0Yorum

Filelerin Gizli Kahramanı

Bir gün çelimsiz, küçük bir kız çocuğu sokağın köşesine oturmuş, yiyecek, para ya da alabileceği herhangi bir şey için dileniyordu. Üzerinde yırtık pırtık giysiler vardı, yüzü gözü kir içinde, perişan bir durumdaydı. Küçük kız dilenirken, sokaktan genç, canlı ve iyi görünümlü bir adam geçti. Kızı fark etmişti ama belli etmemek için dönüp ikinci kez bakmadı. Büyük ve lüks evine, mutlu ve rahat ailesinin yanına geldiğinde, çok güzel bir akşam sofrası onu bekliyordu. Fakat az sonra düşünceleri o yoksul kıza takılıverdi. Duyguları bir şeylere itiraz ediyordu. Sonra kolay yolu yeğledi ve itirazlarını Allah’a yöneltti: “Böyle bir şeyin olmasına nasıl izin veriyorsun? Neden o küçük kıza yardım için bir şeyler yapmıyorsun Allah’ım?” diye yakındı içinden. Sonra ruhunun derinliklerinden gelen bir yanıt duydu: “Yaptım, seni yarattım.”

Mehmet Akif Üstündağ, son zamanlarda büyük talihsizliklerin yaşandığı ülkemizde, yüzümüzü güldüren Kadın Voleybol Milli Takımımızın bu başarılara imza atmasında büyük emeği geçen çok değerli bir insandır.

İYİLİKSEVER YAPISI

İnsanlara yardım etmek, elinden tutmak, potansiyeli olanlara destek olmak gibi özellikleri olan, erdemli bir insandır Mehmet Akif Üstündağ. Vefalı bir kişiliktir, dost canlısıdır. On parmağında on marifet vardır. Akif Bey’i yine kendisi gibi özelliklere sahip ülkemizin bir başka değeri, Türkiye Voleybol Federasyonu Sağlık ve Dopingle Mücadele Kurulu Koordinatörü Tbp. Tuğg. Prof. Dr. Ufuk Demirkılıç sayesinde tanıdım. Öyküde anlattığım gibi binlerce kişiye dokunuşları olan insanlardır her ikisi de…

“Türk sporuna hizmet etmek ibadettir” diyerek kolları sıvayan Mehmet Akif Üstündağ, Malatya doğumludur. Sporcu olarak Galatasaray Genç Takımı, Silahlı Kuvvetler Gücü, Köy Hizmetleri ve TMO ile Petrol Ofisi takımlarında yer aldı. Şekerbank, Emlak Bankası Spor Kulüplerinde, genç ve milli takımlarda antrenörlük yaptı. Petrol Ofisi Spor Kulübünde Yönetim Kurulu Üyesi ve Takım Genel Kaptanı, Malatyaspor Kulübünde Asbaşkan, Türk Telekom Spor Kulübünde Genel Sekreter ve CEO olarak görev yapan Üstündağ, spor için sporu sevenlere el vermek, onları başarıya taşımak için yaratılmış bir insan.

SINIR TANIMAYAN YETENEKLER

2005 – 2016 yılları arasında Türkiye Voleybol Federasyonu’nda Başkanvekili olarak yer alan Üstündağ, 2011 – 2012 yıllarında Türkiye Futbol Federasyonu’nda Yönetim Kurulu Üyesi olarak yer aldı.

Yüreği ülke sevgisi ile dolu olan Akif Üstündağ, spor camiasında düzgünlük abidesi olarak tanınmış bir simadır. Sporcu, antrenör, yönetici ve Voleybol Federasyonu Başkanı olarak hak ettiği bir üne kavuştu Üstündağ.

Başkan Akif Üstündağ, tabandan zirveye tırnaklarıyla çabalayarak gelen bir voleybolcudur. Voleybol ailesi içlerinden biri olduğu için onu çok sever ve kendisine saygı duyar. Göreve geldiği gün voleyboldaki hedef, ilke ve politikalarının hazır olduğunu söyleyen ve hiç vakit kaybetmeden hemen harekete geçen Üstündağ, son zamanlarda ülkemize moral kaynağı olan voleybola büyük hizmet etmektedir. Spor teşkilatının lokomotifi olarak anılan Voleybol Federasyonu, Akif Bey’in başkanlığa başladığı günden itibaren hep örnek gösterilmektedir. 

