2Yorum

Avrupa'daki Gururumuz

Bir uçak kazası sonucu Amerikalı ile Japon ormanda mahsur kalırlar. Vahşi bir kaplanın kendilerine doğru geldiğini gören Japon, hemen ayakkabılarının bağcıklarını bağlamaya yeltenir. Bunu gören Amerikalı alaylı bir ifadeyle:

“Kaplandan hızlı koşacağını mı sanıyorsun?” der.

Japonun cevabı ise şöyle olur:

“Senden hızlı koşmam yeterli.”

Yaşar Eşgin, herkesten hızlı koşmasını bilen, yurt dışında dünya markaları yaratan çok değerli bir işadamıdır.

Geçtiğimiz aylarda değerli dostum, vizyoner işadamı Canip Karakuş’un konuğu olarak Trilye’ye gelen Eşgin ile restorandan ayrılırken sohbet ettik. Sohbet iyice derinleşti. Adeta bir madenin cevherine ulaşmış gibi hissettim kendimi.

RENE LEZARD BAŞARISI

Eşim Mahmure’nin sorduğu soruları açıklığa kavuşturan Yaşar Bey, son derece sempatik, mütevazı, tatlı dilli bir insan. Saatlerce sohbetine doyamazsınız. Ayakta dakikalarca konuştuğum halde yorulacağıma kendimi dinlenmiş, cesaretlenmiş, umutlanmış buldum. Gıpta ederek baktım Yaşar Bey’e.

Ama en büyük sürpriz René Lezard gibi Almanların çok beğendiği ünlü bir markanın bir Türk’e Yaşar Eşgin’e ait olduğunu öğrenmem oldu. İnanın Trilye’yi Almanya’ya açsam ancak bu denli sevinebilirdim. Marka yaratmak, sektörde kalıcı olmak, uzun bir maraton koşusu gerektirir. Sabırlı olmak, sebat etmek, markaya yatırım yapmak, hele bir de diyarı gurbette bu işleri yapmak her baba yiğidin harcı değildir. Bundan sonra Almanya seyahatlerimde bu markanın önünden her geçişimde çok daha farklı duygularla bakacağım.

SANATÇI AİLE

Cemsel Tekstil ve Sanayi A.Ş. kurucusu Yaşar Eşgin, 1986 yılında Mönchengladbach’ta Tekstil Mühendisi oldu. İki yıl sonra mümessillik şirketi kurdu. Almanya’nın önde gelen firmalarından More & More’a ilk ihracatını yaptı Yaşar Bey ve 1993 yılında More & More markalı ürünlerin yüzde seksenini Türkiye’de üretmeye başladı.

Başarısında çok büyük katkısı olan zarif eşi Füsun Eşgin de Tekstil Mühendisidir. Ressamdır ve çok güzel piyano çalmaktadır.

MORE & MORE BAŞARISI

Uzun yıllar başarı merdivenlerini ağır ağır çıkan Yaşar Eşgin, çeşitli ülkelerde 70 mağazası bulunan More & More firmasını 2016 yılında satın aldı.

Diesel, Stefanel, Sisley, Benetton, Miss Etam, Yaya ve Hackett gibi markaların üretimini de yapan Cemsel Tekstil, tekstilde dev bir isim olmuştur.

Yaratıcılık, kalite, güven ve empati değerleri üzerine İstanbul’da 1990 yılında kurduğu Cemsel firmasıyla dünyaca ünlü pek çok markaya, kadın, erkek ve çocuk kıyafetleri üretimi yapan Yaşar Eşgin, ülkemizin gurur kaynağıdır.

ARAŞTIRMACI YAPISI VAR

Yaşar Bey, geniş bir vizyona sahip işadamı. Geçmişten gelen birikimlerine, yarından ilham alan bir yaklaşımla nasıl “fazladan değer katabilirim” anlayışıyla bakıyor. Yenilikleri sürekli takip ediyor, ARGE çalışmasına büyük önem veriyor.

Yüksek kalite standartları ve müşteri memnuniyetinde yakaladıkları başarı ile sadece Avrupa’da değil, dünyanın her ülkesinde isminden söz ettiren firmasıyla Yaşar Bey, tekstil dünyasında global bir marka olmayı başarmıştır.

DOSTLUKLARI GÜÇLÜ

Pek çok insana iş imkanı sağlayan, üretmeyi ve yaratıcılığı çok seven Yaşar Bey’in dostlukları da çok güçlüdür. Onu tanıyan herkes çok vefalı bir insan olduğunu söyler.

Başarısının en önemli halkasının çok çalışmaktan geçtiğini söyleyen Eşgin, sosyal sorumluluk projelerinde de hep ön saflarda yer alır.

Modada inovasyona verdiği değer ile tasarımda da günceli yakalarken özgünlüğünü bozmayan Cemsel’in yaratıcısı Yaşar Bey ile ne denli gurur duysak azdır. Yolun her zaman açık olsun.

Hayat bütünüyle avuçlarına alabileceğin bir şey değildir, onu bir ucundan kavraman yeterlidir. Bir şeyleri göze almazsan gerçekten var olamazsın. İyi pazarlar.

Not: 2019 yılının herkese sağlık, mutluluk, huzur ve bereket getirmesi dileğiyle…

Yorum Yazın