’ olduğunu  ögrendik.  Moskova’da kiraların çok yüksek olduğundan bahseden rehber hemen ekliyor; “Türk firması olan Enka’nın burada o kadar çok mülkü var ki kirasını hesaplamak bile zor” diyor.  Gama’lar, Nurol’lar ve pek çok Türk firmalarının başarılarını anlattıkça bizim içimizde güneş açmıştı bile.

            26 Ekim günü saat 15: 00 de Kremlin Sarayı’na girdik. İhtişamlı saray müzesinde Katarina’nın elbisesi dikkatimi çekti. Ne kadar ince beli varmış! Abdülhamit’in hediye gönderdiği elmaslar ise hemen göz kamaştırıyor.

ALTIN AT ARABASI ÖDÜLÜ 

                        Ruslar’ın ‘’oskar’’ı sayılan   ‘’Zolataya Kolestina‘’ isimli bu ödül töreni için  Kremlin Sarayı’na girdik. Saat 16:00 da mülkemmel bir organizasyon başladı. Sıkıcı olmasın diye aralara gösteriler, müzik şölenleri serpiştirilmiş.   

KORE’DEN KREMLİNE 

                        1940’lı  yıllara kadar at sırtında postacılık  yapan büyükbabanın oğulları İsmail ve Mehmet Selim Kara Kardeşler otobüscülük yapmak amacıyla bir şirket kuruyorlar. Titiz ve azimli çalışmaları  onları her geçen gün ileriye götürüyor.  Ürdün’den Sudan’a, Arabistan’dan Mısır’a, Yemen’den Türkiye’ye  kombine taşımacılıkta kısa sürede çok önemli yere gelen Hastur firması yılmadan usanmadan çalışmalarına devam ediyor. Oğlu Ayhan’la birlikte ödül için anons edilen Selim Kara  göğsündeki Kore gazisi madalyasıyla sahneye geliyor. Bir zamanlar Kremlin’den gönderilen emirlerle yapılan çatışmalardan sağ kurtulan Selim Bey, şimdi Kremlin’de Rus’lardan ödül alıyor! 

GENÇ AYHAN DESTAN YAZMIŞ 

                        Moskova’da mühendislik okumaya giden Ayhan Kara okulunu iyi dereceyle bitirdikten sonra ‘’Hastur’’ isimli  ‘’Türk sermayeli Rus Şirketini’’ kurar. Şehiriçi otobüs işletmeciliğinde dürüstlüğü, çalışkanlığı, titizliği ile ismini kısa sürede duyurur ve Rus’ların gözbebeği olur. Binlerce kişinin izlediği  törende sadece bir tek yabancı firmanın bulunduğu, onunda bir Türk’e ait olduğu ulaştırma sektörünün en büyük ödülü anons ediliyor. Hepimizin gözleri doluyor. Oğluyla el ele sahneye çıkan baba oğula deneyimli büyükelçimiz Kurtuluş Taşkent ödülü takdim ediyor.  Ulaştırma Bakanı adına Kara Ulaştırması Genel Müdürü Talat Aydın da törende hazır bulunuyor. Dakikalarca ayakta alkışlıyor ve  çok  gururlanıyoruz.

                        İnsan bir şeyi ciddi olarak istemeye görsün, hiçbir şey erişilemeyecek kadar yüksekte değildir. Moskova deniz seviyesinden çok yüksekte bir yer olmasına karşın Türk’ler her zaman zirvelere çıkar. İyi pazarlar.

 

Yorum Yazın