İSTİKRAR VE ÖZVERİ

Günün hiçbir saatinde sporcuların yanından ayrılmayan Akif Bey, içlerinden biri gibi… Hizmet aşkı, sabır, samimiyet ve üstün çalışma sevdası onu farklı kılan özelliklerindendir. Etiklik, şeffaflık ve dürüstlük onun en önemli hasletleridir.

2016 yılında başkanlık koltuğuna oturduğundan beri, “Hastalıkları yok etmenin yolu, hastalıkları oluşturan koşulları ortadan kaldırmaktır” diyen doktorlar gibi öncelikle federasyonun başarısına engel olabilecek tüm sorunları sevecenlikle çözdü Üstündağ. Başkanlığı süresince A Milli Kadın Takımı, 2017 yılında Avrupa Üçüncüsü, 2019 yılında Avrupa İkincisi ve 2019 yılında Dünya Milletler Liginde dördüncü olmuş, bu yıl ocak ayında yapılan Avrupa kıtası eleme müsabakaları sonucunda 2020 Tokyo Olimpiyat oyunlarına gitme hakkı elde etmiştir. Voleybol Milli Takımına başta Akif Üstündağ olmak üzere emeği geçen tüm yöneticilere de ne kadar teşekkür etsek azdır.

A Milli Erkek Takımı 2019 yılında Altın Avrupa Ligini Avrupa Şampiyonu olarak tamamladı. Ayrıca altyapı kategorisinde 2017 yılında U23 Kadın Milli Takımımız Dünya Şampiyonu, U16 Kadın Milli Takımımız Avrupa Şampiyonu olmuştur.

40 yıldır sporun içinde olduğunu söyleyen Akif Üstündağ yaşamı boyunca hep hedeflerinin peşinde koşmuştur. Milli Takım oyunculuğunu cazip hale getirmiştir. Akif Bey, bir zamanlar milli takımın angarya olarak görüldüğünü ama şimdi takıma katılamayan sporcuların çok üzüldüklerini ve özlediklerini anlatmaktadır.

Türk voleybolunun önünün açık olduğunu, ülkemize ve sporculara her zaman güvenmemiz gerektiğini ve dünya şampiyonu olmamamız için hiçbir neden olmadığını sürekli anlatan Üstündağ’ın 40 yıldır heyecanı hiçbir zaman azalmamış aksine yıllar geçtikçe daha da artmıştır.

Sağlıklı beslenmeye ve deniz ürünleri tüketmeye özen gösteren Akif Bey, zaman zaman Trilye’ye gelir. Yüzündeki gülümseme, etrafına yaydığı pozitif enerji her zaman takdir edilen özelliklerindendir.

İnançları kuvvetli bir insan olan Üstündağ, Hollanda’ya giderken olimpiyat vizesiyle döneceğini söyleyince biz zaten baştan inanmıştık. Hayatta hiçbir başarı tesadüf değildir. Arkasında büyük emek vardır.

Filenin sultanlarının çok önemli başarılarına herkes sevinç gözyaşları döktü. Ülkenin bütünleşmesi, her taraftan yağan destek en çok ihtiyacımız olan dönemde hepimize moral oldu. Her zaman söylerim yağmurlu havalarda yerdeki çamuru görmek bizi karamsarlığa ve yeise iter o nedenle mutlaka sonradan çıkacak güneşi düşünmeliyiz. O güneş mutlaka geliyor. Tıpkı voleybolcularımız gibi. Ülkemizin dinamikleri gerçekten çok güçlü, iş dünyasında dünya klasmanında söz sahibi birçok değerimiz var. Spor camiasında da Akif Üstündağ gibi değerlerimiz var.

İyi ki varsınız. Varlığınız hepimize güç katıyor… İyi pazarlar.

Yorum Yazın